Skip to navigation Skip to main content
Verschillen

In de wintermaanden delen we regelmatig webcambeelden van de skigebieden. Als er weer eens een dik pak sneeuw gevallen is, maar ook van Kaiserwetter of als de lucht oranje kleurt door Saharastof. Van alle sneeuw van het afgelopen winterseizoen is nu niks meer over. Groen is de kleur die je nu voornamelijk in de bergen ziet. Alleen op de gletsjers is nog wat van het heerlijke wit te zien, maar ook daar is niet veel meer van over. Leuk om de verschillen eens onder de loep te nemen. Herken jij je favoriete skigebied ook in de zomer terug?

Zoek de verschillen

Ga jij al jaren op wintersport naar hetzelfde skigebied? Of ben je gewoon benieuwd hoe skigebieden er in de zomer uitzien? Hieronder een overzicht met webcams van skigebieden in de zomer en in de winter. Zoek de verschillen! 

Aanbiedingen zomervakantie in Oostenrijk
Naar Frankrijk vanaf € 89,- per persoon
Accommodaties in Italië
Fijne hotels, appartementen en pensions in Duitsland
Naar Zwitserland deze zomer!

Region Dents du Midi, Les Portes du Soleil

Saalbach (Zwölferkogel) 

Turracher Höhe

Wildkogel Arena

Val Thorens

Kühtai

Zillertal Arena 

Tignes

Hochfügen 

Snow Space Salzburg

St. Johann in Tirol, zicht op Wilder Kaiser

Lienz

Balderschwang

Bayerische Zugspitzbahn

Mayrhofen

St. Christina, Val Gardena
 

5 redenen om in de zomer ook eens naar de Alpen te gaan

Eerlijk is eerlijk: er bestaat geen leukere vakantie, dan de wintersport. Het uitzicht op de witte bergen, elke dag op de latten staan, sneeuwvlokken die naar beneden dwarrelen... Alle kenmerken van een skivakantie zijn maar moeilijk te overtreffen. Toch kan ik uit ervaring spreken dat een zomervakantie in de Alpen ook heel leuk is. Daarom hieronder vijf redenen om jou daar ook van te overtuigen.

  • Heel veel sportieve activiteiten mogelijk. In de wintermaanden ben je elke dag actief bezig, maar dat kan in de zomer ook. Als de sneeuw is weggesmolten, komen de vele wandelpaden weer tevoorschijn. Te voet valt er ontzettend veel te ontdekken en dat kan van rustig en gemoedelijk tot uitdagend zwaar. Wat dacht je ervan om die ene drie- of vierduizender eens te beklimmen? Een andere gave sport die best wel iets weg heeft van afdalen op de piste is downhill mountainbiken. Je start boven op de berg en via een spannende trail daal je af naar beneden. Of wat dacht je van sporten als klimmen, raften en canyoning?
  • Je favoriete berghut is vaak gewoon open. Lunch je 's winters altijd bij dezelfde berghut? De kans is groot dat die 's zomers ook gewoon open is!
  • Kaiserschmarrn, Rösti, Tartiflette... En uiteraard zijn al je favoriete wintersportgerechten ook lekker te bestellen. Hoef je niet zelf de keuken in te duiken met een recept ;-).
  • Genoeg mogelijkheden om af te koelen! De temperatuur is wel flink anders. Er zijn dagen dat het ruim 30, 40 en soms zelfs 50 graden warmer is in vergelijking met de winter. Geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden om af te koelen. Een duik in een fris bergmeer kan net zo verkoelend zijn als een duik in de poedersneeuw.
  • Groene bergen zijn ook prachtig! Het liefst zie je de Alpen gehuld in een dik pak sneeuw. Maar zo groen, vol met bloemen en grazende koeien hebben ze ook wel iets magisch. Zomer of winter, naar de Alpenreuzen kun je blijven kijken. En soms valt er zelfs nog een laagje sneeuw te zien!
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.