Skip to navigation Skip to main content
53823 - 7x waarom je dit seizoen echt wilt gaan skiën in St. Anton am Arlberg (3)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

Met meer dan 300 km aan pistes en nog eens 200 km aan poedergebied buiten de paaltjes, een enorme sneeuwgarantie en dorpen vol sfeer, is een wintersport in St. Anton am Arlberg heerlijk voor iedere skiliefhebber. Hier begeef je je in het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk, dat bovendien een belangrijke rol heeft gespeeld in de beginselen van het moderne skiën. Maar naast deze indrukwekkende feiten is er nog een tiental redenen te noemen, waarom je dit seizoen echt wilt gaan skiën in St. Anton am Arlberg. We hebben ze voor je opgesomd!

1. Van grondlegger van het alpineskiën tot een van de modernste skigebieden van Oostenrijk

De geschiedenis van het skiën gaat al ver terug in de tijd. Wanneer je je daarin verdiept, ontdek je al snel dat St. Anton am Arlberg hier een belangrijke rol in heeft gespeeld. Zo is de nog altijd gebruikte 'Arlberg techniek', de manier waarop je vanuit een pizzapunt naar parallel gaat, ontwikkeld door een skileraar uit St. Anton. Met dit rijke verleden, een hele hoop ontwikkelingen, vernieuwingen en verbeteringen, is de Tiroolse wintersportbestemming vandaag de dag uitgegroeid tot een ski-oord met internationale allure. Gelegen in een van de grootste en meest populaire skigebieden van Oostenrijk, geniet je in Ski Arlberg dan ook van een wintersport met onbeperkte mogelijkheden. Honderden kilometers aan pistes, meer dan 1000 prachtige accommodaties, knusse hutten, goede restaurants en een scala aan activiteiten buiten de pistes, dat is wat je onder andere allemaal kunt verwachten.

2. Meer dan 300 km perfect geprepareerde pistes

St. Anton am Arlberg maakt samen met St. Christoph, Stuben, Zürs, Lech, Warth en Schröcken deel uit van het uitgestrekte Ski Arlberg, een sneeuwparadijs voor elke wintersporter. Deze afdalingen zijn namelijk goed verdeeld qua kleur, waardoor er een ruime keuze is aan blauwe, rode en zwarte pistes. In totaal telt het skigebied ruim 300 km aan pistes, die ontsloten worden door een modern liftsysteem van 88 liften en gondels die ervoor zorgen dat de doorstroom snel is. 69 pistenbully's rijden iedere nacht urenlang om ervoor te zorgen dat de pistes er perfect bij liggen de volgende ochtend, ook als het non stop gesneeuwd heeft. Naast de begaanbare pistes, is er nog 200 km aan vrij terrein waar je van de eindeloze poeder kunt genieten. Tip is de negen kilometer lange afdaling van Vallugagrat langs de Ulmer Hütte naar St. Anton. Bij deze heerlijke lange afdaling overbrug je ruim 1350 hoogtemeters.

Ontdek het skigebied
53823 -  (12)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

3. Enorme sneeuwzekerheid tijdens je wintersport

Het skigebied reikt tot een hoogte van 2811 meter, waarbij het hoogste punt de top van de berg Valluga is. Dankzij deze grote hoogte profiteert St. Anton am Arlberg van een enorm grote sneeuwzekerheid. Ski Arlberg staat ook wel bekend als 'Schneeloch', wat betekent dat hier vanwege de natuurlijke ligging meer dan de gemiddelde hoeveelheid sneeuw valt. Dit betekent dat je hier zorgeloos naartoe kunt voor een wintersport en dat je niet hoeft in te zitten over de sneeuwcondities.

4. Geweldige ski-uitdaging met de Run of Fame

Als het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk is het natuurlijk geweldig om daar zoveel mogelijk van te ontdekken tijdens je wintersport. De Run of Fame maakt het mogelijk om tijdens één skitocht de meeste hoeken en plekken van Ski Arlberg te ontdekken. Een echte aanrader voor de gevorderde wintersporter! De cijfers zijn niet mis: de Run of Fame telt zo'n 85 km aan pistes en ruim 18.000 hoogtemeters om te overbruggen. Gelukkig kun je de skitocht vanuit verschillende plekken beginnen of eindigen, dus je kunt 'm prima over een paar skidagen verdelen. Vergeet niet om even een stop te maken bij de Hall of Fame, bij het bergstation van de Flexenbahn. Hier worden historische momenten tentoongesteld.

53823 -  (13)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

5. Kinderen skiën voor slechts een tientje

Je kunt aankomend skiseizoen prima op wintersport met kinderen in St. Anton am Arlberg, want je profiteert van ontzettend veel voordeel als je met de familie gaat skiën. Met de Schneemannkarte kunnen kids tot 8 jaar namelijk voor slechts € 10,- een seizoen lang skiën in Ski Arlberg. Voordeliger kan dus bijna niet! Hoewel St. Anton bekend staat om de sportieve mogelijkheden, kunnen kleine wintersportliefhebbers hier ook naar hartenlust skiën. Zeker 130 km van het piste-aanbod is blauwgekleurd en daarnaast zijn er een aantal fijne kinderlanden en skischolen om spelenderwijs de eerste bochtjes te draaien.

Bekijk de skipasprijzen

6. Een ritje met de Schindlergratbahn is een geheel nieuwe ervaring

Skiën in St. Anton am Arlberg is nog toegankelijker geworden dankzij de vernieuwde Schindlergratbahn. De lift biedt meerdere voordelen, zoals meer comfort en meer gemak. In de nieuwe versie van de lift is er bij het dalstation een instapplaats met zowel cabines voor families als voor experts, waardoor je nu op verschillende punten kunt uitstappen en bij de geschikte afdaling terecht komt. Bovendien heb je vanuit de gondel fantastische uitzichten op de omliggende bergwereld. Een ritje naar boven is daardoor absoluut geen straf!

53823 -  (14)
© TVB St. Anton am Arlberg, Patrick Bätz

7. Nergens betere ontspanning na het skiën dan in het grote wellnesscomplex

Misschien heeft dit niets te maken met op de pistes staan, maar het is wel minstens zo belangrijk: tot rust komen! En waar kan dat nu beter dan in een gigantsiche spa waar je het je qua mogelijkheden aan niets ontbreekt? In het hart van St. Anton am Arlberg vind je de Arlberg Wellcom, een enorm wellnesscomplex vol voorzieningen. Hier kun je onbeperkt ontspannen in de binnenbaden of verwarmde buitenbaden midden in de besneeuwde wereld. Maar ook zijn er diverse sauna's en stoombaden om even lekker stoom af te blazen en kun je je spieren losmaken met een heerlijke massagebehandeling. Ongetwijfeld een hele welkome tijdsbesteding na al die tientallen kilometers die je in de benen hebt zitten!

Lees meer over Arlberg Wellcom
53823 -  (15)
© TVB St. Anton am Arlberg, Christoph Schöch


Dit artikel is geschreven met Tourismusverband St. Anton am Arlberg.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.