Skip to navigation Skip to main content

6 fijne accommodaties voor een sneeuwzekere wintersport met Pasen

54258 - 6 fijne accommodaties voor een sneeuwzekere wintersport met Pasen (10)

Langzaam komt het naseizoen van de skigebieden dichterbij. Nog een paar weken genieten en dan komt er voor de meeste skibestemmingen helaas weer een einde aan seizoen 2021/2022. Krijg jij al heimwee bij het idee? Waarom ga je niet nog een paar dagen skiën, bijvoorbeeld met Pasen! Daar waar iedereen zich thuis volpropt tijdens het paasontbijt, geniet jij nog van een paar heerlijke afdalingen in de sneeuw. Ook al is het hartje voorjaar, er zijn nog genoeg bestemmingen voor een heerlijke wintersport met Pasen. Samen met Summit Travel geven we je zes sneeuwzekere tips.

Wintersport met Pasen

Een wintersport met Pasen is een van de laatste mogelijkheden van het skiseizoen. Na de paasvakantie sluiten de meeste skigebieden hun liften en pistes om zich weer klaar te maken voor het zomerseizoen. Terwijl veel mensen dan al volop bezig zijn met het plannen van de zomervakantie, genieten wintersportfans van een paar heerlijke sneeuwdagen. Er zijn genoeg sneeuwzekere skigebieden waar je met Pasen nog heerlijk kunt skiën. Bovendien is het niet zo druk, zijn er vaak leuke events én profiteer je van aantrekkelijke deals. Pasen valt in 2022 op 17 en 18 april. Heb jij nog niks in de agenda staan en lijkt het je wat om deze dagen eens in de sneeuw door te brengen? Lees dan snel verder!

1. Val Thorens - Résidence Koh-I Nor

In Europa's hoogstgelegen wintersportdorp ben je aan het juiste adres voor een sneeuwzekere wintersport met Pasen. Val Thorens ligt op een hoogte van 2300 meter, aan het eind van de Belleville vallei en op 1098 km rijden vanaf Utrecht. Dankzij deze ligging kun je hier doorgaans van eind november tot begin mei op de latten staan. Val Thorens is onderdeel van het gigagrote skigebied Les Trois Vallées, dat met ruim 600 pistekilometers een paradijs is voor kilometervreters. Laat je hier als beginner niet door afschrikken: het merendeel van de pistes is blauw van kleur. Een accommodatietip in Val Thorens is 5-sterren Résidence Koh-I Nor. Je profiteert hier van ski-in ski-out en het centrum ligt op een kleine 500 meter afstand. Aan luxe faciliteiten geen gebrek. Zo is er een zwembad met sauna en kun je in het naastgelegen hotel terecht voor een heerlijk diner met goede wijnen. Alle appartementen zijn modern, maar sfeervol ingericht en beschikken stuk voor stuk over een keuken, woonkamer met eethoek en balkon.

Boek Résidence Koh-I Nor vanaf € 639,- p.p met skipas

54258 -  (60)
© Summit Travel

2. L'Alpe d'Huez - Hotel Club MMV Les Bergers

De tweede tip voor een sneeuwzekere wintersport met Pasen is het Franse L'Alpe d'Huez. Dit dorp staat ook wel bekend als L'île au soleil (het eiland in de zon), omdat je hier dankzij de zuidelijke ligging profiteert van vele zonuren. Ondanks dit gegeven hoef je je geen zorgen te maken om de pistecondities, die zijn hier helemaal in orde. Zelfs richting het eind van het seizoen! Het skigebied telt zo'n 240 km aan afdalingen en biedt daarmee voor ieder wat wils. Een fijne accommodatie is Hotel Club MMV Les Bergers. Dit 4-sterren hotel ligt op zo'n 1053 km rijden vanaf Utrecht, aan de piste, vlakbij de lift en op zo'n 800 meter van het centrum. Na een lange dag op de latten is het op en top genieten in de Ômea Spa met o.a. jacuzzi, hammam en sauna, er is een dagelijks animatieprogramma en je verblijft op basis van halfpension. Alle kamers hebben een moderne uitstraling.

Boek Hotel Club MMV Les Bergers met tot € 138,- korting p.p, inclusief skipas
54258 -  (61)
© Summit Travel

3. Saas-Fee - Hotel Alphubel

In Saas-Fee kun je op een paar maanden na, het hele jaar door op de latten staan. Zelfs in de zomer! Dit dorp in het Saastal ligt op 914 km rijden vanaf Utrecht en is volledig autovrij. Bij aankomst zet je de auto in de garage en via elektrisch vervoer kun je vervolgens naar je accommodatie pendelen. Saas-Fee ligt op een hoogte van 1800 meter en wordt omringd door maar liefst 18 vierduizenders. Het skigebied telt zo'n 100 km aan pistes en reikt tot wel 3600 meter hoogte. Je skiet hier midden tussen de gletsjers, in een zeer indrukwekkend landschap. Een tip om tijdens je wintersport met Pasen in te verblijven, is Hotel Alphubel. Dit gezellige 3-sterren familiehotel ligt op zo'n 750 meter afstand van de Alpin Express skilift en biedt diverse faciliteiten. Zo zijn er speelkamers voor kinderen, is er kinderopvang mogelijk en kun je na afloop iets drinken in de bar. Je verblijft op basis van halfpension, met 's ochtends een ontbijtbuffet en 's avonds een heerlijk 4-gangen diner.

Boek Swiss Family Hotel Alphubel vanaf € 513,- p.p, inclusief skipas
54258 -  (62)
© Summit Travel

4. Obergurgl - Hotel Austria & Bellevue

Niet alleen in het hoogstgelegen wintersportdorp van Europa ben je aan het juiste adres voor een fijne wintersport met Pasen, ook een skivakantie in het hoogstgelegen kerkdorp van Europa behoort tot de mogelijkheden! Het sfeervolle en exclusieve skidorp Obergurgl ligt op 912 km rijden vanaf Utrecht, aan het eind van het Tiroolse Ötztal. Skiën doe je hier op de pistes van Gurgl, waar ook het nabijgelegen Hochgurgl onderdeel van is. Beide dorpen hebben een eigen skiberg, die middels de Top-Express met elkaar verbonden zijn. Gurgl telt iets meer dan 100 km aan pistes en is ontzettend sneeuwzeker dankzij de hoge ligging. Doorgaans kun je hier van november tot mei op de latten staan. Aan fijne 4-sterrenhotels geen gebrek in Obergurgl. Een tip voor Pasen is Hotel Austria & Bellevue. Dit zijn twee hotels die ondergronds met elkaar verbonden zijn, met een zeer gunstige ligging aan de piste. Qua faciliteiten kom je niks te kort. Zo is er een zwembad, kunnen kinderen spelen in de speelkamer, behoort kinderopvang tot de mogelijkheden en is er een restaurant met bar. Je verblijft op basis van halfpension.

Boek Hotel Austria & Bellevue vanaf € 720,- p.p, inclusief skipas
54258 -  (63)
© Summit Travel

5. Kirchberg - Hotel Lifthotel

Kirchberg reikt niet tot grote hoogtes, zoals de hierboven genoemde bestemmingen, maar is ondanks dat wel een tip voor een wintersport met Pasen. Tot eind april kun je hier nog heerlijk skiën! Dit sfeervolle en gezellige dorpje in Tirol ligt op 921 km rijden vanaf Utrecht en wordt vaak samen genoemd met het nabijgelegen Kitzbühel. Beide dorpen zijn onderdeel van het skigebied KitzSki, dat bij de meeste mensen bekend is van de jaarlijkse Hahnenkammrennen. Met ruim 180 km aan pistes vinden wintersporters van alle niveaus hier alles wat ze nodig hebben voor een fijne vakantie in de sneeuw. Een fijn verblijf in Kirchberg is Hotel Lifthotel, een rustig en zonnig gelegen 3-sterrenhotel, vlak bij de lift en piste. Qua faciliteiten vind je hier onder andere een restaurant, café, bar, speelruimte voor kinderen en een wellness. Het verblijf is op basis van halfpension.

Boek Hotel Lifthotel vanaf € 361,- p.p, inclusief skipas
54258 -  (64)
© Summit Travel

6. St. Anton am Arlberg - Hotel Kertess

St. Anton am Arlberg is een klinkende naam in de wintersportwereld. Dit chique en levendige dorp ligt op 885 km rijden vanaf Utrecht en is onderdeel van het skigebied Ski Arlberg. Dankzij een de zeer gunstige ligging profiteer je hier de hele winter van veel sneeuw en hoef je je dus geen zorgen te maken over de sneeuwzekerheid. Ook niet over het aantal pistekilometers, trouwens. Met ruim 300 km aan pistes is Ski Arlberg het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk! Wie op zoek is naar een fijn hotel voor een wintersport met Pasen in St. Anton am Arlberg, zit goed in Hotel Kertess. Dit 4-sterrenhotel ligt net buiten het centrum, op zo'n 800 meter van de lift en piste. De skibus stopt voor de deur, maar er is ook een gratis shuttleservice vanuit het hotel. Na afloop van de skidag kun je een duik nemen in het zwembad of ontspannen in de sauna. Je verblijft op basis van halfpension.

Boek Hotel Kertess vanaf € 523,- p.p, inclusief skipas
54258 -  (65)
© Summit Travel


Toch niet op wintersport met Pasen? Summit Travel heeft ook al flink wat accommodaties beschikbaar voor volgend seizoen! Bekijk het aanbod hier ›

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.