Skip to navigation Skip to main content

Italië scherpt coronaregels aan: vanaf 10 januari lockdown voor niet-gevaccineerden

53956 - Italië scherpt coronaregels aan: vanaf 10 januari lockdown voor niet-gevaccineerden (3)

Door de oplopende coronacijfers heeft de Italiaanse overheid gisteren besloten de coronamaatregelen verder aan te scherpen. Vanaf 10 januari 2022 geldt er een lockdown voor iedereen die niet beschikt over een geldig vaccinatiebewijs of herstelbewijs en krijg je tot de meeste faciliteiten alleen nog toegang met de 'Super Green Pass'. Bovendien is het op meer plekken verplicht een FFP2-mondkapje te dragen. Zo moet je die straks ook op in het openbaar vervoer en in skiliften.

Lockdown voor niet-gevaccineerden

Na Oostenrijk volgt ook Italië met een lockdown voor mensen die niet gevaccineerd zijn en niet beschikken over een geldig herstelbewijs. Vanaf 10 januari kunnen alle sociale en recreatieve activiteiten alleen nog worden uitgevoerd door iedereen die beschikt over een geldig herstel- en/of vaccinatiebewijs, beter bekend als de Super Green Pass. Op dit moment geldt deze maatregel al voor een aantal faciliteiten in witte, gele en oranje gebieden, maar skiliften zijn nog wel toegankelijk met 3-G. Daar komt op 10 januari verandering in. Vanaf die dag is een wintersport in Italië alleen mogelijk voor personen met een geldig herstel- en/of vaccinatiebewijs. Ook in accommodaties kun je dan niet meer verblijven als je niet voldoet aan de 2-G-regel, hetzelfde geldt voor onder andere gebruikmaken van het openbaar vervoer en vliegtuigen.


Geldigheid Super Green Pass verkort

Op dit moment is een herstelbewijs maximaal zes maanden geldig en een vaccinatiebewijs negen maanden. Ook dit punt kwam aan bod tijdens de vergadering en er is besloten dat de Super Green Pass vanaf 1 februari nog maar zes maanden geldig is. Voor zowel het herstelbewijs als het vaccinatiebewijs geldt vanaf dan dat je na zes maanden een boosterprik nodig hebt om de geldigheid ervan te behouden. De reden dat deze regel dan pas ingaat, is om mensen tijd te geven voor het halen van een boostervaccinatie.

Bekijk hier een overzicht van alle coronaregels in Italië
Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.