Skip to navigation Skip to main content

12 redenen om met de kinderen naar Mayrhofen te gaan

7629 - 12 redenen om met de kinderen naar Mayrhofen te gaan (1)

 

Wist jij dat Mayrhofen en het bijbehorende skigebied zeer familievriendelijk zijn? In Mayrhofen, gelegen in het Zillertal, zijn tal van faciliteiten speciaal voor kinderen. Naast een gratis skipas voor de allerkleinsten en korting voor de youngsters, worden de jongste wintersporters dankzij diverse kinderlanden en oefenweides opgeleid tot profi’s. Snowplaza is in het skigebied van Mayhofen gedoken en heeft 12 redenen gevonden waarom deze bestemming in het Zillertal ideaal is voor een wintersport met de hele familie.

#1. In Mayhofen skiën kinderen voordelig

Tijdens een wintersport met kinderen in Mayrhofen besparen families veel geld. Afhankelijk van de leeftijd profiteren de kids van veel korting op de skipas. Voor de allerkleinsten is skiën zelfs helemaal gratis! Voor oudere kinderen bedraagt de korting ongeveer 20%!

 

#2. De blauwe pistes op de Ahorn zijn ideaal

Ongeveer 24 van de 36 pistekilometers op de Ahorn zijn gekenmerkt als blauw en rood. De pistes worden nooit al te lastig en hebben een zonnige ligging wat ze ideaal maakt voor de jeugdige skiërs. Op de Ahorn zijn goede voorwaarden voor het maken van de eerste meters op de ski’s.

 

#3. 650 meter pure fun op de funslope

Op het Ahornplateau is ook een 650 meter lange funslope te vinden die garant staat voor plezier. De hele familie kan het tegen elkaar opnemen op het parcours met kombochten, jumps en andere obstakels. Aangezien de funslope is afgescheiden van de overige pistes kunnen ook kinderen hier veilig skiën.

 

#4. 7 skischolen om te leren skiën

In en rond Mayrhofen zijn in totaal 7 skischolen waar kinderen onder deskundige begeleiding kunnen leren skiën. Voor de allerkleinsten van 2 tot 4 jaar is er speciale kinderopvang. Zowel halve dagen opvang, als hele dagen inclusief lunch zijn mogelijk. De kinderen zijn in handen van ervaren leraren en aan het eind van de dag zie je de kids met een grote glimlach op hun gezicht terug.

 

#5. Onvergetelijke nacht in een iglo

Voor groot en klein is het onvergetelijk om in het Igludorf op de Ahorn te overnachten. De iglo’s liggen op 5 minuten afstand van het bergstation en hier heb je de mogelijkheid om je een nachtje als een eskimo te voelen. Voor avondeten, ontbijt én een warme slaapzak wordt gezorgd.

 

#6. Leren freestylen in de Kids-Area

Freestylen is niet alleen weggelegd voor volwassenen. Ook kinderen kunnen in de Kids-Area van het Vans Penken Park flips en tricks maken! Van absolute beginner in het kinderland tot de eerste stappen in de Kids-Area zit vaak maar weinig tijd. En voor je het weet behoren ze zelfs tot de freestyle-elite van de wereld.

 

#7. De kids voelen zich thuis in het kinderland

Kinderland Horberg ligt direct naast het dalstation van de Horbergbahn. Alle voorzieningen om te leren skiën zijn hier aanwezig. Er is onder meer een 70 meter lange lopende band, 2 sneeuwkanonnen, een rodelbaan en een 180 meter lange sleeplift. Om ook tijdens de avonduren in de sneeuw te kunnen spelen en skiën is het kinderland ook uitgerust met verlichting.

 

#8. Een ritje met de Zillertalbahn is onvergetelijk

Een stukje spoorweggeschiedenis beleven kinderen tijdens een ritje in een van de bekendste én oudste smalspoorlijnen ter wereld. Achter de stoomlocomotief hangt ook een wagon die speciaal is ingericht voor kinderen. Hier kunnen de kinderen spelen, knutselen en gezellig samen uit het raam kijken.

 

#9. Plonsen in het Erlebnisbad van Mayrhofen

Mocht het weer onverhoopt te wensen overlaten dan is er altijd nog het Erlebnisbad Mayrhofen. Met onder meer een 101 meter lange waterglijbaan, Crazy River en wellnesslandschap kan jong en oud zich hier wel een dagje vermaken. Kinderen tot 6 jaar plonsen gratis in het Erlebnisbad.

 

#10. Oppas voor de allerkleinsten

Ook voor de ouders moet de wintersport een zorgeloze tijd zijn en daarom is er in Mayrhofen ook kinderopvang voor de allerkleinsten. Dankzij de babysitters in Wuppy’s Kinderland kunnen mama en papa gerust ook samen een middagje gaan skiën. Kinderen van 3 maanden tot 5 jaar zijn hier in goede handen!

 

#11. Veilig instappen in de 3S Penkenbahn

Sinds december 2015 is de nieuwe 3S Penkenbahn die je naar het skigebied op de Penken brengt in gebruik. Een van de technische innovaties is de veilige instap voor jonge kinderen. Hiermee is voor de ouders weer een zorg weggenomen om de kinderen zorgeloos op de berg te krijgen.

 

#12. In Mayrhofen ligt (bijna) altijd sneeuw!

De Hintertuxer Gletscher is ervoor verantwoordelijk dat je tijdens een wintersport in Mayrhofen altijd kunt skiën. Zelfs in de zomer zijn de pistes hier gewoon geopend! Gelukkig is het dorp ook tijdens grote delen van de winter wit.

 

Meer informatie over Mayrhofen

112 - Winter - Joris

Over Joris

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.