Skip to navigation Skip to main content
DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort Winter (1)
© DAS EDELWEISS - Großarl

De winter komt steeds dichterbij en dus is het hoog tijd om je alvast voor te bereiden op komend skiseizoen. Voor je het weet is het weer zover! Naast aantrekkelijke aanbiedingen lichten we ook fijne hotels aan je uit. Vandaag beginnen we meteen met een pareltje: DAS EDELWEISS Salzburg Mountain Resort. Een luxueus 5-sterren wellnesshotel in Großarl, midden in het idyllische Großarltal. Je profiteert hier van ski-in ski-out en nog veel meer. Alles over DAS EDELWEISS lees je in dit artikel.

DAS EDELWEISS: luxe ski-in ski-out hotel in Großarl

Al enkele generaties lang wordt DAS EDELWEISS gerund door de familie Hetteger. Wat ooit begon als klein pension met slechts 14 kamers, is inmiddels uitgegroeid tot 5-sterren hotel met 145 kamers. Ondanks die classificatie is de sfeer niet stijf, maar juist huiselijk, persoonlijk en gezellig. DAS EDELWEISS is een echt familiehotel, waar ook gezinnen een heerlijke skivakantie beleven. Het hotel ligt aan de piste: 's ochtends loop je er zo naartoe en nadat je je ski's onder hebt geklikt, is het een klein stukje afdalen naar de dichtstbijzijnde lift. Aan het eind van de skidag eindig je weer waar je begonnen bent, slepen met skimateriaal is er hier niet bij! Bovendien beschikt DAS EDELWEISS over een eigen skiverhuur en kun je hier ook terecht voor skipassen.

DAS EDELWEISS - Großarl hotel met zwembad en wellness
© DAS EDELWEISS - Großarl

Overnachten bij DAS EDELWEISS

Hotel DAS EDELWEISS Salzburger Mountain Resort is een ideale uitvalsbasis voor sportievelingen, rustzoekers en fijnproevers met een passie voor de bergen. De huiselijke, familiaire en traditionele sfeer gaat hier hand in hand met luxe en het ontbreekt je tijdens een verblijf dan ook nergens aan. DAS EDELWEISS heeft enerzijds een moderne, en anderzijds een traditionele uitstraling. Alle kamers zijn stijlvol ingericht met veel natuurlijke materialen als hout en steen. Overnachten kan in verschillende kamers en suites. Voor gezinnen zijn er speciale familiekamers te boeken.

Ontspannen in de gigantische wellness

DAS EDELWEISS is een wellnesshotel van hoog niveau. De EDELWEISS Mountain Spa is wel 7000 m2 groot en strekt zich uit over vijf verdiepingen. Er is een gedeelte alleen voor families en een gedeelte alleen voor volwassenen. Aan ontspanningsmogelijkheden geen gebrek. Je kunt hier rekenen op twee buitenzwembaden, binnenbaden, een Spa bistro waar je terecht kunt voor iets te eten en drinken, verschillende sauna's, een rustruimte en nog veel meer. Ook is het mogelijk om massages of beautybehandelingen bij te boeken.

Wellnesshotel DAS EDELWEISS in Großarl
© Matthias Dengler

Culinaire hoogstandjes

Skiën maakt hongerig. Nadat je 's middags heerlijk hebt geluncht met een typisch Oostenrijks wintersportgerecht, kun je je smaakpapillen 's avonds verwennen met allerlei culinaire hoogstandjes. Begin met een goed glas wijn bij wijnbar Kork & Gloria. Uit de uitgebreide wijnkelder worden de lekkerste flesjes getoverd. Chefkok Alexander Hetteger van de EDELWEISS Mountain Cuisine maakt er avond na avond een feestje van. Op het menu staan lokale specialiteiten en internationale lekkernijen. In het met sterren bekroonde Fine Dining Restaurant Petrus wordt de lat nog iets hoger gelegd en voor vleesliefhebbers is er Steak Restaurant Sirloin. 

Culinair genieten DAS EDELWEISS
© DAS EDELWEISS - Großarl

Bereikbaarheid DAS EDELWEISS

Vanaf Utrecht is het 997 km rijden naar DAS EDELWEISS. Als het verkeer meezit, doe je daar net iets minder dan 11 uur over. Het is het makkelijkst om vanaf de Tauernautobahn de afslag Pongau/Bischofshofen te nemen en vanaf hier de B311 naar St. Johann im Pongau te volgen. Eenmaal in het dal neem je bij de enige rotonde die er is de eerste afslag. Vanaf hier is het nog zo'n 200 meter rijden. De auto kun je gratis in de ondergrondse parkeergarage parkeren waar ook laadstations voor elektrische auto's aanwezig zijn. Liever met het vliegtuig? Luchthaven Salzburg ligt op 75 km afstand. Tegen bijbetaling regelt het hotel een shuttle. Treinreizigers kunnen uitstappen in St. Johann im Pongau. Großarl beschikt zelf niet over een treinstation. Deze plaats ligt op 15 km afstand en voor het laatste stuk kun je overstappen op de bus of gebruikmaken van de shuttleservice

Wintersport in Großarltal

Hotel DAS EDELWEISS ligt midden in het idyllische Großarltal, aan een van de pistes van Skischaukel Großarltal-Dorfgastein. De ruim 70 km aan pistes bevinden zich op de flanken van de 2027 meter hoge Kreuzkogel en 2033 meter hoge Fulseck. Rood en blauw is vrijwel eerlijk verdeeld, daartussen liggen een aantal pittige zwarte pistes. Skischaukel Großarltal-Dorfgastein is onderdeel van de skiregio Ski amadé, waar ook het naastgelegen Gastein onderdeel van is. Eventueel kun je met de skibus de oversteek maken naar een van de skigebieden in dit dal die samen ruim 200 km aan pistes tellen. Kortom, genoeg mogelijkheden voor een fijne wintersport!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.