Skip to navigation Skip to main content
53732 - 8x waarom Serfaus-Fiss-Ladis uitblinkt in familievriendelijkheid (3)
© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Onder het motto 'We are family!' staat het wintersportgebied Serfaus-Fiss-Ladis al geruime tijd te boek als familiebestemming en dat is niet voor niets. Het omvangrijke skigebied is een waar paradijs voor kleine wintersporters. Al bij aankomst worden ze begroet door levensgrote mascottes, er is een ruime keuze aan speciale familieaccommodaties, de kinderlanden vind je bijna nergens uitgebreider dan hier en het skigebied spreekt het hele gezin aan. En dan zijn nog enkel maar een paar dingen waarom de Oostenrijkse wintersportregio 'kindvriendelijkheid' figuurlijk als tweede naam draagt. Waarom Serfaus-Fiss-Ladis echt uitblinkt in familievriendelijkheid? Onder andere om deze 8 redenen!

Op wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis

In het Oostenrijkse Tirol ligt een omvangrijk skigebied met 214 km aan perfect geprepareerde pistes: Serfaus-Fiss-Ladis. Het gebied wordt gevormd door de drie bergdorpjes Serfaus, Fiss en Ladis, die stuk voor stuk sfeervol en karakteristiek te noemen zijn. Met zowel brede pistes alsook pittige uitdagingen, die ontsloten worden door een modern liftsysteem van 68 liften waarvan de meeste over speciale kinderbeugel beschikken, spreekt de regio iedere wintersporter aan. Maar het voornaamste publiek dat hier komt genieten van een wintersport, bestaat toch echt uit families met kinderen. En dat is niet zonder reden, want Serfaus-Fiss-Ladis kan met recht bestempeld worden als een van de meest kindvriendelijke wintersportbestemmingen in de Alpen. Waarom? Dit zijn 8 dingen waar dat onder andere uit blijkt!

 

Lees meer over Serfaus-Fiss-Ladis

1. 125.000 m2 gereserveerd voor kinderen

Dat lees je goed. Maar liefst 125.000 m2 is in totaal toegewezen aan kleine wintersporters om de eerste ervaring in de sneeuw, of misschien wel het perfectioneren van de pizzapunt, volledig spelenderwijs te laten verlopen. In speciaal ingerichte kinderlanden in de verschillende gebieden, maar ook in het dorp. Zo heb je de Kinderschneealm op de berg en het Murmlipark in het dorp in Serfaus en heeft Fiss-Ladis Berta's Kinderland. Hier liggen naast talloze oefenweides, tientallen oefenliften en bijbehorende attributen om te leren skiën en snowboarden ook een scala aan andere toestellen en speelgelegenheden. Denk aan iglo's, een carrousel, glijbanen en andere dingen om te spelen. In Fiss heb je zelfs Berta's Kindervilla, een gebouw van drie verdiepingen met animatieruimte, sneeuwavonturenruimte, podium voor kids en een kinderskidepot. De kinderlanden in Serfaus-Fiss-Ladis zijn van zo'n enorme omvang, dat ze zeker tot de grootste van de Alpen toebehoren.

53732 -  (15)
Kleintjes beleven niets anders dan plezier in de sneeuw in Serfaus-Fiss-Ladis. (© Tirol Werbung, Robert Pupeter)

2. Murmli en Berta staan altijd voor de kids klaar

Natuurlijk leren de kinderen niet skiën of snowboarden in zulke mooie kinderlanden zonder aangemoedigd te worden door een levensgrote bijbehorende mascotte, en die van Serfaus en Fiss-Ladis zijn dan ook ontzettend leuk. In Serfaus neemt de marmot Murmli de kinderen onder zijn hoede, in Fiss-Ladis doet koe Berta dat. Soms komen ze je bij aankomst al tegemoet zwaaien, andere keren verschijnen ze tijdens het skiën en supporten ze de kids bij het maken van hun bochtjes. Murmli en Berta staan altijd voor kleintjes klaar en deze levensgrote mascottes horen ongetwijfeld in het rijtje van de leukste!

 

Bekijk alles over Murmli & Berta en alle kinderlanden

53732 -  (16)
Kinder zijn gek op de mascottes Murmli Berta in Serfaus-Fiss-Ladis. (© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner)

3. Er is een enorme keuze aan themapistes

Van de meer dan 200 km aan pistes zijn er veel mooi breed en ideaal voor families, maar kinderen moeten toch echt de vele themapistes uitproberen. Skiën en snowboarden wordt één groot avontuur als je afdaalt op bijvoorbeeld de Bärenpiste, Murmliweg of de grottenwereld Höhlenwelt. Wat er dan te beleven is? Je skiet dwars door een grote berenkop, onderweg kom je allerlei figuren tegen (die zomaar kunnen gaan praten) en er zijn grotten om te ontdekken. Saai wordt het allerminst in Serfaus-Fiss-Ladis, met zo'n grote keuze aan spannende interactieve themapistes.

53732 -  (17)
Skiën wordt voor de kids een groot avontuur op de Bärenpiste. (© Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner)

4. Tientallen enthousiaste skileraren in de bekroonde skischolen

De skischolen in Serfaus-Fiss-Ladis zijn meerdere malen bekroond tot een van de beste skischolen en dat heeft alles te maken met de uitmuntende service en kwaliteit van de lessen. Bij Skischule Serfaus en Skischule Fiss-Ladis werken veel enthousiaste skileraren die hoogopgeleid zijn en kwalitatief uitstekende skilessen verzorgen. Veel leraren zijn, vooral tijdens de schoolvakanties, gewoon Nederlands of spreken de eigen taal van het kind en dat is natuurlijk wel zo fijn. De lessen zijn niet alleen voor de allerkleinsten, die overigens bijna aan een week niet genoeg hebben om overal te skiën in het mega kinderland. Ook volwassenen, beginners en gevorderden kunnen hier terecht om hun techniek tot in de perfectie te oefenen of bij te spijkeren.

53732 -  (18)
Bij de skischolen in Serfaus-Fiss-Ladis leren kinderen op plezierige wijze skiën. (© Skischule Fiss-Ladis, christianwaldegger.com)

5. Leuke restaurants speciaal voor kinderen

Lunchen is voor kinderen nergens anders leuker dan in Serfaus-Fiss-Ladis, want ook in de restaurants wordt de familievriendelijkheid dik onderstreept. In alle hutten en bergrestaurants kunnen kinderen genieten van heerlijke kindermenu's, maar er zijn drie restaurants die echt speciaal voor de kids zijn ingericht. Tussen de skilessen door wordt er in Serfaus gepauzeerd bij Murmlirest of Starrest, in Fiss-Ladis komen ze even bij in Berta's Kinderplanet. Hier ontspannen ze niet alleen met een lekkere kindermaaltijd, ook is er op en top vermaak met bijvoorbeeld een poppenshow of een dansprogramma.

6. Heel veel actie voor jong en oud buiten de pistes

Even iets anders dan skiën of snowboarden? In Serfaus-Fiss-Ladis zijn er heel veel activiteiten buiten de pistes die gegarandeerd je hartslag omhoog brengen en ongetwijfeld leuk zijn voor zowel jong als oud. Bijvoorbeeld de gezinscoaster Schneisenfeger, waarbij je snelheden van meer dan 40 km/u behaalt. Nog meer actie? Maak dan eens een ritje met de Serfauser Sauser, een zipline die je met hoge snelheid over het winterlandschap laat zoeven. En dat is nog niet het enige... Ook de Fisser Flieger zorgt voor een adrenaline-kick bij ieder gezinslid en geeft je het gevoel alsof je als een adelaar door de besneeuwde bergwereld vliegt. Of probeer de Skyswing eens uit en schommel op grote hoogte. Spanning genoeg!

53732 -  (19)
Fun voor de hele familie op de Skyswing. (© Fisser Bergbahnen GmbH, Andreas Kirschner)

7. Flexibel skipasprijssyteem voor families

Omdat ze in Serfaus-Fiss-Ladis weten dat wintersport een dure hobby is, helemaal als je met het hele gezin gaat skiën, wordt er gewerkt met een flexibel skipasprijssysteem. Dat houdt in dat je hier kunt profiteren van allerlei kortingen en speciale prijzen voor families. Zo skiën of snowboarden de jongste kinderen vaak helemaal gratis en voor oudere kinderen zijn er gereduceerde tarieven waarbij de prijs afhangt van hun leeftijd. Gaan opa en oma mee op wintersport? Dan kunnen ook zij met hoge kortingen een skipas aanschaffen. Ook is er een apart familieticket, waarbij ouders van kinderen onder de drie jaar een gezamenlijke skipas voor een lagere prijs kunnen kopen, om daar afwisselend gebruik van te maken.

8. Bijna nergens anders vind je zoveel familieaccommodaties

Op zoek naar een fijne accommodatie? In Serfaus-Fiss-Ladis zijn er meer dan genoeg. 'Kinderhotel' is hier een waar begrip, want het aanbod aan hotels speciaal ingericht op gezinnen is hier enorm. Je kunt verblijven in gemoedelijke familiekamers, maar ook zijn er veelal andere faciliteiten zoals kinderbuffets, zwembaden en speelruimtes met animatie. Waar je ook wilt overnachten tijdens je wintersport in Serfaus-Fiss-Ladis met de familie, één ding is zeker: het wordt hoe dan ook een knusse plek.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Serfaus-Fiss-Ladis.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.