Skip to navigation Skip to main content
52017 - SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck: dit kun je ermee doen (video) (3)

De hoofdstad van Tirol, Innsbruck, is een perfect uitgangspunt voor een afwisselende vakantie waarbij je een bezoek aan de bezienswaardigheden in de stad kunt combineren met wintersport. Sinds vorige winter is er een nieuwe pas te koop, de SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck. Hiermee heb je toegang tot maar liefst 13 skigebieden en 22 bezienswaardigheden in de stad en de directe omgeving. In december 2019 reisden wij af naar Innsbruck om deze combinatie van een citytrip met wintersport uit te testen. We hebben onze activiteiten vastgelegd in bovenstaande video en kunnen niet anders concluderen dan dat wij deze pas uniek en erg leuk vinden!

SKI plus CITY pass Stubai Innsbruck: 13 skigebieden en 22 bezienswaardigheden

Met maar twee dagen in Innsbruck, is het best lastig kiezen wat we nou precies willen gaan doen. In ieder geval één dag skiën en één dag stad. We beginnen met skiën en dat doen we op de Stubaier Gletscher. Maar voor we naar dit hoge skigebied aan het einde van het Stubaital reizen, nemen we eerst nog even de afslag naar het zwembad StuBay in Telfes. We trekken een paar baantjes in het 25 meter lange wedstrijdbad, maar gaan ook nog even naar het verwarmde buitenbad en genieten hier van het uitzicht op de bergen; prachtig! Na een uurtje zwemmen, rijden we door naar de Stubaier Gletscher. Dit grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk is gemakkelijk bereikbaar via de razendsnelle moderne 3S -Eisgratbahn. We genieten van de perfecte sneeuw op grote hoogte en het mooie uitzicht. Je kunt hier kijken tot in Italië.

52017 -  (6)

Tips voor bezienswaardigheden in Innsbruck

Op de tweede dag bezoeken we de stad Innsbruck, het centrum van deze stad is al een bezienswaardigheid op zich. Daarnaast zijn de volgende attracties absoluut een bezoekje waard en allemaal inbegrepen in de SKI plus CITY pass:

  • Stadstoren Innsbruck: beklim de 133 traptreden om de top van de 51 meter hoge toren te bereiken. Je hebt hier een geweldig uitzicht over de stad.
  • Das Tirol Panorama en het Kaiserjägermuseum: deze musea liggen buiten de binnenstad, naast elkaar, en zijn zeer verschillend. Zowel van binnen als van buiten. Beleef onder andere het 360 graden panorama van een veldslag die hier in Tirol plaatsvond.
  • Direct naast de bovengenoemde musea ligt de beroemde Bergisel skischans. Het is indrukwekkend te zien hoe hoog de schans is en je kunt helemaal bovenin een kopje koffie drinken of lunchen.
  • Hofkirche: een bijzonder mooie kerk, met een bijzonder verhaal. Je kunt hier namelijk het pronkgraf van keizer Maximilliaan bezoeken, met 28 levensgrote bronzen beelden eromheen, maar hij ligt hier zelf niet.
  • Schloss Ambras: iets buiten Innsbruck ligt dit prachtige slot, dat nu een van de oudste musea ter wereld is. Wandel door de mooie tuinen en slenter door de prachtige Spaanse zaal.

Klik hier voor meer informatie over de SKi plus CITY pass >

52017 -  (7)
De Spaanse Zaal in Schloss Ambras
media widget
Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.