Skip to navigation Skip to main content

7 schitterende skiresorts in Frankrijk

53752 - 7 schitterende skiresorts in Frankrijk (3)
© Les 2 Alpes, Luka Leroy

Wie denkt dat je aardig kunt skiën in Frankrijk, kent de schitterende wintersportregio Isère nog niet. Dit Franse ski-mekka bestaat uit maar liefst 3 natuurparken en 22 skiresorts die omgeven worden door niets anders dan ongerepte natuur. Honderden kilometers aan pistes, héél veel sneeuw, karakteristieke accommodaties op de berg en ongeschonden gebieden, dat zijn kenmerken van deze regio. Ben je nog op zoek naar wintersportinspiratie? Bekijk dan eens deze 7 tips, stuk voor stuk schitterende skiresorts in Frankrijk en allemaal gelegen in de Isère.

Wintersport in de Franse Isère

Isère is een unieke regio voor een wintersport in Frankrijk. Niet alleen vind je hier een aantal van de mooiste Franse wintersportresorts, de omgeving waarin je skiet is hier bijzonder mooi. Er liggen namelijk drie beschermde natuurgebieden: Nationaal Park Ecrins en de regionale natuurparken Vercors en Chartreuse. Dat betekent dat je afdaalt te midden van niets anders dan een weergaloze natuur. Andere karakteristieke eigenschappen zijn de torenhoge bergtoppen die tot ruim 3600 meter reiken, de grote sneeuwzekerheid, de uitgestrekte naaldbossen en de rust. In totaal vind je 22 bestemmingen die allemaal prachtig zijn en over hun eigen unieke kenmerken beschikken. Welke schitterende skiresorts je eens op je lijstje moet zetten? Dit zijn een paar wintersporttips in de Isère!

Bekijk alle skiresorts in de Isère

OISANS

De prachtige resorts in de bergstreek Oisans:

1. Les 2 Alpes

Een heerlijk skiresort dat je in de Isère vindt, is Les 2 Alpes, een veelzijdig gebied met 200 km aan pistes. Waar het vooral om bekend staat, is de enorme sneeuwzekerheid. Dankzij de aanwezigheid van een gletsjer met een ligging tot 3600 meter hoogte, kun je hier genieten van een bijzonder lang skiseizoen. Les 2 Alpes staat bovendien te boek als walhalla voor fanatieke wintersporters door de diverse uitdagingen die je hier kunt vinden, onder andere in het gigantische snowpark. Maar wist je dat er hier ook een authentiek centrum is? De pittoreske plaatsjes Mont de Lans en Venosc hebben een warme sfeer en romantische uitstraling en zijn beide het ontdekken waard.

53752 -  (21)
© Les 2 Alpes, Belvédère des Ecins, Luka

2. Alpe d'Huez

Bekend onder het wintersportpubliek en ook buiten het skiseizoen een geliefde bestemming in de Isère, is L'Alpe d'Huez. En dat is niet voor niets! Het skigebied L'Alpe d'Huez Grand Domaine is ook wel bekend als ’Île au Soleil', en heeft die naam te danken aan de ruim 300 zonnige dagen per jaar. Echter doet dat niets af aan de sneeuw, want omdat het skigebied tot een hoogte van 3330 meter reikt met de Pic Blanc, is hier aan sneeuw geen gebrek. Ook aan pistekilometers niet trouwens, want daar telt het skigebied er maar liefst 250 van. Tip voor skiliefhebbers die echt meters willen maken: piste de Sarenne. Dit is met 16 km de langste zwarte afdaling ter wereld! Ook buiten het skiën om zijn er overigens genoeg dingen te doen. Bezoek bijvoorbeeld de ijsgrot La Grotte de Glace en bewonder prachtige sculpturen, maak een huskytocht en ontdek het landschap of maak een ritje in het reuzenrad.

53752 -  (22)
© Alpe d'Huez Tourisme, Lionel Royet

3. Oz-en-Oisans

In tegenstelling tot veel wintersportplaatsen in Frankrijk, zijn veel van de skiresorts in Isère pittoresk en karakteristiek. Oz-en-Oisans is daar een goed voorbeeld van. Het straatbeeld wordt bepaald door stenen en houten chalets die zich tussen naaldbomen verschuilen en autovrije straten. Het is er kleinschalig en alle faciliteiten zijn op loopafstand. Ander voordeel van het fijne skiplaatsje is dat het directe toegang biedt tot zowel een eigen skigebied met 53 km aan pistes, als het grote L'Alpe d'Huez Grand Domaine. Dat maakt het een echte ski-in ski-out locatie.

53752 -  (23)
© Images Reves
© Images & Reves

4. Vaujany

Het skiresort Vaujany is ook gelegen is op de bergen van Oisans. Het skigebied deelt samen met Oz-en-Oisans een eigen gebied met 53 km aan pistes. Wie meer wil skiën, kan vanuit hier overigens ook direct de lift naar Alpe d'Huez Grand Domaine nemen. Kom je terug in het karakteristieke skidorp, dan is er bovendien ook van alles te ondernemen. Denk aan schaatsen, zwemmen, curlen of een middagje ontspanning in de spa. Het bijbehorende dorpscentrum bestaat uit een samenhang van authentieke en moderne elementen, en is op een bijzondere manier tegen een berghelling aangebouwd.

53752 -  (24)
© Vaujany

BELLEDONNE

Twee schitterende skiresorts in Frankrijk die in het Belledonne-massief liggen:

5. Chamrousse

Een van de schitterende skiresorts in Frankrijk die absoluut niet aan dit lijstje mag ontbreken, is Chamrousse. Deze wintersportbestemming ligt vlak bij Grenoble, de hoofdstad van Isère. Chamrousse kenmerkt zich als familievriendelijk, ongerept en authentiek, en is zelfs een van de eerste plaatsen waar er geskied werd in Frankrijk. Uiteraard kan er heerlijk genoten worden van de 90 km aan afdalingen, maar ook zijn hier andere activiteiten te doen die bovendien uniek zijn. Hoogtepunten van een wintersport hier zijn onder andere fatbiken door het winterse natuurlandschap, sneeuwscooterrijden of dineren en overnachten in een iglo. Ontzettend veel te beleven, dus!

53752 -  (25)
© Aeolus

6. Les 7 Laux

Je kunt van Les 7 Laux gerust zeggen dat het een onontdekte parel is in de Frans Isère. Het is namelijk een schitterend skigebied waar je niet alleen naar hartenlust kunt skiën, maar waar ook naast de piste van alles te doen is. In totaal telt het gebied zo'n 120 km pistes, ontsloten door 22 liften, die tot een van de modernste liftsystemen behoren. Gelegen tussen de steden Grenoble en Chambéry, uitgestrekt over het Belledonne-massief, ligt het skiresort bovendien op een prachtige locatie. Uniek in Les 7 Laux is het fenomeen 'disco-skiën', iets wat je eigenlijk gewoon een keer gedaan moet hebben. Hierbij bind je in de avonduren de latten onder en kun je skiën op de beats van een DJ, bij een schouwspel van flikkerende discolichten.

53752 -  (26)
© OT Les 7 Laux

VERCORS

Op het Franse bergplateau Vercors:

7. Villard-de-Lans/Corrençon-en-Vercors

Te midden van de waanzinnige natuur van het regionale natuurpark Vercors, ligt het skiresort Villard-de-Lans. De Franse wintersportbestemming is middels een skibus verbonden met het skigebied Espace Villard-Corrençon. Hoewel wintersporters hier uitstekend kunnen skiën op zo'n 125 km aan pistes, is het vooral een prachtige omgeving om langlauftochten te maken. Omdat je je hier midden in een geweldige natuuromgeving bevindt, kun je via de 155 km aan loipes het landschap op een actieve en leuke manier ontdekken. Andere tip is om hier lekker uiteten te gaan, want Villard-de-Lans en het nabijgelegen plaatsje Corrençonen- Vercors staan bekend om de vele culinaire restaurants en gemoedelijke ambiance.

53752 -  (27)
© Villard-de-Lans


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Isère Toerisme.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.