Skip to navigation Skip to main content
53890 - 10x waarom je deze winter echt wilt skiën in het Skicircus (3)
© saalbach, Christian Woeckinger

Honderden pistekilometers, tientallen heerlijke berghutten en -restaurants, heel veel gezelligheid, meer dan genoeg activiteiten naast het skiën en toffe uitdagingen voor iedere wintersporter... Er zijn zoveel redenen te noemen waarom een wintersport in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn een aanrader is voor aankomend skiseizoen. Daarom lichten we er in dit blog 10 voor je uit. Voor je dagelijkse dosis wintersportinspiratie en gewoon om aan je uit te leggen waarom je in winterseizoen 2021/2022 écht wilt skiën in het Skicircus!

1. Zo groots als de naam is, zo groots is het skigebied

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Jep, dat is een hele mond vol. En zo rijk als de naam van dit Oostenrijkse skigebied is, zo rijk zijn de mogelijkheden hier. Je vindt in het Skicircus eigenlijk alles waar je naar verlangt op wintersport. Meer dan genoeg afdalingen in alle kleuren van de pistekaart, net zoveel activiteiten daarbuiten en gezellige hutten voor een pauze tussendoor. Daarom vormt het Skicircus een fijne bestemming voor een wintersport in het aankomende skiseizoen, want met welk gezelschap je ook bent, het wordt hier hoe dan ook genieten. Zowel met het hele gezin, je vriendengroep of je partner.

Alles over een wintersport in het Skicircus
53890 -  (15)
© Saalbach.com, Christian Wöckinger

2. 408(!!!) km aan pistes

Dat lees je goed. Tijdens je wintersport in het Skicircus heb je toegang tot maar liefst 408 km aan pistes. Hoewel je eigenlijk met de 270 pistekilometers van het Skicircus al onbeperkt kunt wintersporten, houdt het daar niet bij op. Dankzij de Ski ALPIN CARD kun je namelijk ook skiën op de pistes van de aangrenzende skigebieden Schmittenhöhe in Zell am See en Kitzsteinhorn Kaprun. Het dalstation van de zellamseeXpress is te bereiken via piste nr. 168 in Viehhofen, die je rechtstreeks naar de Schmittenhöhe in Zell am See brengt. Vanaf daar ligt ook Kaprun en de gletsjer Kitzsteinhorn binnen handbereik. De regio is uiterst sneeuwzeker, dankzij de aanwezigheid van de ruim 3000 meter hoge gletsjer. Saai wordt het dus beslist niet, want er is meer dan genoeg te ontdekken voor een veelzijdige wintersportweek!

Tip: met de gloednieuwe gratis app ALPIN CARD NAVIGATOR heb je alle belangrijke informatie in een oogopslag. Je huidige positie, bestemmingsinfo, highlights en mogelijke routes kun je allemaal vinden in deze handige applicatie. Hiermee kun je jouw tochten eenvoudig uitstippelen aan de hand van je eigen wensen.

Skiën in het Skicircus en meer

3. Veelzijdiger kan bijna niet

Vanuit de vier gelijknamige dorpen heb je toegang tot de pistes van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Skiën doe je hier in maar liefst twee deelstaten! Nog even in cijfers: drie regio's, twee deelstaten en één skigebied. Alle dorpjes hebben zo hun eigen kenmerken en karakter. Daar waar Saalbach en Hinterglemm in het Salzburgerland bekend staan om de uitstekende ski-in ski-out mogelijkheden, kenmerkt het Tiroolse Fieberbrunn zich als waar freeride paradijs. Veel accommodaties liggen nabij de pistes en alle dorpjes nodigen uit om er lekker doorheen te struinen. Genoeg afwisseling en levendigheid te vinden dus!

4. THE CHALLENGE: de langste skironde van de Alpen

Met zo'n groot piste-aanbod zijn er meer dan genoeg afdalingen voor ieder type skiër en snowboarder. Maar waar fervente wintersporters echt gelukkig van zullen worden, is THE CHALLENGE. Dit is een van de leukste en bovendien de langste skitocht van de Alpen. Je wilt deze gewoon doen als je gaat skiën in het Skicircus tijdens winterseizoen 2021/2022! Zoals de naam al doet vermoeden, is deze skironde lekker uitdagend en een must voor fanatiekelingen. De skitocht daagt je uit je grenzen op te zoeken, waarbij complete voltooiing van de tocht wel 7 uur kan duren. De getallen zijn dan ook niet mis: 65 km aan afdalingen, 12.400 hoogtemeters om te overbruggen en 32 ritjes met de lift. Ga jij de uitdaging aan?

53890 -  (16)
© Saalbach.com, Sebastian Marko

5. Geweldige bestemming voor kids

Op wintersport met kinderen naar Oostenrijk aankomend skiseizoen? Het Skicircus is een geweldige plek als je met kids naar de sneeuw gaat. Er is een enorme keuze uit skischolen met Nederlandstalige skileraren en er zijn meer dan genoeg uitgebreide oefenweides en kinderlanden om al spelend te leren skiën. Daarnaast is maar liefst 140 km aan pistes blauwgekleurd, waar families heerlijk kunnen afdalen zonder dat het te moeilijk wordt. En dan hebben we het nog niet eens over de vele funpistes en snowtrails gehad, waar kleine wintersporters kunnen springen en schansen. Ook niet geheel onbelangrijk is dat kinderen voordelig kunnen skiën in het Skicircus tijdens het winterseizoen van 2021/2022. Tip: met de gratis miniAlpini Card of de junior XPLORE CARD profiteer je van hoge kortingen en gereduceerde tarieven, wel zo fijn als je met het hele gezin op wintersport gaat!

Meer over skiën met kinderen in het Skicircus
53890 -  (17)
© Saalbach.com, Klaus Listl

6. Net zoveel activiteiten buiten de pistes als erop

Hoewel je natuurlijk voornamelijk lekker veel wilt skiën of snowboarden tijdens je wintersport in het Skicircus, is dit niet het enige wat hier te doen is. Zowel op als naast de pistes vind je uitgebreide mogelijkheden. Wat dacht je van een avontuurlijke rit in de Flying Fox XXL? Dit is een van de snelste en langste ziplines ter wereld en staat garant voor een flinke adrenalinekick. Of een tocht in Timoks Alpine Coaster in Fieberbrunn? De spannende achtbaan laat je met hoge snelheden door het winterse landschap razen. Maar een romantische rit in de paardenkoets behoort ook tot de mogelijkheden, evenals de boomtoppenwandeling met zicht op de vele besneeuwde naaldbossen.

7. Wandelen door een winters plaatje

De omliggende bergwereld is te mooi om er niet optimaal van te genieten. Ga je skiën in het Skicircus aankomend seizoen, neem dan ook even de tijd om door de winterse landschappen te wandelen. Te voet kun je veel beter om je heen kijken om het magische randje van besneeuwde bergen en bossen te bewonderen. In totaal is er 140 km aan winterwandelpaden die je langs de meest dromerige plekken leiden. Veel van deze wegen lopen langs hutten die je ook met ski's kunt bereiken, waardoor je ook als je een dagje niet gaat skiën kunt lunchen met de rest van je gezelschap. Wandel over de Golden Gate Bridge van de Alpen of, voor wie het nog spannender wil maken, neem een lama mee op pad!

8. Een waar poederparadijs

Houd jij ervan om ook wel eens lekkere poederafdalingen te maken buiten de pistepaaltjes, dan kun je in het Skicircus je hart ophalen. Fieberbrunn staat namelijk bekend als waar freeridemekka en biedt dan ook geweldige omstandigheden om die first line te zetten. Onder een waanzinnig decor van de Kitzbüheler Alpen kun je, niet ver van de gondel, prachtige poederafdalingen maken. Het is niet voor niets dat Fieberbrunn de thuisbasis vormt voor de jaarlijkse Freeride World Tour. Uiteraard staat veiligheid voorop en daarom beschikt het Skicircus ook over een speciaal freeride park.

Alles over poederen tijdens je wintersport in het Skicircus
53890 -  (18)
© Saalbach.com, Moritz Ablinger

9. Op en top culinair genot

Een wintersportvakantie is geen vakantie zonder regelmatig te pauzeren onder het genot van iets lekkers. Een pauze met een warme choco, een verfrissend koud biertje, een bord warme Kaiserschmarrn of een flinke schnitzel... In de ruim 60 berghutten is er in Skicircus aan eetgelegenheden geen gebrek. Er zijn kneuterige hutten om in alle gezelligheid van een Oostenrijkse specialiteit te genieten, mét overweldigend uitzicht op hagelwitte bergtoppen. Maar ook diverse stijlvolle restaurants om van een uitmuntende keuken te proeven. Waar je ook aan toe bent, culinair pauzeren kan hier zonder twijfel.

10. Beleef een sportieve vakantie

De laatste reden waarom je in het winterseizoen van 2021/2022 gewoonweg wilt skiën in het Skicircus, is omdat je hier een heerlijk sportieve vakantie kunt beleven. Van oneindige lange skidagen op de vele afdalingen en prachtige wandelingen door de natuur, tot uurtjes op de schaatsbaan en langlaufdagen... Die laatste winterse activiteit wordt hier overigens naar een ander niveau getild, want zelfs de allerkleinsten kunnen proberen te langlaufen in het Fun & Snow Park. Hoe dan ook, één ding is zeker: je kunt je wintersportvakantie hier zo afwisselend en actief maken als je zelf wilt.

53890 -  (19)
© Saalbach.com, Lukas Pilz


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.