12 april 2022 door Florien in Nieuws

Op de huisberg van Sterzing, de 2189 meter hoge Rosskopf, gaat met de bouw van de nieuwe 10-persoons Rosskopf/Monte Cavallo gondel een nieuw tijdperk in. De inmiddels 35 jaar oude berglift uit 1987 is niet meer van deze tijd en wordt de komende maanden vervangen door een moderne variant. Niet alleen is de nieuwe lift een stuk sneller, ook de capaciteit gaat flink omhoog. Lange wachtrijen bij het dalstation zijn daarmee binnenkort verleden tijd. Alles over de nieuwe 10-persoons Rosskopf/Monte Cavallo gondel in Sterzing lees je in dit artikel.

Nieuwe 10-persoons Rosskopf/Monte Cavallo gondel

Niet ver van de Oostenrijkse grens ligt de Italiaanse Alpenstad Sterzing, Vipiteno in het Italiaans. Dit schitterende plaatsje ligt aan de voet van de 2189 meter hoge Rosskopf, Monte Cavallo in het Italiaans. Vanuit het centrum van de stad is het slechts een paar minuten naar het dalstation van de Rosskopf/Monte Cavallo gondel, welke je naar een hoogte van 1860 meter brengt. Sinds een aantal jaar investeert het skigebied flink in de toekomst. Niet alleen om het wintertoerisme te verbeteren, maar ook om het zomertoerisme te optimaliseren. Zo werden in 2018 de combinatielift TMX 6-8 Panorama en dalafdaling in gebruik genomen, opende vorig jaar de nieuwe zomerrodelbaan en bouwt men momenteel aan de langste verlichte rodelbaan van Italië. Voor de oude 6-persoons gondel uit 1987 was het dus een kwestie van tijd! Ook aan dit tijdperk komt nu een einde. De komende maanden wordt er in Sterzing druk gebouwd aan de nieuwe 10-persoons Rosskopf/Monte Cavallo gondel. Als alles volgens plan verloopt, kun je er aankomende winter al gebruik van maken. 

Feiten & cijfers nieuwe Roskopf/Monte Cavallo gondel in Sterzing

Dalstation: 950 m. Lengte: 2780 m.
Bergstation: 1860 m. Hoogteverschil: 890 m.
Snelheid: 6 m/sec. Aantal gondels: n.b.
Duur rit: 8:30 minuten Capaciteit: 2400 pers./uur
Fabrikant: LEITNER Plaats: Sterzing

Gondel over de Brennerautobahn

Er komen niet alleen nieuwe 10-persoons gondels aan de kabels van de Rosskopf/Monte Cavallo lift, ook het dal- en bergstation worden beide compleet vernieuwd. Om die reden blijft de lift komende zomer gesloten, maar te voet zijn alle berghutten en andere bergactiviteiten wel bereikbaar. Uniek aan de 10-persoons Rosskopf/Monte Cavallo gondel is dat deze over de Brennerautobahn gaat. Het is de enige lift in het land, waarmee je de bekende autoweg kunt oversteken. Best bijzonder!

Bekijk hier alle visuals van de lift

Langste verlichte rodelbaan van Italië

Met de bouw van de 10-persoons Rosskopf/Monte Cavallo gondel houden de vernieuwingen in Sterzing niet op. Op dit moment is men ook druk bezig met het verder ontwikkelen van de langste verlichte rodelbaan van Italië. Deze wordt maar liefst 10 km lang en kan volledig kunstmatig worden besneeuwd. Zelfs als Koning Winter het laat afweten, kun je hier gegarandeerd van rodelplezier genieten. De rodelbaan start direct naast het bergstation van de Rosskopf/Monte Cavallo gondel en eindigt bij het dalstation van de lift. De route neemt je mee door een indrukwekkend landschap en is zowel overdag als 's avonds een unieke belevenis. Met al deze vernieuwingen zetten Sterzing en Rosskopf mooie stappen in de ontwikkeling en modernisatie van het toerisme.

Wintersport in Sterzing

Op iets minder dan 20 minuten rijden van de Oostenrijkse grens, ligt naast de Brennerautobahn de eeuwenoude Italiaanse Alpenstad Sterzing (Vipiteno in het Italiaans). Het is de belangrijkste handelsstad in het noordelijke deel van het Eisacktal en je vindt hier de perfecte combinatie van de Zuid-Tiroolse geschiedenis en Italiaanse flair. De historische binnenstad wordt omschreven als een van de mooiste winkelgebieden van Italië en is rijk aan leuke winkels, boetiekjes, historische bezienswaardigheden, restaurants en bars. Skiën kan onder andere op de Rosskopf, gelegen aan de noordkant van de stad en op slechts een paar minuten afstand van het centrum. Het skigebied beschikt over 20 km aan pistes met daartussen 6 knusse berghutten. Het is een ideale bestemming voor families, maar ook voor wintersporters die houden van het goede leven en de skivakantie graag combineren met een stedentrip.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen