16 september 2016 door Janinke in 'Gadgets''

Omdat een weekje vlammen in de besneeuwde bergen zo weer voorbij is, kan je er maar beter het beste uithalen wat erin zit. Natuurlijk gaat er niets op tegen het opsnuiven van frisse berglucht en schnitzels voor lunch met de zon op je bol. Maar met deze gadgets wordt je wintersport nog nét even een stukje vetter. Tegenwoordig zie je steeds meer actioncams op de piste, een ook drones worden steeds vaker gesignaleerd. Wie een smartgoggle draagt is zeker een trendsetter en de Ski Tracks app mag op de smartphone van een wintersporter niet ontbreken.

#1. Mokacam

De afgelopen jaren zijn er al heel wat kopieën van de GoPro op de markt gebracht, maar de Mokacam haalt de klassieke action camera in qua level 'awesomeness'. Deze superkleine 4K-camera beschikt over sterke magneten. Hierdoor kan hij vastgeklikt worden op je jas tijdens het skiën of boarden, maar ook op objecten die je tegenkomt op de piste, of gezellig in de hoek van de skilift-stoel. Zo heb je ook geen last meer van zo’n selfie-armpje. Ook magnetisch te bevestigen: een extra batterij. Zo gaat de Mokacam maar liefst 8 uur mee. Precies genoeg om alles te filmen wat jij, je vrienden en/of familie die dag aan het uitspoken zijn op de piste.

Mokacam, € 215,-, https://www.indiegogo.com

#2. Smartgoggle

De smartgoggle bestaat al een tijdje, maar is nog steeds de moeite waard om mee te nemen richting de bergen: de Google Glass voor skiërs en boarders. De Oakley Airwave 1.5 smart goggle meet precies wat de Ski Track app ook doet. Bonus van deze bril is dat je er handsfree mee kunt bellen, muziek door kunt luisteren en ’m kunt besturen via een draadloze controller op je pols. En mocht je er behoefte aan hebben; al je acties en overwinningen kun je gelijk delen op Facebook.

Oakley Airwave 1.5, € 485,-, http://www.oakley.com

#3. Ski Tracks

Omdat er altijd competitie in het spel is, track je op je smartphone wat je uitspookt op de piste. Zo houdt de app bij welke pistes je precies hebt gepakt, wat je gemiddelde snelheid was en hoeveel kilometer je die dag hebt geskied. En uiteraard check je aan het eind van de dag wie het snelst was.
Tip om teleurstellingen te voorkomen: vergeet niet om de app uit te zetten voordat je in de auto/bus terug naar je chalet gaat.

Ski Tracks, € 0,99, iOS App Store

#4. Lilycam

Waar je een normale drone bestuurt met een afstandsbediening, volgt de Lilycam je overal vanzelf. Hij filmt vanaf een afstandje en legt vast hoe jij soepeltjes over de sneeuw glijdt. Hoe dan? Je stopt de sensor in je broekzak, gooit(!) de Lilycam in de lucht en zet koers richting die heerlijke kaiserschmarrn onderaan de piste.

Lilycam, € 1050,-, https://www.lily.camera/

#5. Skiboot butler

Als laatste een niet-technische gadget, maar dit hulpstukje is zó handig dat ’ie wel een plekje in de top 5 verdiend heeft. De SkiBoot butler is een kunststof dingetje dat je gebruikt om de straffe bindingen van je skischoenen mee dicht te klikken. Vaak zijn je schoenen minder soepel door de kou en daardoor lastig aan en dicht te krijgen. Maar dankzij dit hulpstuk is dat geen probleem meer. Je zet simpelweg de SkiBoot butler op de binding, klikt ’m dicht en je bent ready to go!

SkiBoot Butler, €9,95, http://www.gearfreak.nl/

Welke gadget neem jij altijd mee op wintersport? Laat een reactie achter!

Vanaf het eerste moment dat Janinke op een besneeuwde piste stond, wist ze meteen: dit is liefde. De vers geprepareerde sneeuw, de frisse berglucht en de gezelligheid. Janinke kan nooit lang zonder wintersport.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen