Skip to navigation Skip to main content

4 hoteltips voor een wintersport in Andorra

54176 - 4 hoteltips voor een wintersport in Andorra (3)
© La Massana

Deze winter eens iets anders dan skiën in de Alpenlanden? Waarom neem je de mogelijkheden van een wintersport in Vorstendom Andorra niet eens onder de loep? Met een oppervlakte van 468 km² is deze dwergstaat niet heel groot, maar een fijne vakantie beleef je er zeker! Skiën kan in de twee skigebieden Vallnord en Grandvalira en verblijven kan in verschillende leuke dorpjes. Lijkt een skivakantie in Andorra je wel wat en ben je op zoek naar een fijne accommodatie? In dit artikel 4 hoteltips voor een wintersport in Andorra.

Wintersport in Vorstendom Andorra

De meeste mensen gaan op wintersport naar de Alpen, maar dat is niet de enige mogelijkheid in Europa voor een fijne skivakantie. Tussen de Spaanse en Franse Pyreneeën ligt Vorstendom Andorra. Een kleine dwergstaat die nog drie keer kleiner is dan onze provincie Utrecht. Klein, maar fijn en dit kleine stipje op de kaart is het 100% waard om eens ontdekt te worden. Hier is het landschap nog ruw en ongerept, met steile rotswanden, hoge bergtoppen, smalle diepe dalen en ontelbaar veel mooie uitzichtpunten. Bovendien is Andorra met een gemiddelde hoogte van 1996 meter, het hoogstgelegen land van Europa. Dat hoort toch thuis op je bucket list?! En dan nog een ander leuk weetje: je kunt hier naast heerlijk skiën ook belastingvrij shoppen. Vanwege de geïsoleerde ligging is het land belastingvrij en scoor je er producten voor een lagere prijs dan thuis in Nederland!

54176 -  (15)
© Grandvalira

Skiën in twee skigebieden: Vallnord en Grandvalira

In de Alpenlanden kun je kiezen uit honderden skigebieden, maar in Andorra is de keuze beperkter. Het land telt twee skigebieden: Grandvalira en Vallnord. Grandvalira is met 210 km aan pistes het grootste skigebied van Andorra en de Pyreneeën. Vanaf Utrecht is het zo'n 1300 km rijden hiernaartoe en vanaf maar liefst zeven kleine dorpjes heb je toegang tot de pistes. Het skigebied biedt voor ieder type wintersporter wat wils. Zo kun je er leuke tochten skiën, zijn er speciale kinderpistes en kinderlanden voor de kleinste skiërs, heb je er een ruime keus aan leuke hutten voor een pauze tussendoor en zijn er veel gave activiteiten mogelijk. Vallnord is met 63 km aan pistes een stuk kleiner, maar zeker niet minder fijn. Het skigebied ligt op 1329 km rijden vanaf Utrecht en bestaat uit de twee gedeeltes Pal-Arinsal en Ordino-Arcalis. Niet alle liften en pistes zijn met elkaar verbonden, maar je kunt wel eenvoudig tussen beide pendelen. Leuk weetje: Vallnord staat bekend om de vele leuke en gezellige bars waar je na afloop iets kunt drinken. Ideaal voor liefhebbers van après-ski!

Hoteltip 1: Hotel Màgic Pas

Pas de La Casa is een van de zeven kleine dorpjes waarvandaan je toegang hebt tot de pistes van Grandvalira. Dit deel van het gebied is ideaal voor gezinnen met kinderen en ook kun je er avondskiën. De eerste hoteltip is hier te vinden: Hotel Màgic Pas. Dit luxe 4-sterrenhotel heeft alles in huis voor een fijne vakantie in de sneeuw. Er hangt een gezellige sfeer, de kamers zijn comfortabel ingericht, er is een spelletjeskamer met biljarttafel en na afloop van de skidag kun je of ontspannen in de wellness of iets drinken in de bar. Je overnacht op basis van halfpension, met 's ochtends en 's avonds een uitgebreid buffet. De skibus stopt voor de deur en de dichtstbijzijnde skilift ligt op slechts 100 meter afstand. Lopen naar de lift kan dus ook prima.

Boek Hotel Màgic Pas vanaf € 599,- per persoon, inclusief skipas
54176 -  (16)
© Sunweb

Hoteltip 2: Hotel Sport Village

Voor de tweede hoteltip reizen we af naar Soldeu in Grandvallira. Midden in het centrum van dit dorpje ligt het schitterende 4-sterren Hotel Sport Village. En dat niet alleen: je verblijft hier ook nog eens onderaan een van de dalafdalingen en de lift vertrekt direct bij het hotel. Ski-in ski-out dus! Kids kunnen zich uren vermaken met leeftijdsgenootjes in de miniclub, er is een gigantische wellness en in de twee pubs is het avond na avond gezellig. Hotel Sport Village staat bekend om de fantastische keuken en aangezien je hier op basis van halfpension verblijft, kun je daar optimaal van genieten.

Boek Hotel Sport Village vanaf € 999,- per persoon, inclusief skipas
54176 -  (17)
© Sunweb

Hoteltip 3: Hotel Euroski

Grandvalira is een ideale bestemming voor een wintersport met kinderen. De diverse dorpjes bieden allerlei faciliteiten voor gezinnen, zodat iedereen er van een fijne sneeuwvakantie kan genieten. Op zoek naar een kindvriendelijk hotel in Grandvallira? Dan is Hotel Euroski in El Tarter een tip. Dit moderne en luxe 4-sterren resort staat bekend om de huiselijke sfeer en biedt een schitterend uitzicht op de omliggende bergomgeving. Voor de kleintjes is er een miniclub en voor tieners een spelletjeskamer. Het hotel beschikt over een zwembad met wellness en er is zelfs een nachtclub. Ook hier verblijf je op basis van halfpension. De dichtstbijzijnde lift ligt op 500 meter afstand en de gratis shuttle brengt je daar naartoe.

Boek Hotel Euroski vanaf € 599,- per persoon, inclusief skipas
54176 -  (18)
© Sunweb

Hoteltip 4: Hotel Patagonia

De laatste hoteltip in dit lijstje is te vinden in Arinsal in Vallnord. Dit moderne 4-sterren hotel ligt onderaan de piste en vlak bij de recent geopende 6-persoons stoeltjeslift. Je overnacht in comfortabele, landelijk ingerichte kamers met een schitterend uitzicht op de bergen. Voor kinderen is er een speelkamer en volwassenen kunnen gebruikmaken van de wellnessfaciliteiten. Je verblijft hier op basis van halfpension, met ’s ochtends en ’s avonds een uitgebreid buffet. Na afloop kun je gezellig iets drinken in de bar of relaxen in de lounge.

Boek Hotel Patagonia vanaf € 509,- per persoon, inclusief skipas
54176 -  (19)
© Sunweb

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Sunweb.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.