Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift in Axamer Lizum: 10-persoons Hoadlbahn vervangt maar liefst drie liften

54440 - Nieuwe lift in Axamer Lizum: 10-persoons Hoadlbahn vervangt maar liefst drie liften (11)

Met ingang van skiseizoen 2022/2023 wordt een nieuwe lift in Axamer Lizum in gebruik genomen: de 10-persoons Hoadlbahn. Daarmee komt er een eind aan het tijdperk van de stoeltjesliften Hoadl I, Hoadl II en Schönboden, maar is er straks wel een tweede directe verbinding naar het Hoadl-Haus op 2340 meter hoogte. Alles over de nieuwe lift in Axamer Lizum, de 10-persoons Hoadlbahn, lees je in dit artikel.

Nieuwe lift in Axamer Lizum: 10-persoons Hoadlbahn

Komend seizoen breekt er een nieuw tijdperk aan voor het skigebied Axamber Lizum. De oude 2-persoons stoeltjeslift Hoadl I uit 1963 en de 2-persoons stoeltjeslift Hoadl II en 4-persoons stoeltjeslift Schönboden uit 1991 worden komende zomer vervangen door een moderne 10-persoons gondel. De nieuwe Hoadlbahn in Axamer Lizum brengt wintersporters straks in slechts 6 minuten van de parkeerplaats op 1558 meter hoogte, naar het Hoadl-Haus op 2340 meter hoogte. Een flinke verbetering, aangezien je met de stoeltjesliften veel langer onderweg was naar de top! In één keer helemaal omhoog, maar ook halverwege uitstappen behoort straks tot de mogelijkheden. De Hoadlbahn in Axamer Lizum krijgt een middenstation op 1981 meter hoogte en deze komt net onder de Sunnalm te liggen.

Feiten & cijfers nieuwe Hoadlbahn in Axamer Lizum

Dalstation: 1558 m. Lengte: 2030 m.
Bergstation: 2340 m. Hoogteverschil: 782 m.
Snelheid: 7 m/sec. Aantal gondels: 75
Duur rit: 6 minuten Capaciteit: 2400 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Axamer Lizum, nabij Axams
54440 -  (20)
Voortaan sta je een stuk sneller op dit punt!

Kantoor, winkel én skiverhuur bij dalstation Hoadlbahn

De nieuwe Hoadlbahn in Axamer Lizum is straks eenvoudig bereikbaar met de auto of skibus. Het dalstation is komt namelijk direct bij de parkeerplaats te liggen. Naast het toekomstige gebouw wordt ook een kantoorruimte, winkel en skiverhuur gebouwd. Met alles dicht bij elkaar, sta je straks nog sneller op de pistes! Om de nieuwe Hoadlbahn en andere installaties in Axamer Lizum van stroom te voorzien, is er ook een waterkrachtcentrale bij Axamer Beach gepland. De 3,83 gigawattuur aan elektriciteit die hier per jaar wordt opgewekt, zou in een groot deel de energiebehoefte van het skigebied moeten voorzien.

54440 -  (21)
De Schönboden is komende winter verleden tijd!

Wintersport in Axamer Lizum

Op 21 minuten rijden van de Tiroolse hoofdstad Innsbruck en zo'n 8 minuten van het plaatsje Axams, ligt het skigebied Axamer Lizum. Het 'witte dak' biedt ruim 40 km aan pistes tussen de 1540 en 2340 meter hoogte. Dankzij de ligging en vele sneeuwkanonnen profiteer je hier van een lang en sneeuwzeker skiseizoen. Skiën is doorgaans mogelijk van november tot april. Axamer Lizum is samen met nog 12 andere gebieden onderdeel van de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck. Met één skipas zijn al deze skigebieden te skiën en ook kun je allerlei activiteiten buiten de pistes ondernemen. Het skigebied biedt voor ieder wat wils. Zo zijn er zes skiroutes voor freeriders en toerskiërs, kunnen gevorderden zich uitleven op de zwarte piste, zijn er genoeg mooie oefenhellingen voor kinderen en beginners, is er het Golden Roof Funpark voor freestylers en is er aan fijne berghutten geen gebrek.

Bekijk onderstaande video voor meer informatie over de SKI plus CITY Pass Stubai Innsbruck.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.