Skip to navigation Skip to main content

10 voorbeelden van bereikbare ‘luxe’ op wintersport

7656 - 10 voorbeelden van bereikbare ‘luxe’ op wintersport (1)

Een luxe wintersport betekent niet automatisch ook een veel duurdere wintersport. Vaak zit het gevoel van luxe maar in hele kleine dingen: voorverwarmde skischoenen, ski-in ski-out en een uitgebreid ontbijtbuffet. Aan mondaine bestemmingen in de Alpen ook geen gebrek. In dit weblog alles over luxe tijdens de wintersport, zonder dat je daar de hoofdprijs voor betaalt.

#1. Accommodatie aan de piste

De grootste vorm van luxe die een fanatieke wintersporter kan hebben, is een accommodatie direct aan de piste. Wat is er nou fijner dan direct voor je hotel of vakantiehuis beginnen met skiën? Aan het einde van de skidag gaat de drukte bij het dalstation of de skibus aan jou voorbij. Jij geniet al lang en breed van de borrel of de wellness, wanneer anderen nog met hun materiaal aan het slepen zijn. 9 Oostenrijkse skidorpen met accommodaties aan de piste >

#2. Wellness

Niets is fijner dan de spieren tot rust te laten komen in de wellness. Kies je voor een hotel met 3-sterren of hoger, dan is er vrijwel altijd een gedeelte met wellness te vinden. Daarnaast zijn er ook tal van chalets en vakantiehuizen die beschikken over een (privé)sauna en/of stoombad.

Oh wat is het toch fijn om een sauna in de accommodatie te hebben (Foto: © Pixabay)

#3. Broodjesservice

’s Morgens niet de deur van je vakantiewoning uit hoeven voor vers brood is een ongekende luxe. Hoe fijn is het als de bakker al verse Kaiserbroodjes in een tasje aan de deur heeft gehangen? Dat scheelt toch weer een wandelingetje richting het dorp, waardoor je wat langer in je warme bed kunt blijven liggen.

#4. Ontbijtbuffet

Wanneer je in een pension of hotel overnacht hoef je je helemaal geen zorgen te maken over het ontbijt. Je schuift ’s morgens gewoon aan bij het uitgebreide ontbijtbuffet en laat je verrassen door alle dingen die er staan. Van huisgemaakte jam tot heerlijke taartjes en van Bircher muesli tot vers fruit, voor je het weet ben je een paar borden verder.

#5. Pistebutler

In skigebied Turracher Höhe tillen ze luxe op de piste naar een volgend plan. Hier hebben ze namelijk een pistebutler! Al 14 jaar worden wintersporters hier in de watten gelegd met de gratis butlerservice. Van een glaasje prosecco tot zonnebrand, de pistebutler regelt het allemaal. 8 leuke weetjes over Turracher Höhe >

De pistebutler van Turracher Höhe schenkt een glaasje prosecco in

#6. Skipassen in accommodatie

Wanneer je eenmaal op de plaats van bestemming bent, wil je direct beginnen met genieten. Regel daarom zaken als skihuur en skiles alvast van te voren online. Helemaal fijn is het wanneer je je skipassen alvast klaar kunt laten leggen in je accommodatie. Dat scheelt weer in de rij staan bij de kassa!

#7. De piste voor je alleen

Het liefst heb je de piste compleet voor jezelf. Helaas gaat dit je zelden tot nooit lukken, wanneer je gebonden bent aan de reguliere openingstijden. In tal van skigebieden gaan de pistes ‘s morgensvroeg echter al open voor een select gezelschap. Na over een uitgestorven piste met ribbels te hebben afgedaald, staat er in het bergrestaurant een heerlijk Alpenontbijt voor je klaar.

#8. Gastvrijheid

Het zijn de kleine dingen die het ‘m doen tijdens de vakantie. Wanneer je door de familie van je accommodatie met open armen wordt ontvangen voel je je direct thuis. Zo stond er ooit eens een zelfgebakken Apfelstrudel voor ons op tafel te wachten. De reis van meer dan 1000 kilometer was direct vergeten!

Wanneer er een zelfgemaakte Apfelstrudel klaarligt ben je de reis direct vergeten (Foto: © Pixabay)

#9. Verwarmde skischoenen

Och wat is het toch fijn om ’s morgens in verwarmde skischoenen te kunnen stappen. Ten eerste gaat dit een stuk makkelijker en ten tweede is het een stuk fijner om niet twee van die ijsklompen aan je voeten te hebben. Skischoenen aantrekken (video) >

#10. Luxe bestemming

Er zijn van die bestemmingen die van zichzelf al luxe uitstralen. Ook wanneer je op deze plekken in een goedkopere accommodatie overnacht, krijg je goed de bijzondere sfeer van deze dorpen mee. In Zwitserland zijn St. Moritz, Zermatt, Gstaad en Crans-Montana wintersportdorpen met grandeur. Frankrijk heeft met Courchevel en Megève twee bestemmingen die aan luxe geen gebrek hebben. Cortina d'Ampezzo is hét Italiaanse wintersportoord met een exclusief karakter. Lech am Arlberg, Seefeld en Kitzbühel zijn goede bestemmingen voor een luxe wintersport in Oostenrijk.

Wat is voor jou de ultieme vorm van luxe tijdens de wintersport? Laat een reactie achter!

Kitzbühel heeft een gezellig centrum met tal van winkels, restaurants en cafeetjes

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.