12 november 2014 door Joris in 'Tips'' | 2 Reactie(s)

5 tips voor een zorgeloze wintersport

De kans dat je ondertussen de dagen naar je wintersportvakantie aan het aftellen bent is vrij groot, het seizoen is immers weer begonnen en op veel plekken is al flink wat sneeuw gevallen. Die voorpret is heerlijk, maar om van je vakantie écht een succes te maken is een beetje voorbereiding ook van harte aan te raden. Als je je zaakjes voor vertrek op orde hebt, hoef je eenmaal op je bestemming alleen nog maar te genieten. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je een heerlijke zorgeloze wintersport tegemoet kunt zien.

1. Check je outfit

Het is ons allemaal wel eens gebeurd: met frisse moed vertrek richting je bestemming om er vlak voor het skiën of snowboarden achter te komen dat je broek toch even net wat strakker zit dan vorig jaar. Vervelend, want goed passende kleding is belangrijk. Niet alleen voor je comfort, maar zeker ook voor je veiligheid. Kijk dus voor je vertrekt alle kleding even goed na, zodat je eventueel tijdig de nodige aankopen kunt doen.

2. Inpakken voor gevorderden

In de dagen voor je vertrekt kan het nog flink druk zijn met allerlei geregel. Het gevolg is meestal dat er op de avond voor de vakantie nog ingepakt moet worden. Dat is op zich niet zo erg, als je dan maar zorgt dat je precies weet wat je in moet pakken. Om het jezelf makkelijker te maken kun je ruim van tevoren al een checklist maken. Dat neemt de stress van het inpakken weg en brengt gelijk al in de stemming. Je kunt online trouwens handige voorbeelden van zo’n checklist vinden.

2. Inpakken voor gevorderden

3. Is je lichaam er ook klaar voor?

Een wintersportvakantie is lichamelijk een nogal intensieve onderneming. Wanneer je hier onvoorbereid aan begint is de kans op blessures groot en loop je het risico dat je vakantiepret vroegtijdig al wordt beëindigd. Zorg er in aanloop naar je vakantie dan ook voor dat je lichaam weer een beetje in vorm raakt. Breng je conditie op peil met bijvoorbeeld hardlopen of fietsen en bereid je lichaam met speciale oefeningen voor op de specifieke belastingen van de wintersport.

4. Vergeet de auto niet!

Als je met je eigen auto naar de skigebieden vertrekt is het verstandig om deze voor je vertrekt even goed na te kijken. Als je zelf niet zo technisch bent aangelegd kun je trouwens ook bij veel garages terecht voor een speciale wintersportcheck. Sneeuwkettingen mogen natuurlijk niet ontbreken, maar denk bijvoorbeeld ook aan ruitenwisservloeistof en winterbanden. Op de website van de ANWB zijn meer tips te vinden voor automobilisten die op wintersport gaan.

5. En tot slot… ken je grenzen

Skiën en snowboarden doen we allemaal voor ons plezier, maar dat betekent niet dat het zonder risico is. Veel mensen komen in de problemen doordat ze pistes nemen die eigenlijk te moeilijk voor hun niveau of gaan zelfs zonder ervaring off-piste. Op die manier neem je onnodige risico’s dus is het belangrijk om je grenzen te kennen en vooral ook te erkennen. Wil je toch eens een zwarte piste af? Neem gewoon wat extra lessen en bouw zo rustig je ervaring en vaardigheden op.

5. En tot slot… ken je grenzen

Reactie(s)

door Verheij op 13 november

Mijn outfit ligt alweer klaar voor het komende seizoen!Laat een reactie achter

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen