14 januari 2017 door Jasper in 'Skitechniek'' | 0 Reactie(s)

Tijdens het skiën wil je de controle houden. Alleen wanneer je zelf je snelheid kunt bepalen kun je lekker skiën. Voorkom dat je te snel gaat en de controle verliest. Dat kun je doen door de volgende bocht te beginnen als de bocht daar aan voorafgaand afgemaakt is.

Steeds sneller

Wanneer je een nieuwe bocht begint terwijl de bocht daar voor nog niet is doorgestuurd, ga je bocht op bocht steeds een beetje sneller. Tot het moment dat je voelt dat je te snel gaat en je noodgedwongen moet remmen en stoppen.

Skitechniek: snelheid controleren (video)

Houd je snelheid altijd onder controle

Bochten afmaken

Door het afmaken van de bocht controleer je de snelheid. Dat doe je door aan het einde van de bocht door te sturen. Doorsturen wil zeggen dat je de ski’s richting de berg doordraait. Afhankelijk van je snelheid en de piste doe je dat meer of minder. In het uiterste geval draait je zelfs een klein beetje de berg op. Zodra je voelt dat de snelheid eruit is en je je comfortabel voelt bij de snelheid die je hebt, begint je de nieuwe bocht.

Skitechniek: snelheid controleren (video)

Stuur je bochten mooi rond en maak ze af

Heb jij ook het probleem dat je soms te snel skiet? Ik zie je graag in de skischool in Gerlos om je daarbij te helpen.

Jasper werkt als skileraar in Gerlos en is eigenaar van Sneeuwsportleraren.nl.

Reactie(s)

Laat een reactie achter

Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen