Skip to navigation Skip to main content
53921 - Wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena: een paradijs voor families (3)
© Tiroler Zugspitz Arena / C. Jordanië

Zes familievriendelijke skigebieden, goede lesfaciliteiten, uitgebreide kinderlanden, speciale kinderhotels, pistes in alle kleuren en een uitgebreid aanbod aan alternatieve winterse activiteiten. Dat zijn slechts een handjevol kenmerken die laten zien hoe familievriendelijk de Tiroler Zugspitz Arena is. Dit familieparadijs ligt vlak bij de Duitse grens, aan de voet van de Zugspitze, en biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een gezinsvakantie in de sneeuw. Ben jij nog op zoek naar een op en top familiebestemming voor aankomende winter? In dit blog nemen we de Tiroler Zugspitz Arena voor je onder de loep.

8 dorpen, 143 km aan pistes

Vlak voor de Fernpass, aan de voet van de 2962 meter hoge Zugspitze, ligt de Tiroler Zugspitz Arena. Een schitterende regio aan de zonnige zijde van Duitslands hoogste berg, die wordt gevormd door de acht dorpjes Ehrwald, Lermoos, Berwang, Bichlbach, Biberwier, Heiterwang am See, Lähn-Wengle en Namlos. Elk met hun eigen kenmerken en karakter, maar stuk voor stuk fijne bestemmingen voor families. Je hebt hier toegang tot zes skigebieden die samen goed zijn voor 143 km aan pistes. Niet alles is onderling met elkaar verbonden, maar met de gratis skibus kun je gemakkelijk heen en weer pendelen. Familievriendelijk zijn de skigebieden allemaal, maar wel hebben ze ook hun eigen bijzonderheden. Skiën kan op de pistes van:

  • Berwang-Bichlbach: met 36 pistekilometers de grootste van allemaal, gaaf obstakelpark bij de Thankellerkar-lift en elke donderdag kun je hier avondskiën én -rodelen.
  • Ehrwalder Alm: 27,5 km aan pistes, veel blauwe afdalingen, een uitgebreid kinderland, speciaal familiepark, sneeuwkasteel en een gaaf snowpark.
  • Marienberg: 12,3 km aan pistes, ideaal voor beginners en kleine kinderen, uitgebreid kinderland.
  • Grubigstein: 27 km aan pistes, één van de langste blauwe afdalingen van Oostenrijk, tip voor freeriders, een uitgebreid funpark en je kunt hier tijdens First Track extra vroeg de piste op.
  • Ehrwalder Wettersteinbahnen: 23 pistekilometers, kindvriendelijk karakter, veelzijdig piste-aanbod en gevarieerde gastronomie.
  • Zugspitze: 20 km aan pistes, sneeuwzeker skiën op de gletsjer, schitterende uitzichten en een gevarieerd piste-aanbod.

Ontdek de Tiroler Zugspitz Arena
53921 -  (12)
© Tiroler Zugspitz Arena / C. Jordanië

Heel veel mogelijkheden voor families

Of je nu op wintersport gaat met kleine kinderen, een stel stoere tieners of jongvolwassenen, in de Tiroler Zugspitz Arena hoeft niemand zich ook maar een seconde te vervelen. Wie lessen nodig heeft, kan terecht bij een van de zes skischolen. De professionele skileraren leren de kleintjes spelenderwijs hun eerste bochtjes draaien en helpen meer gevorderde skiërs met het optimaliseren van hun skitechniek. Paps en mams kunnen ook zonder zorgen de piste op: voor de allerkleinsten is er kinderopvang mogelijk. Dankzij speciale familieaanbiedingen is skiën hier extra voordelig. Zo zijn er al gereduceerde tarieven vanaf één ouder en één kind. Naast heerlijke pistes vind je hier spannende funslopes, uitgebreide kinderlanden, een speciaal familiepark en talrijke funparks om lekker in te stunten. En overnachten? Dat kan in gemoedelijke appartementen en pensions, maar ook in speciale familiehotels.

Doe gratis een vrijblijvende aanvraag voor accommodatie-aanbod op maat
53921 -  (13)
© Tiroler Zugspitz Arena / C. Jordanië

Eenvoudig bereikbaar

Groot voordeel van een wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena is de bereikbaarheid. De meeste families kunnen beamen dat een lange zit in de auto best een uitdaging kan zijn voor kinderen. Het eerste dorpje dat je tegenkomt als je vanaf Utrecht via Düsseldorf, Frankfurt en Stuttgart naar het skigebied rijdt, is Heiterwang am See op slechts 800 km afstand. Dat is nog steeds een stuk sturen, maar veel minder dan naar andere skigebieden in Tirol. Zo'n 10 km verder ligt Berwang en nog eens 10 km verder en je bent in Ehrwald. Als het verkeer meezit, rijd je er in nog geen negen uur naartoe. Bovendien heb je geen vignet Oostenrijk nodig, ook een fijn voordeel! Wil je liever met het vliegtuig naar de Tiroler Zugspitz Arena? Vliegveld Innsbruck ligt op slechts 75 km afstand. Liever met de trein? Ehrwald, Lermoos, Lähn-Wengle, Bichlbach en Heiterwang beschikken allemaal over een eigen treinstation. Er is een directe treinverbinding vanaf München en een andere optie is de nieuwe nachttreinverbinding, de ÖBB Nightjet, die direct van Amsterdam naar Innsbruck rijdt.

Skiën in twee landen met de Top Snow Card

Ben je met een stel tieners op vakantie en zijn jullie op zoek naar nog meer uitdaging? Kies dan voor de Top Snow Card. Deze skipas biedt niet alleen toegang tot alle pistes van de Tiroler Zugspitz Arena, maar ook tot die van de Duitse skigebieden Zugspitze, Garmisch-Partenkirchen en Grainau. Grensoverschrijdend skiën dus! Met de Top Snow Card kun je van 87 liften gebruikmaken en skiën op 213 km aan pistes.

Skipasprijzen Top Snow Card

Aantal dagen Kinderen * Jeugd ** Volwassenen
2 dagen € 50,50 € 81,- € 101,-
6 dagen € 138,- € 221,- € 276,-

* 6 tot en met 15 jaar
* 16 tot en met 18 jaar
Korting op combinatieskipassen vanaf 1 ouder + 1 kind

53921 -  (14)
© Tiroler Zugspitz Arena / C. Jordanië

Tips voor een wintersport met kinderen in de Tiroler Zugspitz Arena

Ben je na het lezen van dit blog helemaal om of heb je al een wintersport in de Tiroler Zugspitz Arena op de planning staan? Pak er dan maar snel pen en papier bij, met deze tips wordt een wintersport met kinderen hier nóg leuker!

  • De Blueline XXL op de Grubigstein: of je nu al jaren ski-ervaring hebt of pas net skiet, de Blueline XXL is voor iedereen een tip. Met een lengte van ruim 10 km is dit een van de langste blauwe afdalingen van Oostenrijk. Perfect om je ski-techniek onafgebroken op te oefenen of om lekker op te carven.
  • Freestylen in de funparks: maken de kids op elk heuveltje een stoere jump? Neem ze dan eens mee naar een van de funparks. In de Tiroler Zugspitz Arena vind je er meerdere. Die in het skigebied Ehrwalder Alm is vooral geschikt voor gevorderden, maar de andere zijn ook geschikt voor de minder ervaren freestyler.
  • Winter- en/of sneeuwschoenwandelen: verruil ook zeker een keer de skischoenen voor wandelschoenen. In de Tiroler Zugspitz Arena vind je een uitgebreid netwerk aan mooie winterwandelpaden en ook zijn er 's avonds fakkelwandelingen mogelijk.
  • Romantische tocht in een paardenslee: duik samen onder de warme dekens en laat je voorttrekken door paarden. Onderweg geniet je van schitterende uitzichten op de Zugspitze en het witte landschap.
  • Rodelen: uiteraard is een wintersport met kinderen in de Tiroler Zugspitz Arena niet compleet zonder een ritje op de slee. Daar zijn dan ook meerdere mogelijkheden voor, zowel voor overdag als 's avonds. Probeer bijvoorbeeld de 3 km lange rodelbaan bij Ehrwald uit of de 1,5 km lange in Biberwier. Meer rodeltips ›
  • Ritje in een pistenbully: een activiteit voor op de bucket list van jong en oud! En die kun je in Biberwier afvinken.

Meer tips voor leuke activiteiten in de Tiroler Zugspitz Arena
53921 -  (15)
© Tiroler Zugspitz Arena / C. Jordanië


Dit blog is geschreven in samenwerking met de Tiroler Zugspitz Arena.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.