Skip to navigation Skip to main content

Alpenweer: voorlopig nog stralend weer in de Alpen

54254 - Alpenweer: voorlopig nog stralend weer in de Alpen (10)

Wat was het afgelopen week genieten in de Alpen! Zon, een strakblauwe hemel, heerlijke pistes... De tweede week van de voorjaarsvakantie kon niet beter verlopen en de beelden die we van jullie kregen, waren jaloersmakend fijn. Ook voor wintersporters die deze week van een skivakantie genieten is er goed nieuws. Dankzij een standvastig hogedrukgebied wordt het ook deze week weer stralend zonnig in de skigebieden. Alles over het weer in de Alpen de komende dagen, lees je in dit Alpenweer.

Zon, zon en nog meer zon

Vorige week werd er nog even over een mogelijke sneeuwdump gesproken, maar die is helemaal van de baan. De hele week verloopt zonnig en droog, zonder een laag verse poeder. De temperatuur loopt gedurende week wel steeds verder op in de dalen. Maandag en dinsdag is het rond 8 graden, maar in de tweede helft van de weel zien we maxima in de dubbele cijfers. Door een föhn zijn middagtemperaturen rond de 15 graden geen uitzondering. Dit gaat op de lagere pistes en in de dalen wel ten koste van de sneeuwkwaliteit. Sneeuw op de pistes kan snel papperig worden.

Boven 2000 meter blijft het overdag wel vriezen en in de nachten is het in de dalen bij een vaak heldere hemel ook koud met minima tussen  -4 en -8 graden. Harde pistes dus in de ochtend! Mogelijk dat er later op vrijdag en op zaterdag in de Jura en Walliser Alpen een beetje verse sneeuw valt als vanuit het westen de bewolking toeneemt.

Dichter bij huis ook nog witte pistes

In het Duitse middelgebergte kan ook nog geskied worden. Verse sneeuw wordt ook hier de komende week niet verwacht, maar nog altijd zijn er flink wat pistes geopend in bijvoorbeeld Winterberg. In de nachten vriest het aanvankelijk nog licht, maar in de tweede weekhelft gaat de temperatuur omhoog en blijft het in de nachten ook boven het vriespunt.

54254 -  (10)
Zo ligt Winterberg er vandaag bij

Droog onderweg

Iedereen die de komende dagen afreist richting de bergen, zal geen last van het weer hebben. Ook onderweg naar de skigebieden is het droog. Ga je volgend weekend naar huis, dan zien we ook niet direct beren op de weg. Wel kan een kleine storing op zondag voor wat regen zorgen op de terugweg, maar dat is nog ver weg. Fijne vakantie!

Nog niet geboekt of nog een keer die kant op?

 

  • Sneeuwhoogte

  • Webcams

  • Snowalert

  • Jaaroverzicht

123 - Winter - Michiel

Over Michiel

Als kind stapte Michiel 10x per nacht uit bed als er sneeuw was voorspeld. Niets was en is mooier dan kijken hoe het wit naar beneden dwarrelt. Inmiddels heeft hij van het weer zijn beroep gemaakt.