Skip to navigation Skip to main content

6 hotels in het centrum van een skidorp

54136 - 6 hotels in het centrum van een skidorp (3)
© Summit Travel

De een overnacht het liefst aan de piste, de ander midden in het centrum of in een accommodatie die een combinatie van beide biedt. Lekker dicht bij de gezelligheid en met alles binnen handbereik. Van leuke winkeltjes en boetiekjes tot gezellige restaurants, bars en cafés. Vaak ligt de lift op loopafstand en anders brengt de skibus je er in een mum van tijd naartoe. Ben jij op zoek naar leuke hotels in het centrum van een skidorp? Samen met Summit Travel hebben we er 6 voor je geselecteerd.

1. Aparthotel Hochland - Nauders

Het sfeervolle dorpje Nauders ligt te midden van een prachtig berglandschap, op 1365 meter hoogte. Vanaf Utrecht is het 905 km rijden en het laatste stuk voert over een schitterende, maar kronkelige bergweg. Je verblijft hier vlak bij het drielandenpunt met Zwitserland en Italië, waardoor je er ook nog eens grensoverschrijdend kunt skiën. Nauders is namelijk onderdeel van de Zwei Länder Skiarena, waar ook de skigebieden Trafoi, Watles, Sulden en Schöneben-Haideralm toe behoren. De 75 pistekilometers zijn dus eenvoudig uit te breiden! Een fijne accommodatie midden in het centrum van dit gezellige skidorp is Aparthotel Hochland. Je verblijft hier op basis van logies, er is een heerlijke wellness met overdekt zwembad om na de skidag in te ontspannen en ook beschikt het hotel over een bar en restaurant. Voor kinderen is er een speciale speelkamer met onder andere biljarttafel en videogames. De skibus stopt voor de deur van het hotel.

 

Boek Aparthotel Hochland vanaf € 771,- per persoon met skipas

54136 -  (18)

2. Hotel Neuhaus - Saalbach

Saalbach ligt op 972 km rijden vanaf Utrecht en is al jaren een populaire skibestemming onder de Nederlandse wintersporters. Helemaal logisch als je kijkt naar de mogelijkheden! Het dorp is sfeervol en gezellig, heeft een autovrij centrum en biedt toegang tot een van de grootste skigebieden van Oostenrijk. Niet alleen kun je hier skiën op de 270 km aan pistes van het Skicircus, dankzij de Ski ALPIN CARD en zellamseeXpress zijn ook de pistes van Zell am See - Kaprun toegankelijk. Resultaat: 408 pistekilometers! In het centrum van dit gezellige skidorp ligt hotel Neuhaus. Een sfeervol en luxe 4-sterren superior hotel, op loopafstand van de liften en pistes. Het hotel heeft een uitgebreid aanbod aan faciliteiten. Zo is er een verwarmde wintertuin, kunnen kids spelen in de speciale speelruimte, is er een restaurant en café en kun je heerlijk ontspannen in de wellness met binnenzwembad. Verblijven doe je hier op basis van halfpension, met 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet, 's middags een snack en 's avonds een 4-gangen diner.

 

Boek Hotel Neuhaus vanaf € 599,- per persoon met skipas

54136 -  (19)
© Summit Travel

3. Hotel Club MMV Les Mélèzes - Les Arcs

Les Arcs ligt op 1271 km rijden vanaf Utrecht, is onderdeel van skigebied Paradiski en bestaat uit vier verschillende dorpen: Arc 1600, Arc 1800, Arc 1950 en Arc 2000. Alle vier de dorpen zijn autovrij en hebben elk hun eigen kenmerken en karakter. Groot voordeel van een wintersport hier, is dat je vrijwel altijd overnacht aan óf vlak naast de liften en pistes. En met ruim 400 km aan afdalingen valt er voor iedereen genoeg te beleven! Het skigebied is dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers en hoge ligging bovendien erg sneeuwzeker. In het centrum van Arc 2000 ligt Hotel Club MMV Les Mélèzes. Dit fijne 4-sterren hotel heeft alles in huis voor een fijne vakantie in de sneeuw. Van een uitgebreide wellness met jacuzzi en stoombad tot een dagelijks animatieprogramma, kidsclubs, een heerlijk zonneterras, een gezellige bar en een restaurant. Overnachten doe je hier op basis van volpension (tot 26 maart met gratis upgrade naar all inclusive), met een ontbijtbuffet, lunch of lunchpakket en 4-gangen diner. Regelmatig organiseert men thema-avonden.

Boek Hotel Club MMV Les Mélèzes met korting tot wel € 198,- per persoon én skipas
54136 -  (20)
© Summit Travel

4. Hotel Club Le Diva - Tignes

Tignes vormt samen met het nabijgelegen Val d'Isère een uitgestrekt skigebied met ruim 300 km aan pistes. Het merendeel daarvan is blauw en perfect voor de minder geoefende skiër. Het skigebied is bovendien ontzettend sneeuwzeker dankzij de aanwezigheid van twee gletsjers. Hierdoor profiteer je van een extra lang skiseizoen. Tignes ligt op 1122 km rijden vanaf Utrecht. In het centrum van dit skidorp ligt Hotel Club Le Diva. Een elegant 3-sterrenhotel met een ideale ligging. Alles is op loopafstand bereikbaar! Na een lange skidag kun je heerlijk ontspannen in de sauna of hamam. Voor kinderen is er een animatieprogramma en kinderclub en voor volwassenen organiseert men regelmatig thema-avonden en livemuziek. Verder is er een restaurant, een bar met zonneterras en een Ierse pub. Overnachten doe je in Hotel Club Le Diva op basis van halfpension 'Liberté'. Oftewel, je mag per dag kiezen of je voor lunch of diner gaat. Soms zijn er raclette- en/of fondue-avonden en tegen bijbetaling is volpension bij te boeken.

Boek Hotel Club Le Diva met korting tot € 108,- per persoon én skipas
54136 -  (21)
© Summit Travel

5. Hotel Meierhof - Davos

Davos ligt op 1560 meter hoogte en is daarmee de hoogstgelegen stad van Europa. De Zwitserse stad ligt aan het gelijknamige meer en is prachtig om te zien. Traditionele huizen worden afgewisseld door moderne gebouwen en wie een goedgevulde portemonnee heeft, kan hier fantastisch winkelen. Vanaf Utrecht rijd je er in 905 km naartoe en vooral het laatste stuk van de route is prachtig. Skiën kan hier in zes verschillende skigebieden, met een totaal van 300 km aan pistes. Ruim 80% daarvan ligt boven de 2000 meter, dus over de sneeuw hoef je je geen zorgen te maken. Een fijn verblijf in het centrum van de stad is Hotel Meierhof, op 100 meter afstand van de dichtstbijzijnde lift en piste. In dit sfeervolle 4-sterrenhotel geniet je van allerlei faciliteiten. Na een lange dag op de latten kun je op en top ontspannen in de wellness met sauna's en binnenzwembad. Er is een restaurant met terras en bar en kinderen kunnen spelen in de speelkamer. Je overnacht op basis van halfpension, met 's ochtends een ontbijtbuffet en 's avonds een 4-gangen diner. Dit hotel is niet alleen top voor een weekreis, maar ook voor een paar dagen weg naar de sneeuw!

Boek Hotel Meierhof vanaf € 458,- per persoon met skipas
54136 -  (22)
© Summit Travel

6. Hotel Krone - Bruneck

We sluiten dit lijstje met hotels in het centrum van een skidorp af met Hotel Krone in Bruneck. Deze stad, die in het Italiaans ook wel Brunico wordt genoemd, staat te boek als de gezelligste plaats in het skigebied Kronplatz. In het authentieke, middeleeuwse centrum vind je allerlei leuke winkeltjes, restaurants en bars. Skiën doe je op de flanken van de 2275 meter hoge Kronplatz, Plan de Corones in het Italiaans. Dit skigebied telt ruim 110 km aan pistes en is op haar beurt weer onderdeel van de gigantische skiregio Dolomiti Superski. Op 996 km rijden vanaf Utrecht en 3 km afstand van de dichtstbijzijnde lift en piste ligt Hotel Krone. Een eenvoudig, maar fijn 2-sterrenhotel dat van alle gemakken is voorzien. Zo biedt het hotel een privé shuttle naar de skiliften, is er een klein binnenzwembad met sauna en kun je na afloop van de skidag iets drinken in de bar. Overnachten doe je hier op basis van halfpension, met 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds een 4-gangen keuzemenu met saladebuffet in het restaurant.

Boek Hotel Krone met korting tot € 52,- per persoon én skipas
54136 -  (23)

© Summit Travel

 

Dit blog is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.