Skip to navigation Skip to main content
53811 - 7 highlights van een wintersport in de Jungfrau Region (3)
© Jungfraubahnen 2019

Veel afwisselender dan een winterport in de Jungfrau Region kan bijna niet als je op zoek bent naar een veelzijdig vakantieadres. De Zwitserse wintersportbestemming barst van de hoogtepunten, letterlijk én figuurlijk. Van eeuwige sneeuw en gegarandeerd hoogwaardige pistes op de gletsjer tot op grote hoogte door de bergwereld vliegen met een zipline... 'Saai' komt hier absoluut niet in het woordenboek voor. Wat zijn nou de leukste highlights van een wintersport in de Jungfrau Region die je echt niet wilt missen? We hebben er een aantal voor je uitgelicht!

Wintersport in de Jungfrau Ski Region: actie en adembenemende uitzichten

Skiën in drie skigebieden tijdens één vakantie in Bern? Dat kan als je op wintersport in de Jungfrau Region gaat. Grindelwald-Wengen, Grindelwald-First en Mürren-Schilthorn zorgen gezamenlijk voor een piste-aanbod van meer dan 211 km aan pistes. Fanatieke wintersporter of rustige genieter? Hoe dan ook zul je hier gegarandeerd prachtige dagen in de bergen beleven. Niet alleen staat de skiregio garant voor op en top actie, ook kenmerkt het skigebied zich door de adembenemende uitzichten. Hier daal je namelijk af met uitzicht op het imposante bergtrio Jungfrau, Mönch en Eiger. Dat zijn overigens niet de enige karakteristieke eigenschappen van de Jungfrau Region. Ook kent de Zwitserse bestemming een paar bijzondere hoogtepunten die je als wintersporter absoluut niet wilt missen. Genieten van de hooggelegen pittige afdalingen? Je on top of Europe begeven? Of met meer dan 80 km/u door het winterlandschap ziplinen? Deze highlights van een wintersport in de Jungfrau Region wil je in elk geval niet missen!

 

Alles over een wintersport in de Jungfrau Region

1. Neem de Eiger Express naar de Eigergletscher

Na voltooiing van het mega project V-Bahn Grindelwald is het voor wintersporters nu eindelijk mogelijk om binnen no time op de pistes van de Eigergletscher te staan. Vanuit de gloednieuwe moderne Grindelwald Terminal neem je direct de 10-persoonsgondel Eiger Express naar de gletsjer. De Eiger Express is een van de modernste 3S-bahnen ter wereld en brengt je in slechts een kwartier tijd naar de hooggelegen pistes. Ideaal, want zo kun je gemakkelijk en snel genieten van de perfect geprepareerde pistes en de optimale sneeuwzekerheid op de afdalingen. Vergeet trouwens niet om ook even naar buiten te kijken tijdens je rit, want je hebt vanuit de gondel een waanzinnig uitzicht op de Eigernordwand.

53811 -  (12)
© Jungfraubahnen

2. Naar het dak van Europa: de Jungfraujoch – Top of Europe

Ben je op wintersport in de Jungfrau Region, dan mag een bezoek aan de Jungfraujoch – Top of Europe eigenlijk niet ontbreken. Dit is Europa's hoogstgelegen treinstation en ligt op een hoogte van 3454 meter. Sta je hier, dan voel je je ook daadwerkelijk even 'on top of Europe': het panoramische uitzicht is onovertroffen. Vanaf het station kun je uitkijken op onder andere de Aletsch Gletscher, de Vogezen en tientallen vierduizenders. De Jungfraujoch – Top of Europe is bovendien heel eenvoudig te bereiken. Na een ritje met de Eiger Express kun je snel overstappen op de trein die je mee naar het dak van Europa neemt, in een kort tijdsbestek.

Meer over de Jungfraujoch - Top Of Europe
53811 -  (13)
© Jungfraubahnen

3. Daal af van de wereldberoemde World Cup piste Lauberhorn

Gevorderde skiërs en snowboarders kunnen er niet om heen. Tenminste één keer wil je de wereldberoemde Lauberhorn geskied hebben als je op wintersport in de Jungfrau Region bent. Deze racetrack is een van de moeilijkste afdalingen van de World Cup en staat garant voor brandende bovenbenen. De Lauberhorn is de langste afdaling uit het wereldbekercircuit met een lengte van 4480 meter, heeft een maximaal hellingspercentage van 42% en is door de steile passages en bochten ontzettend uitdagend. Wil je 'm skiën, vergeet dan niet om van tevoren in het starthuis een kiekje te laten schieten bij de photopoint. Zo kun je later aan het thuisfront bewijzen dat je de Lauberhorn echt overwonnen hebt! Let op: totdat de World Cup race plaatsvindt in januari, is de Lauberhornafdaling gesloten.

4. Zoef door de lucht met de First Flieger

Een van de leukste activiteiten buiten de pistes in de Jungfrau Region is zonder twijfel de First Flieger. Tijdens een ritje met de zipline kun je beter enige vorm van hoogtevrees thuis laten, want je vliegt op een hoogte van wel 50 meter boven de grond met een bloedgang door het Zwitserse berglandschap. Snelheden kunnen oplopen tot wel 84 km/u en daarmee geeft de First Flieger je het gevoel alsof je als een adelaar door de bergen vliegt. De vogelvlucht kun je met vier personen tegelijkertijd maken, leuk als je met de familie of met vrienden op wintersport bent! Durf jij?

Lees meer over de First Flieger
53811 -  (14)
© Jungfraubahnen 2019

5. Oneindig vermaak in Kinderparadijs Männlichen

Ga je met kinderen op wintersport in de Jungfrau Region, dan is een hoogtepunt ongetwijfeld Männlichen. Hier ligt een waar paradijs te wachten op kleine wintersporters. Het uitgestrekte kinderland is uitgerust met glooiende oefenpistes en -liften, tientallen obstakels en toestellen en heel veel enthousiaste skileraren. Allemaal om de eerste kennismaking met sneeuw en ski's voor kleintjes op de meest plezierige wijze te laten verlopen. Vanaf de Grindelwald Terminal neem je gondel en bereik je snel en makkelijk het kinderland bij Männlichen.

6. Diep je freestyle-carrière uit in het snowpark

Een van de highlights van een wintersport in de Jungfrau Region voor freestylende wintersporters is het Snowpark Grindelwald-First. Het uitgebreide funpark kan een waar walhalla genoemd worden voor skiërs en snowboarders die van stunten houden of hun freestyle-carrière een vliegende start willen geven. Zodra de eerste vlokken vallen starten de shapers met de opbouw van de 130 meter hoge halfpipe en kickers. Het funpark bestaat bovendien uit twee verschillende parken waar tricks te doen zijn voor zowel de pro's als beginnende stunters, dus iedereen die op zoek is naar actie kan hier terecht.

Ontdek het Snowpark Grindelwald-First
53811 -  (15)
© Jungfraubahnen 2019

7. Sleeën over de Jungfrau Eiger Run

Hoogtepunt voor het hele gezin: rodelen! Aanrader is de Jungfrau Eiger Run, een track in een geweldig berglandschap, dus je kunt ook nog eens ongestoord van het prachtige uitzicht genieten. De route loopt helemaal van de Eigergletscher naar Grindelwald Grund en is maar liefst 13 km lang, maar bestaat uit vier delen die je eventueel ook afzonderlijk kunt afleggen. Vanaf de rodelbaan kun je soms uitkijken op de Lauberhorn, maar ook rodel je onder een decor van de Eigernordwand en andere pieken van het Berner Oberland. Je bereikt de route eenvoudig middels een ritje met de Eiger Express. De slee kan gewoon mee de lift in!

Ins en outs van de Jungfrau Eiger Run

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zwitserland Toerisme en Jungfraubahnen.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.