Skip to navigation Skip to main content
Gezin wandelt op de piste tijdens wintersport In St. Johann In Tirol
© Mirja Geh

De schitterende vakantieregio St. Johann in Tirol biedt heel veel mogelijkheden voor een fijne sneeuwvakantie met kinderen. Of je nu komt met het gezin of de hele familie! Misschien wel het beste van alles is dat deze parel nog niet is ontdekt door de massa. Je kunt hier dus in alle rust vakantievieren. Eerder gaven we je al redenen om hiernaartoe te gaan, nu nemen we het familievriendelijke karakter onder de loep.

Winterdroom voor gezinnen: St. Johann in Tirol

De gemoedelijke skiregio St. Johann in Tirol wordt omringd door verschillende grote en bekende skigebieden. Tijdens een wintersport in deze nog redelijk onontdekte parel ervaar je daar de voordelen van. De sfeer is er lekker ontspannen, er zijn geen grote menigtes op de pistes en de après-ski is er gezellig maar niet overvol. De skiregio wordt gedomineerd door het skigebied St. Johann in Tirol, dat over 40 kilometer piste beschikt. De skipistes liggen op de flank van de Kitzbüheler Horn en zijn met moderne gondelbanen en stoeltjesliften bereikbaar. Er zijn goede skischolen en voor de kleintjes is er een leuk kinderland. Ook is er is een leuke funline om met de kids van af te dalen. Gek op lekker eten? Hier kom je niets te kort! Er zijn verschillende berghutten langs de pistes, met de lekkerste Tiroler gerechten op het menu en fijne persoonlijke service.

54119 -  (9)
© Mirja Geh

Klein, maar fijn: Erpfendorf en Kirchdorf

Een ander fijn deel van de skiregio vind je in Erpfendorf en Kirchdorf. Beide zijn perfect voor gezinnen met jonge kinderen én de eerste meters in de sneeuw. Het is er kleinschalig, er zijn fijne oefenhellingen en leuke kinderlanden. In de winterspeeltuin met lopende band in Kirchdorf kunnen de kids onbezorgd oefenen op hun bochtjes. Als ouder kun je uren naar ze kijken, met ter afwisseling het uitzicht op de Wilder Kaiser en de Kitzbüheler Horn. Wie geen genoeg van het skiën krijgt kan er ook avondskiën. De pistes in Erpfendorf zijn iets uitdagender, jaarlijks trainen hier veel prof skiërs. Groot voordeel van beide bestemmingen is dat de skipasprijzen nog ouderwets laag zijn.

Skiën in skigebied St. Johann in Tirol
© Mirja Geh

Maar er is nog meer!

Wil je nog meer kilometer piste tot je beschikking hebben? Dankzij de Super Ski Card is dit aantal pistekilometers eenvoudig uit te breiden naar een totaal van 2750 km aan pistes. Met deze skipas kun je namelijk in alle 8 skigebieden in de Kitzbüheler Alpen skiën, in totaal zelfs in 85 skigebieden, die verdeeld liggen over Tirol, Salzburg, Karinthië, Oberösterreich en Steiermark. Alleen al in Tirol biedt deze pas toegang tot bijna 900 km aan pistes.

Rodelen bij St. Johann in Tirol
© Mirja Geh

Leuke activiteiten buiten de pistes

Een wintersport in de vakantieregio St. Johann in Tirol draait om veel meer dan alleen skiën of snowboarden. Zeker voor gezinnen is dat ideaal, zo kun je het skiën ook eens afwisselen met een andere activiteit. Enkele tips:

  • Plonsen in het zwembad: is het buiten koud en sneeuwt of waait het hard? Niet elk kind gaat dan graag de piste op! Laat de ski's thuis en breng een bezoek aan Panorama Badewelt in St. Johann in Tirol of Wellnesscentrum Kaiserquell in Kirchdorf.
  • Binnenspeeltuin: de nieuwe binnenspeeltuin Murmi’s Kinderland in Kirchdorf biedt op 1200m2 plezier en spelletjes voor kinderen van 2-10 jaar. Trampolines, glijbanen, een spinnentoren en een vulkaan staan garant voor uren klimmen, springen, rennen en glijden.
  • Winterwandelen: niet alleen op ski's, maar ook te voet valt er genoeg te beleven. Je hebt hier toegang tot een uitgebreid netwerk geprepareerde winterwandelpaden. Ga zelf op stap of maak een tocht met een gids.
  • Shoppen: in St. Johann in Tirol vind je ontzettend veel mooie winkeltjes, waar je alles van nostalgische souvenirs tot trendy kleding kunt shoppen. Alle straatjes komen bij elkaar op het marktplein, waar leuke restaurants en barretjes zijn om even te pauzeren.

Eenvoudig bereikbaar per auto, trein en vliegtuig

Als je met het gezin op skivakantie gaat, wil je liever niet al te lang onderweg zijn. Natuurlijk ontkom je niet aan een paar uur reizen, maar wie kiest voor een wintersport met kinderen in St. Johann in Tirol, profiteert van een goede bereikbaarheid. De vakantieregio ligt op 915 km rijden vanaf Utrecht en als het verkeer meezit, doe je daar een kleine 10 uur over. De duurzaamste optie, en misschien ook wel de meest avontuurlijke, is de trein. Met de nieuwe nachttreinverbinding van de ÖBB NightJet reis je vanuit Nederland zo naar St. Johann of Oberndorf! De vakantie begint meteen als je instapt en omdat de trein 's nachts rijdt, kun je je ogen dichtdoen en kom je uitgerust aan! Vanwege de centrale ligging is ook een wintersport met het vliegtuig eenvoudig. Vliegveld Innsbruck ligt op iets minder dan 100 km afstand. Het laatste stuk kun je afleggen met de trein, een taxi of transfer.

Winterwandelen met of zonder gids bij St. Johann in Tirol
© Franz Gerdl

Fijne én betaalbare accommodaties

Aan fijne accommodaties geen gebrek in St. Johann in Tirol. Van appartementen tot pensions en van vakantiehuizen tot hotels: er is voor iedereen een geschikte accommodatie te boeken. St. Johann in Tirol ligt dan wel vlak bij allerlei andere bekende skigebieden, de prijzen zijn hier nog vriendelijk en betaalbaar. Ook fijn: je kunt hier overnachten in speciale kinderhotels.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Tourismusverband St. Johann in Tirol.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.