Skip to navigation Skip to main content
53747 - De ultieme wintersport: in 1 week skiën in 6 verschillende skigebieden (3)
© Kitzbüheler Alpen Region St. Johann in Tirol - Mirja Geh

Waarom de hele week skiën in hetzelfde skigebied als je er ook meerdere kunt ontdekken? Hoe meer pistes, hoe beter... Toch!? Voor wintersporters die wel van reizen houden, is het maken van een skisafari door de Kitzbüheler Alpen een absoluut hoogtepunt voor op de bucket list. In één week ski je in zes verschillende skigebieden en om het allemaal extra makkelijk te maken: die zijn toegankelijk met dezelfde skipas. Lijkt het je wel wat? In dit artikel lees je alles over het maken van een skisafari door de Kitzbüheler Alpen.

Op skisafari in de Kitzbüheler Alpen

Schitterende uitzichten op een hagelwit landschap, afdalen van de allerfijnste pistes, heel veel nieuwe indrukken opdoen en een ervaring waar je nog jaren over praat. Op dit en meer kun je rekenen als je deze winter een skisafari door de Kitzbüheler Alpen maakt. In slechts een week tijd skiën in zes verschillende skigebieden in Tirol, elk met hun eigen kenmerken en karakter. Met als doel om extra veel pistekilometers te skiën of om gewoon een week lang rustig aan te genieten van al het moois om je heen. Er bestaat geen vaste route of tempo: jij bepaalt welke pistes je die dag skiet, waar je die nacht slaapt en in welke berghut je die dag luncht. Met de SuperSkiCard, die al vanaf € 320,- te koop is voor 6 dagen (volwassenen/hoogseizoen) en deze geeft toegang tot alle liften en pistes van de zes skigebieden en de overige drie gebieden van de Kitzbüheler Alpen in Tirol.. Skiën doe je deze week in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental, KitzSki, St. Johann in Tirol, Steinplatte Waidring - Winklmoosalm, Pillersee Buchensteinwand en Skiscircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. In dit artikel skiën we ook in die volgorde in de skigebieden, maar uiteraard kun je ook dit zelf bepalen.

 

Meer informatie en prijzen SuperSkiCard

53747 -  (12)
© Kitzbüheler Alpen Brixental - Mathäus Gartner

Dag 1: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

De eerste dag van de skisafari gaat van start in een van de grootste skigebieden van Oostenrijk: SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Met 288 km aan pistes hoef je je hier geen seconde te vervelen. Ze allemaal in een dag verkennen gaat je niet lukken, maar als je een beetje door skiet kun je flink wat kilometers maken. Uiteraard hoeft dit niet en om eerlijk te zijn zou het ook zonde zijn. Liefhebbers van lekker eten kunnen zich te buiten gaan aan lokale specialiteiten in de 80 verschillende berghutten. Wie een beetje kou wel kan waarderen, moet zeker een bezoek brengen aan het ALPENIGLU® Dorf. In de ijsbar serveren ze heerlijke cocktails! De skidag hoeft hier overigens niet 's middags te eindigen: in Söll vind je het grootste avondskigebied van Oostenrijk.

Dag 2: KitzSki (Kitzbühel & Kirchberg)

Na een heerlijke nachtrust in een fijn hotel, appartement of pension is het tijd om met de bus of trein naar KitzSki te reizen. Het skigebied van Kitzbühel en Kirchberg telt 188 km aan pistes (234 km aan afdalingen, inclusief skiroutes en snowpark) en is dankzij de jaarlijkse Hahnenkammrennen wereldwijd bekend. Je kunt hier in de voetsporen van de wedstrijdsport treden op de Streif, maar ook rustig touren behoort tot de mogelijkheden. Het skigebied telt naar verhouding veel blauwe pistes (ruim 100 km) en is daarmee ook zeer geschikt voor de minder geoefende wintersporter. Aan knusse berghutten geen gebrek en eventueel kun je je ook wagen aan de KitzSki Line - X-large route. Na het skiën zin in nog wat gezelligheid of een paar uur shoppen? Ook dat is mogelijk!

TIP: boek hier een accommodatie of doe een aanvraag >

Dag 3: St. Johann in Tirol & Oberndorf

De derde dag van de skisafari door de Kitzbüheler Alpen staat in het teken van de pistes van St. Johann in Tirol & Oberndorf. Een skigebied dat minder bekend is bij de grote menigte, waardoor het hier zelfs in het hoogseizoen nooit echt druk is. Vanuit beide dorpen heb je toegang tot 43 km aan pistes. Die bevinden zich op de flanken van de imposante Kitzbüheler Horn. Hoewel het hoogste punt op zo'n 1700 meter ligt, hoef je je hier over de sneeuw geen zorgen te maken. Het skigebied is ideaal voor gezinnen met kinderen en liefhebbers van lekker eten. Je vindt hier naar verhouding tot het aantal pistekilometers veel berghutten: meer dan 15! Tijdens je skisafari door de Kitzbüheler Alpen kun je de skidag in St. Johann in Tirol & Oberndorf best in het teken zetten van een culinaire skisafari! Ski van hut naar hut en geniet van de lekkerste lokale specialiteiten.

53747 -  (13)
© Kitzbüheler Alpen Region St. Johann in Tirol - Mirja Geh

Dag 4: Steinplatte Waidring - Winklmoosalm

We zijn al weer over de helft van de skisafari door de Kitzbüheler Alpen! Vandaag staat grensoverschrijdend skiën op het programma. Het skigebied Steinplatte Waidring - Winklmoosalm heeft namelijk pistes in Oostenrijk én Duitsland. De ongeveer 42 pistekilometers bieden voldoende vermaak voor een heerlijke skidag. Echt moeilijk wordt het hier niet snel en over het algemeen zijn de pistes heerlijk breed. Breng zeker een bezoek aan het uitzichtplatform voor een schitterend uitzicht op de besneeuwde bergwereld en ook leuk is om een kijkje te nemen bij het snowpark.

Dag 5: Pillersee Buchensteinwand

Na wederom een heerlijke nachtrust is het tijd voor de vijfde bestemming van de skisafari door de Kitzbüheler Alpen. Vandaag is Pillersee Buchensteinwand aan de beurt. Met 22 km aan pistes is dit de kleinste van allemaal, maar laat dit niet de reden zijn om dit skigebied over te slaan! Pillersee Buchensteinwand ligt in het hart van het PillerseeTal en wordt gekenmerkt door het grote kruis (Jakobskreuz) op de Buchensteinwand. Het is een ideale bestemming voor herintreders, aangezien zij hier in alle rust kunnen oefenen op hun skitechniek. Voor de allerkleinsten is er het Pletzi Park en gevorderden kunnen zich wagen aan het trainingsparcours van topskiër Romed Baumann. Kortom: genoeg te doen!

53747 -  (14)
© Kitzbüheler Alpen PillerseeTal - Mirja Geh

Dag 6: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Aan alle leuke dingen komt een eind, zo ook aan de geweldige skisafari door de Kitzbüheler Alpen. Maar, niet voordat de laatste dag wordt afgesloten in skigebied nummer zes: Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Een populaire skibestemming die jaarlijks veel Nederlanders trekt. Logisch ook als je kijkt naar de mogelijkheden. Zo kun je hier skiën op ruim 270 km aan pistes, heeft elk dorp haar eigen kenmerken en karakter, zijn er mooie skirondes te maken en is er aan fijne berghutten geen gebrek. De meeste pistes zijn heerlijk breed en blauw, maar er zijn ook genoeg pittige rode en zwarte pistes te vinden. Je kunt je op deze dag wagen aan de Skicircus Challenge, een skironde van ruim 65 km lang die je meeneemt langs de mooiste plekjes in het skigebied. Liever rustig aan doen en gewoon genieten? Stippel je eigen route uit of kies voor een van de kortere skitochten, zoals de Tirol-Runde.

Tips voor de perfecte skisafari in de Kitzbüheler Alpen

  • Voor het maken van de skisafari heb je niet per se een auto nodig. Met een geldige gastenkaart, die je standaard krijgt bij alle accommodaties in de Kitzbüheler Alpen, kun je gratis gebruik maken van de skibus en trein. Zo heeft de auto ook een week vakantie.
  • Om niet ook met je slaapspullen rond te skiën, is het verstandig om elke nacht in dezelfde accommodatie te verblijven. Je moet dan alleen 's ochtends en aan het eind van de skidag een klein stukje reizen.
  • Welke skisafari past het best bij jou? Wil je zo veel mogelijk kilometers skiën, ben je met het hele gezin of wordt het een route die in het teken staat van een culinaire ontdekkingsreis? Bedenk vooraf wat je graag wilt en pas daar de route op aan. Er is geen vaste tocht om af te leggen, je stelt zelf je eigen skisafari samen.
  • Wil je nog meer skigebieden ontdekken? Met de SuperSkiCard zijn ook de overige 22 skigebieden in de Kitzbüheler Alpen toegankelijk.

Alles over de skisafari door de Kitzbüheler Alpen
53747 -  (15)
© Kitzbüheler Alpen Ferienregion Hohe Salve - Mathäus Gartner

Dit artikel is geschreven in samenwerking met de Kitzbüheler Alpen.

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.