Skip to navigation Skip to main content

De leukste accommodaties in grensoverschrijdende skigebieden

53995 - De leukste accommodaties in grensoverschrijdende skigebieden (3)

Wordt het een wintersport in Italië of toch in Frankrijk? Of kun je niet kiezen tussen skiën in Oostenrijk of skiën in Zwitserland? Dat hoeft ook helemaal niet! In de Alpen liggen een aantal grensoverschrijdende skigebieden met pistes in twee landen. Hier maak je eenvoudig de oversteek van het ene naar het andere land, zodat je kunt profiteren van het beste van beide. Paspoort in je skirugzak en elke dag de mooiste tochten skiën! Heel eenvoudig met dezelfde skipas en soms alleen via een klein ritje met de skibus. Lijkt het jou wel wat? Samen met Summit Travel hebben we de leukste accommodaties in grensoverschrijdende skigebieden voor je op een rijtje gezet.

1. Hotel Butterfly in Zermatt: skiën in Zwitserland en Italië

Kun je niet kiezen tussen een winterspot in Italië of een wintersport in Zwitserland? En wil je de iconische Matterhorn, die op elke reep Toblerone staat afgebeeld, ook eens van dichtbij bewonderen? Het kan allemaal tijdens een wintersport in het Matterhorn Ski Paradise. Vanuit het Zwitserse Zermatt en het Italiaanse Breuil-Cervinia en Valtournenche heb je toegang tot de ruim 360 km aan pistes van dit skigebied. De pistes liggen tussen de 1620 en 3899 meter hoogte, te midden van een indrukwekkende bergwereld met meerdere drie- en vierduizenders. Je kunt hier het hele jaar door op de latten staan, zelfs hartje zomer. Een accommodatietip is Hotel Butterfly in Zermatt, op 921 km rijden vanaf Utrecht. Het is een modern 3-sterrenhotel in het centrum van het dorp, op ongeveer 1000 meter afstand van de liften en pistes. Na afloop kun je iets drinken in de bar, maar ook ontspannen in de wellness. Je verblijft op basis van logies en ontbijt, maar tegen betaling is het mogelijk om halfpension bij te boeken.

Boek Hotel Butterfly vanaf € 393,- p.p. met skipas
53995 -  (9)
© Summit Travel

2. Grand Hotel Besson in Sauze d'Oulx: skiën in Italië en Frankrijk

Wie geen keuze kan maken tussen een wintersport in Frankrijk of in Italië hoeft dat in Via Lattea ook helemaal niet te doen. De ruim 400 km aan pistes van dit skigebied liggen in beide landen en zijn overwegend rood van kleur. Vooral gevorderde wintersporters voelen zich hier thuis, maar laat je door dit gegeven als beginner niet ontmoedigen. Er zijn ook genoeg blauwe pistes te skiën. Een van de bestemmingen waar je kunt overnachten is het Italiaanse Sauze d'Oulx. Het dorp ligt op een zonnig plateau in het Valle di Susa, op zo'n 1122 km rijden vanaf Utrecht. Het is de jaarlijkse locatie van Dutchweek Italia en je vindt er tal van gezellige restaurants en bars. Een accommodatietip is Grand Hotel Besson. Dit stijlvolle 4-sterrenhotel ligt vlak bij het centrum, de liften en de pistes. Dankzij de gratis shuttle service sta je in een mum van tijd op de latten. Qua faciliteiten vind je hier een heerlijke wellness met zwembad, twee restaurants en een bar. Verblijf is op basis van halfpension, met 's ochtends een ontbijtbuffet en 's avonds een 3-gangen diner.

Boek Grand Hotel Besson vanaf € 596,- p.p. met skipas

3. Hotel Mallaun in See: skién in Oostenrijk en Zwitserland

Het gemoedelijke dorpje See ligt aan het begin van het Tiroolse Paznaun, op 911 km rijden vanaf Utrecht. Boven het dorp ligt een zeer kindvriendelijk skigebied met zo'n 40 km aan pistes. Kilometervreters zijn hier misschien snel uitgekeken en wie op zoek is naar meer uitdaging, vindt dat een kleine 25 km verderop in Ischgl. Eenvoudig te bereiken met de gratis skibus. Het Oostenrijkse Ischgl deelt samen met het Zwitserse Samnaun een zeer sneeuwzeker en grensoverschrijdend skigebied met 239 km aan pistes. De Silvretta Arena is perfect voor de gevorderde wintersporter, maar ook beginners vinden hier genoeg mogelijkheden. Leuke manier om het gebied te verkennen is middels de Schmugglerrunde. Deze tocht kent drie varianten en leert je meer over het smokkelverleden tussen beide dorpen. 4-sterren Hotel Malloan ligt midden in het centrum van See en biedt een schitterend uitzicht op de omringende bergwereld. Er is een uitgebreide wellness met binnenzwembad en diverse sauna's en ook vind je hier een gezellige stube, lounge, bar en restaurant. Overnachten doe je hier op basis van halfpension.

Boek Hotel Mallaun vanaf € 607,- p.p. met skipas
53995 -  (10)
© Summit Travel

4. Résidence Électra in Avoriaz: skiën in Frankrijk en Zwitserland

Skiën in Zwitserland én Frankrijk? In een van de grootste skigebieden ter wereld? Het kan als je overnacht in Résidence Électra in Avoriaz, gelegen op iets minder dan 1000 km rijden vanaf Utrecht. Avoriaz maakt onderdeel uit van het gigantische skigebied Les Portes du Soleil en biedt toegang tot ruim 600 km aan pistes. Skiën kun je hier niet alleen in Frankrijk, maar ook in Zwitserland. De ene dag lunchen met Tartiflette en de andere dag met Rösti of kaasfondue! Met al die pistekilometers raak je niet snel uitgeskied, maar vergeet geen pistekaart mee te nemen. Résidence Électra ligt in de wijk Les Crosazts en biedt ski-in ski-out appartementen voor maximaal zeven personen. Slepen met je skimateriaal is er niet bij, voor de deur klik je zo je ski's onder en je staat al na 150 meter bij de skilift. Ideaal voor gezinnen: op 200 meter afstand ligt een groot kinderspeelpark! De appartementen zijn van alle gemakken voorzien en beschikken allemaal over een balkon. Je verblijft hier op basis van logies en voor wie dat wil is er een broodjesservice.

Boek Résidence Électra inclusief skipas en met tot wel € 123,- korting p.p.

5. Hotel Bergblick in Nauders: skiën in Oostenrijk en Italië

Wordt het de Oostenrijkse Gemütlichkeit of toch La Dolce Vita in Italië? Als je kiest voor een wintersport in Nauders hoef je die keuze niet per se te maken. Dit sfeervolle dorp ligt in Tirol, op 909 km rijden vanaf Utrecht en vlak bij de Italiaanse grens. Anders dan de andere bestemmingen in dit rijtje, ski je vanuit Nauders niet zo Italië in en andersom, maar een uitstapje naar Bella Italia is wel zo gemaakt. Nauders is namelijk onderdeel van de Zwei Länder Skiarena, waar ook de skigebieden Trafoi, Watles, Sulden en Schöneben-Haideralm toe behoren. Met de skibus pendel je eenvoudig tussen beide en sta je snel van het ene in het andere land. Een fijn verblijf waar dit allemaal mogelijk is, is 3-sterren Hotel Bergblick. De skibus stopt voor de deur en dus zijn alle liften en pistes binnen handbereik. Voor de kids is er een speelkamer en volwassenen kunnen heerlijk ontspannen in de wellness met onder andere sauna en stoombad. Je verblijft hier op basis van halfpension, met 's ochtends een uitgebreid ontbijtbuffet en 's avonds een 4-gangendiner met saladebar.

Boek Hotel Bergblick vanaf € 378,- per persoon met skipas
53995 -  (11)
© Summit Travel

De liftverbindingen tussen beide landen zijn gewoon open. Wel dien je rekening te houden met de in het land geldende coronamaatregelen, bijvoorbeeld in de lift of als je even pauzeert in een berghut. Deze regels zijn niet overal hetzelfde. Een overzicht van alle coronamaatregelen per land kun je hier bekijken ›

Dit blog is geschreven in samenwerking met Summit Travel.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.