Skip to navigation Skip to main content

Column: Zullen we ophouden met zeuren?

53840 - Column: Zullen we ophouden met zeuren? (3)

Wanneer ik ’s avonds op de bank nog even langs de reacties op onze posts op social media scroll, overvalt me een somber gevoel. Mag ik even een potje zeuren over het feit dat er zoveel mensen zeuren de laatste tijd? Terwijl ik nadenk over de eerste zinnen van deze column ploppen vooral de mogelijke nare reacties, die ongetwijfeld zullen volgen op dit persoonlijke hersenspinsel, in me op. En dat is nou precies waar het me om gaat. Veel reacties op onze sociale mediakanalen zijn zo langzamerhand om erg verdrietig van te worden. Vergelijkingen met oorlogen, we wensen elkaar van alles toe online en gebruiken verschrikkelijke woorden om onze ongezouten mening maar zo duidelijk mogelijk te laten zijn. En ja, we hebben het over een kanaal over wintersport. Kunnen we weer een beetje normaal doen?

Onzekerheid, ja, ook bij ons

Velen met mij hebben vertrouwen en zin in de winter en de wintersport. Natuurlijk is het onzeker op dit moment hoe de komende maanden zullen zijn. Regels veranderen snel en dat maakt het geheel spannend en ingewikkeld: kunnen we dit jaar wel op skivakantie? En nee, wintersport is momenteel zeker niet prioriteit nummer één. Maar mogen we in ieder geval de voorpret beleven dan? Gewoon even wat anders dan die lastige crisis waar we met z’n allen nou eenmaal inzitten? Naast onze eigen skivakanties, die net als bij jullie geboekt en onzeker zijn, hangt ook al 20 maanden een soort van zakelijke strop in de hoek waar we ook deze winter niet in hopen te belanden. We leven nou eenmaal voor, maar ook van de wintersport.

53840 -  (6)
We staan hier echt wel weer een keer en van de voorpret word ik al blij

Neutraal en informatief

Als platform proberen we te allen tijde zoveel mogelijk neutraal in deze crisis te staan die ook veel impact heeft op de wintersport. Zo proberen we via onze coronablogs wintersporters op de hoogte te houden van de actueel geldende regels en mogelijkheden in de diverse Alpenlanden. Iets waar we dagelijks veel tijd insteken, want ik kan je vertellen: het is een behoorlijke puzzel. Wij hangen geen oordeel aan deze regels, maar veel van onze volgers beginnen wel hard te ‘gillen’ als we dingen bekend maken. Dat het allemaal te zot voor woorden is (ik druk me nog netjes uit) en er wordt opgeroepen bepaalde landen te boycotten… Waarom? Kan die aardige hoteleigenaar, die vriendelijke man bij de lift of die hardwerkende ober in het restaurant in het Alpendorp iets doen aan dit lastige virus, de crisis of de maatregelen die de overheid neemt? Iedereen probeert z’n hoofd boven water te houden in deze moeilijke tijd.

Vreselijke reacties op social media

Heel eerlijk, al die meningen en vooral de agressieve manier waarop sommige mensen hun standpunten de wereld in spugen: vreselijk. Compleet met HOOFDLETTERS en de meest vreselijke vergelijkingen. Ik zit hier zó niet op te wachten. Natuurlijk voer ik in mijn directe omgeving ook gesprekken over de crisis, de beslissingen van de overheden en mijn ideeën hierover, maar online doe ik dat niet. Waarom zou ik? Wat zou jij ervan vinden als onze artikelen overgoten zouden zijn met een bepaalde politieke kleur of onze persoonlijke mening? Daar zit jij toch ook niet op te wachten? Het enige wat wij proberen is mensen te inspireren en informeren over de wintersport en we proberen het positief en luchtig te houden. Er is namelijk al genoeg ellende en negativiteit in de wereld. Daarom ergert het me ook zo hoe sommige mensen te keer gaan op onze, maar ook andere, sociale mediakanalen.

53840 -  (7)
We hopen dat we deze winter, met een aantal aanpassingen, gewoon kunnen skiën

Reacties verbergen en mensen blokkeren

Omdat we graag de ontspannen en leuke wintersportsfeer willen behouden die gewend waren, verbergen we regelmatig reacties en zijn we sinds kort begonnen met mensen blokkeren. Hoe vervelend we het ook vinden, maar we accepteren niet langer dat mensen onze pagina’s gebruiken als een afvalputje om hun ongezouten mening in te storten. Dat doe je maar lekker ergens anders of liever helemaal niet online. We hebben het graag over wintersport. Over fijne pistes, knusse berghutten en alles wat een skivakantie zo fijn en uniek maakt. Vergelijkingen met oorlogen, boycotten van landen, het verwensen van vreselijke ziektes of het gebruik van taal die je in het normale leven waarschijnlijk zelf ook niet over je tong krijgt: we zijn er klaar mee. Elkaar uitmaken voor van alles? Doe normaal! Dat heeft niets met wintersport te maken. Zullen we het weer leuk houden en een beetje lief doen?

En ja, je mag je mening uiten op onze sociale mediakanalen, maar ik hoop vooral dat je me aan het lachen maakt ;-)

Miranda Winter

Over Miranda

Eigenlijk is Miranda in het verkeerde land geboren. Wintersport is niet alleen een passie voor haar, je kunt het gerust een verslaving noemen. Ze reist regelmatig af naar de Alpen en praat ons vervolgens bij via haar blogs.