2 maart 2019 door Jasper in Skitechniek

Tijdens het skiën wil je te allen tijde de controle houden. Alleen wanneer je zelf je snelheid bepaalt, kun je lekker skiën. Voorkom dat je te snel gaat en de controle verliest. Dat kun je doen door de volgende bocht te beginnen als de bocht daar aan voorafgaand afgemaakt is.

Steeds sneller

Wanneer je een nieuwe bocht begint terwijl de bocht daar voor nog niet is doorgestuurd, ga je bocht na bocht steeds een beetje sneller. Tot het moment dat je voelt dat je te snel gaat en je noodgedwongen moet remmen en stoppen.

Bochten afmaken

Door het afmaken van de bocht controleer je de snelheid. Dat doe je door aan het einde van de bocht door te sturen. Doorsturen wil zeggen dat je de ski’s richting de berg doordraait. Afhankelijk van je snelheid en de piste doe je dat meer of minder. In het uiterste geval draai je zelfs een klein beetje de berg op. Zodra je voelt dat de snelheid eruit is en je je comfortabel voelt bij de snelheid die je hebt, begin je de nieuwe bocht.

Jasper heeft jarenlang gewerkt als skileraar in Gerlos in de Zillertal Arena en is eigenaar van Sneeuwsportleraren.nl.
Skiën is meer dan een passie voor Jasper; het is zijn leven. Als kleine jongen had hij de smaak al snel te pakken en inmiddels is Gerlos in de winter zijn thuisbasis. Hier werkt Jasper al jaren als Landes skileraar.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen