Skip to navigation Skip to main content
53718 - Ski Juwel: een absolute tip voor families (3)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Wie op zoek is naar een bestemming voor een wintersport met kinderen in Oostenrijk, kan Ski Juwel op z'n lijstje zetten. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is een typisch familieskigebied waar veel gezinnen jaarlijks terugkeren en dat is niet voor niets. De twee dalen behoren tot de meest schilderachtige valleien van Oostenrijk, kids krijgen hun skilessen veelal gewoon in het Nederlands, de kinderlanden zijn uitgebreid en er zijn mooie glooiende pistes. Daarnaast is er ook na het skiën van alles te beleven. Waarom Ski Juwel nog meer een absolute tip is voor families? In dit blog lichten we het Oostenrijkse skigebied voor je uit.

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau, familiegebied ten top

Verspreid over twee dalen, Alpbachtal en Wildschönau, ligt het skigebied in het Oostenrijkse Tirol. Gastvriendelijkheid, rust, gemoedelijkheid en idylle kenmerken de omgeving, en dat zijn meteen een aantal redenen waarom gezinnen met kinderen hier graag komen. Tel daar een hoeveelheid aan voorzieningen voor families bij op, en je hebt een mooie bestemming voor een wintersport met kinderen. Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau heeft met 109 km aan pistes een fijne omvang, waar je zowel brede blauwe pistes kunt vinden maar ook genoeg uitdaging voor gevorderden. Deze afdalingen verspreiden zich over beide dalen en je kunt eenvoudig heen en weer skiën.

 

Aanbiedingen voor een familiewintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

53718 -  (12)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Fun op de pistes en in de parken

Tot de 109 km aan heerlijke pistes behoren ook een aantal funpistes en -parken waar gestunt kan worden door jong en oud. Bijvoorbeeld op de Wiedersberger Horn in Alpbachtal, waar een uitgestrekt snowpark klaarligt om je tricks te oefenen of juist te perfectioneren. De kickers, grints en jumps stellen zowel kids als tieners en volwassenen op de proef. Hetzelfde geldt voor het Family Snowpark Wildschönau, waar er ook diverse uitdagingen voor kleine skiërs liggen. Vergeet ook niet om de snelheidscheck in Alpbachtal te doen. Leuk voor met de hele familie, want wie gaat er met de eeuwige roem vandoor? Je vindt de speed check op de Kohlgruben piste bij de Wiedersberger Horn.

Tien skischolen en fijne kinderlanden

Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau telt in totaal tien skischolen. Zowel in het ene dal als in het andere, dus aan keuze en diversiteit is er geen gebrek. Vooral in de schoolvakanties zijn hier veel Nederlandse leraren, waardoor de kids vaak gewoon in hun eigen taal de beginselen van het skiën kunnen leren. Tussendoor is er genoeg ruimte om te spelen in de sneeuw, want er zijn verschillende fijne kinderlanden en uitgebreide oefenweides met kinderskiliften. Bijvoorbeeld in Kinderland Juppi Do, een omvangrijke speelruimte in de sneeuw voor de allerkleinsten. Op de oefenhelling kunnen de kids hun eerste skibochten maken. Het gloednieuwe kinderland is vol obstakels, toestellen en andere faciliteiten om te kunnen spelen. Hoogtepunt is de magische route door het Zauberwald. Ook bij het middelstation op de Schatzberg is een fijn kinderland, waar bovendien de start van de rodelbaan direct naast ligt. Het kinderland ligt op slechts een paar meter afstand van de gondellift.

53718 -  (13)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Kinderopvang voor de allerkleinsten

Gaan er ook kleintjes mee die (nog) niet skiën? Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau biedt diverse mogelijkheden voor kinderopvang. Zowel een aantal skischolen als aparte kids club geven de optie om kinderen op te vangen. Die zijn hier volledig in goede handen, want er worden allerlei activiteiten georganiseerd. Van spelen in de sneeuw tot het doen van speurtochten en het ontmoeten van enorme mascottes, van verveling zal er in elk geval geen sprake zijn.

Charmante en rustige dorpjes om te verblijven

Een andere reden waarom Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau een absolute tip voor families is, is omdat je hier in alle rust kunt overnachten, maar wel in hele charmante dorpjes. De plaatsjes in beide valleien zijn stuk voor stuk idyllisch, gemoedelijk en rustig, wat het een fijne plek maakt om te verblijven voor families. Hier kun je echt even de dagelijkse hectiek ontvluchten. Ondanks dat het een geliefde bestemming is voor een wintersport met kinderen in Oostenrijk, hebben onder andere Alpbach en Reith in het Alpbachtal, en Auffach, Oberau en Thierbach in Wildschönau hun oorspronkelijke charme bewaard en behoren zelfs tot de meest schilderachtige plaatsjes van Oostenrijk.

53718 -  (14)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Genoeg hutten voor een Heiße Schoko

Hoewel volop skiën heerlijk is, is een pauze tussendoor net zo belangrijk. Er zijn maar liefst 25 gezellige berghutten door het hele skigebied waar je terecht kunt voor een welverdiende pauze. Uiteraard met een warme chocolademelk met slagroom voor de kinderen en een lekkere Apfelstrudel met vanillesaus. En zin om te lunchen met een echte Tiroolse specialiteit? Dan kun je prima ergens anders terecht, want er is genoeg variëteit aan plekken om elke dag in een ander stukje van Ski Juwel te ontspannen. Zitten de kinderen op skiles, dan kunnen ze ook met hun leeftijdsgenootjes meelunchen en genieten van heerlijke kindermenu's.

53718 -  (15)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.