14 januari 2016 door Thijs in 'Nieuws', Live vanuit de sneeuw''

Webcams Sauerland: eerste wintersportweekend voor de boeg

Wekenlang al kijken wintersporters reikhalzend uit naar het begin van het witte seizoen in het Sauerland. Nu is het eindelijk zover: het eerste echte wintersportweekend staat voor de deur. Laatst meldden wij al dat enige liften in werking waren, maar de komende dagen gaan steeds meer skiliften open. De sneeuwlaag is echter nog erg dun. Daar komt komend weekend verandering in. In de tweede helft van de week verbeteren de wintersportomstandigheden zich snel dankzij een flink pak natuursneeuw. Daarom draaien vanaf vrijdag in de hoger gelegen gebieden al duidelijk meer liften.

70 geopende liften

De skigebieden benutten de weersomstandigheden komend weekend om een flinke hoeveelheid sneeuw te produceren. Dat is nodig om ook op langere termijn duurzame en kwalitatief goede wintersportmogelijkheden te kunnen bieden. Als gevolg daarvan is vanaf zaterdag -of op zijn laatst zondag- overal wintersport mogelijk. Uiteindelijk kunnen dan zo’n 70 liften gaan draaien met goede tot zeer goede wintersportmogelijkheden. De veelal onbesneeuwde gebieden in de middelhoge gedeeltes zijn bij de huidige sneeuwval naar verwachting vanaf vrijdag geschikt voor wintersport, onder goede tot zeer goede omstandigheden.

Klik hier voor de geopende liften in het Sauerland >

Weer en vooruitzichten

De weerdiensten voorspellen voor de periode tot en met zondag een flinke hoeveelheid sneeuw. In de hogere gebieden valt een pak van 20 tot 30 centimeter. Vanaf vrijdag daalt de sneeuwgrens al onder de 600 meter, zodat ook de lager gelegen gebieden aan bod komen. Vanaf zaterdag daalt dan ook het kwik duidelijk onder het vriespunt. In de hoger gelegen gebieden betekent dat ook vorst overdag, met temperaturen rond de 6 graden onder nul en overdag min 4. Vanaf zondag verdwijnt de neerslag. De nieuwe week begint droog en koud, waardoor de omstandigheden voor wintersport naar verwachting goed blijven.

Nuttige links Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg

Postwiesen-Skidorf Neuastenberg

Postwiesen-Skidorf Neuastenberg

Skigebied Willingen

Skigebied Willingen

Skigebied Willingen

Skigebied Willingen

Skikarussell Altastenberg

Skikarussell Altastenberg

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.