Skip to navigation Skip to main content
53869 - De mooiste blauwe pistes in Ski Juwel voor de hele familie (3)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Een ultiem skigebied voor een wintersport met kinderen in Oostenrijk is zonder twijfel Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Het piste-aanbod is namelijk ideaal voor een familiewintersport, dankzij de verschillende mooie glooiende afdalingen die er zijn. Er is keuze genoeg uit heerlijke blauwe pistes die je als gezin kunt skiën. Echter, is het Oostenrijkse skigebied verre van saai, want er zijn ook genoeg runs voor de gevorderde wintersporter die anders kleuren dan blauw. Zo kan ieder gezinslid hier terecht voor een fijne vakantie op ski's. In dit blog vertellen we je meer over de mooiste blauwe pistes in Ski Juwel, waar je met de hele familie ongetwijfeld lekker kunt afdalen.

Top skigebied voor families in Oostenrijk

Een wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau staat voor afwisseling en puur pisteplezier voor de hele familie. 30 km aan blauwe pistes, 54 km roodgekleurde hellingen, 13 km zwarte afdalingen en 16 km aan skiroutes -  bij elkaar goed voor 113 km aan pistes. Genoeg keuze voor elk type wintersporter dus! Maar waar het Oostenrijkse skigebied vooral in uitblinkt, is de grote familievriendelijkheid. Dat uit zich in de rustige, gemoedelijke Tiroolse dorpjes, de grote keuze uit skischolen, leuke uitgebreide kinderlanden en de brede hellingen waar de hele familie heerlijk kan skiën. In dit blog lichten we de mooiste blauwe pistes in Ski Juwel voor de hele familie voor je uit. Deze zijn leuk voor iedereen!

 

Alles over een familiewintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

53869 - https://35696.cdn.cke cs.com/czsZortU7kBXvOHgdnXF/images/90d25f916575dd3c14cf68c8a9f46da7cc553094e9e8c905.jpeg (2)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Piste nr. 46

Een op en top familieafdaling is de lange nummer 46. Deze piste staat voor lekker lang skiën op mooie brede blauwgekleurde hellingen, een heerlijke afdaling voor het hele gezin. Piste nummer 46 ski je aan de kant van Alpbachtal en bereik je door de Wiedersbergerhornbahn I en II te nemen totdat je bij het bergstation bent. Vanaf hier begint de mooie afdaling waarna hij opsplitst in 46a en 46b. De eerste is een vervolg van de blauwe piste, de tweede is een pad welke leuk en gemakkelijk is om te volgen. Bovendien ligt direct naast 46b de Kids Run, een funpiste vol obstakels, figuren, hobbels en scherpe bochten die voor kinderen extra leuk zijn om te doen.

Bekijk het complete piste-aanbod in Ski Juwel

De afdalingen bij het middenstation van de Schatzberg

De pistes op de Schatzberg, de zogenoemde huisberg aan de kant van Wildschönau, behoren tot de klassieke afdalingen in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Vanuit Auffach neem je de Schatzbergbahn, waar je bij het middenstation kunt uitstappen en een prachtig oefengedeelte vindt met helling voor beginners met een oefenlift. Maar er liggen vlak bij het middenstation ook andere mooie brede pistes, zoals de Koglmoos, een leuke afdaling voor iedereen die je rustig een paar keer achter elkaar kunt skiën.

53869 -  (10)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Roggenboden

Het gebied Roggenboden in Oberau, eveneens aan de kant van Wildschönau, staat erom bekend dat het heerlijk skiën is voor kinderen. Hier vind je een aantal mooie glooiende hellingen die er uitstekend bij liggen voor het hele gezin. Ook leuk is dat dit ook het gebied is waar je kunt avondskiën, mocht je er na het draaien van de laatste lift van de dag nog niet genoeg van hebben gehad. En wil je ter afwisseling iets anders doen? Dan ligt er ook een leuke rodelbaan, welke bovendien ook in de avonduren toegankelijk is.

Wiedersbergerhorn

Rondom de Wiedersbergerhorn liggen perfecte omstandigheden voor de allereerste bochten, maar ook om af te dalen met de hele familie tijdens een wintersport in Ski Juwel. Aanrader is de ski route die naar de Kohlgrubenlift (W7) loopt en welke start vanaf het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn. Hier loopt een run die speciaal voor kinderen is ingericht en waarmee ze ook gemakkelijk de top weer kunnen bereiken. Ook kun je hier de blauwe piste richting de Muldenlift (W10) nemen, een mooie afdaling voor iedere wintersporter, maar ben je met gezinsleden die dit toch iets te makkelijk vinden, dan is de run naar de Hornbodenlift (W8) een mooi alternatief.

Perfecte familiepistes in Ski Juwel op een rij
53869 -  (11)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Afdalen op de Markbachjoch

Niederau, het grootste dorp in Wildschönau, beschikt over een eigen skigebied. Hier liggen een aantal leuke blauwe pistes, kinderweides waar de allerkleinsten naar hartenlust kunnen spelen en oefenen, maar ook een aantal uitdagende runs. Genoeg variatie voor families dus! Een mooie blauwe afdaling die je hier met het hele gezin kunt skiën, is piste nummer 21, de Kropfraderabfahrt. Neem de Markbachjochbahn, welke je naar de Markbachjoch brengt, en daal daar af. Ski naar de Kropfraderalm, warm even op met iets lekkers, en ski via een andere leuke blauwe route terug naar de lift om 'm nog een paar keer te doen of volg een wat uitdagendere piste.


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.