Skip to navigation Skip to main content

Pisteplezier in het Skicircus: dit wil je niet overslaan

53943 - Pisteplezier in het Skicircus: dit wil je niet overslaan (3)
© saalbach, Sebastian Marko

270 km aan pistes met nog eens toegang tot 138 extra pistekilometers, ontsloten door 70 moderne liften... Die cijfers horen bij het Oostenrijkse skigebied Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Meer dan genoeg afdalingen om een heerlijke en vooral afwisselende week op ski's te beleven! Maar welke van deze tientallen pistes wil je in ieder geval geskied hebben? En welke hoogtepunten mag je gewoon niet missen tijdens je wintersport in het Skicircus? Van al het pisteplezier in het Skicircus, zijn er een paar dingen die je absoluut niet wilt overslaan. We hebben ze voor je opgesomd!

Funpiste Zwölfer

Leuk voor ieder gezinslid: funpiste Zwölfer. Wie een beetje actie en plezier op de piste wil maken, kan deze funpiste eindeloos skiën. Daal af met de hele familie van de piste dat vol hoge hobbels, pannende passages met tunnels, obstakels, loopings en scherpe bochten zit. Daarnaast kunnen kinderen een vliegende start geven aan hun freestyle-carrière op de verschillende schansen.

53943 -  (9)
© saalbach, Patrick Steiner

Learn-to-Ride Park

Freestylen iets voor pro's? Misschien, maar niet in het Learn-to-Ride Park! Dit funpark in het Skicircus is opgezet speciaal voor beginners die nog de kneepjes van het stunten en springen moeten leren. Met vriendelijke schansen, kleine kickers en boxen kunnen beginnende freestylers hun eerste tricks op een geleidelijke manier oefenen. Probeer eindeloos je tricks en ga daarna door naar het Nitro Snowpark voor het echte werk of om af te kijken bij de experts. Je vindt het Learn-to-Ride Park in Saalbach bij het onderste deel van de G2 Bernkogel lift.

Voor vroege vogels

Wat is er nu beter dan verse ribbels en onaangeroerde pistes? Precies, heel weinig, en daarom is het zo heerlijk om als eerste de piste te betreden! Speciaal voor vroege vogels die de magie van een zonsopkomst en vers geprepareerde afdalingen willen beleven, is er de First Line Fieberbrunn. Met een groep van maximaal 25 wintersporters ga je om 07.30 uur onder begeleiding van een local het skigebied in. Je kunt iedere woensdag mee met de First Line. Daarnaast gaan er deze winter een aantal liften al om 08.00 uur open. Aankomend seizoen kun je vanaf dit tijdstip de pistes van Skicircus op met de Asitzbahn, Steinbergbahn, Unterschwarzachbahn, 12er KOGEL, 12er Express, Hochalmbahn, Hochalm 6er,Reiterkogelbahn, Hasenauer 8er, Streubödenbahn en Kohlmaisbahn. Zit jij in de eerste lift?

53943 -  (10)
© saalbach, Mirja Geh

Speedchecks & skimovies

In het Skicircus vind je pistes die onderdeel zijn van Skiline. Leuk om de familie te doen of je vrienden uit te dagen, want deze Skiline-pistes bestaan uit speedchecks en skimovies. Even extra goed je best doen, want daal je hier van af, dan wordt je snelheid gemeten en/of je kunsten op beeld vastgelegd. Wie gaat er met de beste tijd vandoor en wie heeft de mooiste afdaling neergezet? Je skipas wordt aan het begin van de skipiste geregistreerd waarna je een persoonlijke link van je video krijgt en deze gemakkelijk kunt downloaden. Je vindt de Skilines onder andere bij de Unterschwarzach lift in Hinterglemm en L8 Alm in Leogang.

THE CHALLENGE

Ben jij wel toe aan een uitdaging of krijg je simpelweg geen genoeg van de vele mooie afdalingen in het Skicircus? Dan wil je zeker THE CHALLENGE geskied hebben! Deze pittige skitocht telt maar liefst 65 km en 12.400 hoogtemeters om te overbruggen. Om deze langste skitocht van de Alpen helemaal te skiën kun je een uurtje of zeven uittrekken, zonder pauzes meegerekend. Een flinke benenbrander dus, maar ook absoluut de leukste manier om het hele Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn al skiënd te verkennen! Ga jij 'm skiën?

53943 -  (11)
© saalbach, Sebastian Marko

Nitro Snowpark

Uiteraard mag een bezoek aan het Nitro Snowpark ook absoluut niet ontbreken als je gaat skiën in het Skicircus. Op een toegankelijke manier stunten? Ga eerst in het Easy Park aan de slag, voordat je je waagt aan de kickers en boxes in de Kicker Line en Pro Line! Ben je zelf niet zo van het springen en schansen, dan wil je in elk geval er even langs om de pro's te kunnen bewonderen. Er is ook een mega air bag, waar je je eerste sprongen in het diepe kunt nemen. Het Nitro Snowpark ligt direct naast de stoeltjeslift Asitzmuldenbahn.

Wintersport in het Skicircus

Het Oostenrijkse Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een heerlijke plek voor beginners, gevorderden, experts, families, niet-skiërs en eigenlijk iedereen die op zoek is naar een leuke winterbestemming. Dankzij een aansluiting met het naastgelegen Zell am See-Kaprun heb je met dezelfde skipas toegang tot maar liefst 408 km aan pistes en kun je van ongekende afwisseling genieten. De vele funpistes, familieparken, snowparks en vele mooie glooiende afdalingen maken het bovendien een geliefde bestemming onder veel gezinnen met kinderen.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.