30 december 2021 door Marlous in TipsSkigebieden onder de loep

Dat SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental een allround wintersportbestemming is, blijkt niet alleen uit de honderden kilometers aan pistes, verschillende charmante dorpjes en uitgebreide voorzieningen voor kinderen. Er is namelijk ook heel veel te doen buiten de pistes! Wil je een dag wat anders doen dan op latten staan, gaan opa en oma mee op vakantie of ben je op pad met andere niet-wintersporters? Zet deze dingen dan maar alvast op je lijstje, want dit zijn een aantal van de leukste activiteiten in SkiWelt buiten de piste! 

Stap op de slee

Altijd leuk om te doen en zeker een aanrader tijdens een wintersport met kinderen, is rodelen. In SkiWelt zijn er daar volop mogelijkheden voor. Er zijn namelijk drie verschillende rodelbanen: de Astbergbahn in Ellmau-Going, de Hexenritt in Söll en de Maanrodelbaan in Söll. Niet alleen kan er overdag plezier in de sneeuw worden gemaakt, om het net wat meer bijzonder te maken kun je hier ook in de avonduren op de slee stappen. Een aantal berghutten zijn dan ook 's avonds geopend, zoals de Blattlalm en de Moonlightbar, zodat je nog even kun genieten van een warme choco en iets lekkers alvorens je je weg naar beneden maakt.

Bekijk alle rodelbanen in SkiWelt

Winterwandelen op hoogte

In en rondom alle negen dorpjes van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental zijn talloze winterwandelingen te maken, maar wist je dat je deze ook op hoogte kunt maken? Als je de bergen in gaat om te wandelen, kun je nog meer van het winterwonderland om je heen genieten en je ogen uitkijken bij talloze mooie uitzichten. En dat niet alleen, je kunt je wandelingen prima combineren met een stop bij een van de knusse berghutten onderweg om een pannetje heerlijke Kaiserschmarrn of een andere Oostenrijkse specialiteit te eten. Een leuke tocht is die vanaf het bergstation van de Hartkaiserbahn in Ellmau. De route begint op ongeveer 1500 meter hoogte waarna je via de Rübezahlalm naar het dal loopt. Ben je met kinderen? Dan is de route door Ellmi's magische wereld en het magische bos een aanrader. Deze winterwandeling begint op hetzelfde punt en is slechts 1,5 km lang.

Winterwandelroutes op hoogte

kaiserschmarrn berghut oostenrijk
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

Dineren in een iglo

Absoluut een unieke ervaring is dineren in een iglo. En dat kan gewoon tijdens je wintersport in SkiWelt! Het ALPENIGLU®-dorp bestaat uit een verzameling van 18 iglo's die je vanbinnen kunt bewonderen. Stuk voor stuk zijn ze bijzonder: zo is er een iglo-kerk, -bar, -tentoonstelling, -zonnelounge en dus ook een iglo-restaurant. Daar kun je iedere woensdag genieten van een speciaal familiediner. Je wordt verwelkomd met een drankje aan de ijsbar, waarna je een rondleiding door het dorp krijgt en de tentoonstelling kunt bekijken. Vervolgens neem je plaats aan tafel en geniet je gezamenlijk van een fondue. De avond is dan nog niet afgelopen, want na het eten vindt er een fakkeltocht plaats en krijg je nog een workshop ijssculpturen maken. Een hele belevenis dus! Wie de ijservaring echt compleet wil maken, kan ook overnachten in een van de iglo's.

Lees meer over het iglo-diner

Voor avontuurlijke wintersporters: paragliden

Wil jij de actie op de pistes en daarbuiten naar een hoger niveau tillen? In SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental heb je de kans om te gaan paragliden en het winterse landschap in een vogelvlucht in je op te nemen. Je kunt verschillende tandemvluchten organiseren vanuit diverse punten. De paraglidetocht kan gestart worden vanaf de bergen Hohe Salve, Hartkaiser, Brandstadl of Choralpe. Maar eigenlijk maakt het niet uit waar je begint, een tocht door de lucht wordt hoe dan ook spectaculair! Als je geen last hebt van hoogtevrees tenminste...

Paragliden in SkiWelt

Ontmoet de heksen van Söll

Een van de leukste activiteiten in SkiWelt buiten de piste voor kinderen is het weekprogramma dat georganiseerd wordt. Onderdeel van het programma zijn de heksen van Söll, die van zondag tot en met donderdag te vinden zijn op de pistes. 's Ochtends kun je ze ontmoeten als ze voor hun heksenhuis Simonalm een goedje aan het brouwen zijn. Vervolgens kunnen de kids verder spelen in het kinderland Hexenwiese, waar ze zich optimaal zullen vermaken op onder andere de heksenwip en in de heksentunnel. Toegang tot het kinderland is geheel gratis. 

Over de heksen van Söll

Wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Met maar liefst 288 km aan pistes, 80 typische Tiroolse berghutten, bruisende dorpjes en perfecte voorzieningen voor een wintersport met kinderen, is SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental een bestemming voor iedere wintersporter. Zowel jong als oud kan zich hier ultiem vermaken in de sneeuw. Kinderen leren spelenderwijs kennismaken met de sport in de verschillende kinderlanden en op de skiparcoursen, en voor actiezoekers zijn er diverse funparken waar je als wintersporter continu wordt uitgedaagd. 

Alles over een wintersport in SkiWelt

wintersport met kinderen SkiWelt
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner


Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Wintersport en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen