Skip to navigation Skip to main content

Nieuwe lift en dalafdaling op de Rosskopf in Zuid-Tirol

17150 - Nieuwe lift en dalafdaling op de Rosskopf in Zuid-Tirol (2)

De Rosskopf ligt net voorbij de Brennerpas in het Wipptal in Zuid-Tirol. Terwijl de massa voor een wintersport in Oostenrijk kiest, rijden veel families en rustzoekers door naar dit fijne en compacte skigebiedje. De Rosskopf beschikt over 20 kilometer aan pistes, die reiken tot een hoogte van 2167 meter. Vanaf komend seizoen wordt een wintersport op de Rosskopf nog aantrekkelijker door de komst van een nieuwe skilift en een dalafdaling.

Nieuwe lift met gondels én stoeltjes

Op de Rosskopf is de oude 3-persoons Panorama stoeltjeslift na 30 dienstjaren vervangen door een moderne Telemix-lift met 6-persoons stoeltjes en 8-persoons gondels. Vanaf het bergstation van de Rosskopfbahn kun je voortaan snel en comfortabel richting de top van het skigebied. Bij mooi weer stap je lekker in een stoeltje en als de omstandigheden te wensen overlaten, kun je plaatsnemen in een cabine. Voor wandelaars, paragliders en kinderen is de nieuwe lift ook een uitkomst. De combinatielift zorgt tevens voor de ontsluiting van de nieuwe dalafdaling.

Cijfers & feiten van de nieuwe Telemix Panorama op de Rosskopf

Bergstation: Rosskopf Lengte: 823 m
Hoogte bergstation: 2176 m Hoogteverschil: 285 m
Snelheid: 5 m/sec. Tijd: c.a. 03:20 min
Aantal cabines: 11 Aantal stoeltjes: 35
Capaciteit: 2000 pers./uur Plaats: Rosskopf, Sterzing

Telemix Panorama lift

(Foto: © Neue Rosskopf GmbH)

Dalafdaling van 5km naar Sterzing

De nieuwe dalafdaling start bij het bergstation van de Telemix-lift en is 5 kilometer lang. Vanaf een hoogte van 2220 meter ski je helemaal terug tot bijna in het centrum van Sterzing. Helemaal bovenaan heb je de keuze uit diverse pistes, die stuk voor stuk aansluiting bieden op de rode dalafdaling (nr. 10). Het pisteaanbod van de Rosskopf is hiermee uitgebreid naar 20 kilometer aan pistes.

Meer informatie over skigebied Rosskopf

Skigebied Rosskopf – Monte Cavallo beschikt over 20 kilometer aan pistes die ontsloten worden door drie skiliften. De pistes liggen tussen de 948 en 2176 meter en spreken ieder type skiër aan. Voor de echte cracks is er een pittige zwarte afdaling (nr. 3), terwijl beginners zich thuis voelen op de Favorit Variante (nr. 8a). Op de Rosskopf ligt ook de langste verlichte rodelbaan van Italië. De rodelbaan is 10 kilometer lang en op dinsdag- en vrijdagavond tot 24:00 uur geopend. Kinderen leren skiën in de omgeving van het KinderYogurtLand. Skigebied Rosskopf maakt onderdeel uit van het Wipptal, waar ook de skigebieden Ratschings-Jaufen, Kalcher Alm en Ladurns toe behoren. De 50 kilometer aan pistes van deze regio zijn toegankelijk met één skipas.

Gondel van de nieuwe Telemix-Panoramalift

(Foto: © Neue Rosskopf GmbH)

Thijs Winter

Over Thijs

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.