Skip to navigation Skip to main content
53645 - Poederen tijdens een wintersport in Noord-Macedonië (3)
© SharOutdoors

Ben je op zoek naar een geheel nieuwe ski-ervaring, dan moet je eens op wintersport in Noord-Macedonië gaan. Hoewel je bij dit land misschien niet meteen aan een wintersport zult denken, zijn de sneeuwcondities hier 's winters fantastisch. Maar liefst 80% van het landschap bestaat uit bergen en met de strenge winters die het land kent, valt hier doorgaans een ongelooflijk dik pak sneeuw. Tel daar een enorme gastvrijheid van de locals, compacte en prachtige skiresorts, een waanzinnig landschap en vooral geweldige freeridemogelijkheden bij op, en je hebt een unieke bestemming. Alles over poederen tijdens een wintersport in Noord-Macedonië lees je hier!

Wintersport in Noord-Macedonië

Noord-Macedonië telt verschillende skiresorts waar je uitstekend kunt skiën. De twee grootste zijn Mavrovo-Zare Lazarevski en Popova Sapka. In Mavrovo ligt er ongeveer 25 km aan pistes voor je klaar, en bovendien is dit het meest populaire en bekende wintersportoord in het land. Popova Sapka is het hoogstgelegen skigebied en reikt tot een hoogte van ruim 2500 meter. Je kunt hier van november tot en met april rekenen op een flinke witte deken en dat maakt de skimogelijkheden hier perfect, zowel op als buiten de pistes. Vooral wintersporters die op zoek zijn naar een bijzondere belevenis op een bijzondere locatie, kunnen een wintersport in Noord-Macedonië overwegen. De organisatie SharOutdoors organiseert hier namelijk geweldige tours om optimaal van de poedersneeuw te genieten, midden in het waanzinnige landschap van de Balkan in de winter. Van een rit met de pistebully naar de mooiste plekken om er vervolgens te skiën tot fantastische toerskitochten, hier is niets te gek.

Zoek de poeder op in Noord-Macedonië met SharOutdoors
53645 -  (12)
© SharOutdoors

Poederen voor beginners

Heb je nog niet veel ervaring met skiën buiten de paaltjes en wil je een lijn in de diepe sneeuw zetten onder veilige omstandigheden? Dan biedt het programma van SharOutdoors uitkomst. Hier kun je ook als beginnende freerider het ultieme gevoel van de knisperende poedersneeuw ervaren, terwijl je je eerste bochten zet als freerider. De gidsen nemen je dan mee naar een minder uitdagend terrein en zo kun je geleidelijk de verse sneeuw ontdekken tijdens een wintersport in Noord-Macedonië.

Catski: met de pistebully mee

Ongetwijfeld een speciale skibelevenis die SharOutdoors op het programma heeft staan, is de Catski-experience. Tijdens deze ervaring ga je op pad met de pistebully die je naar de meest waanzinnige plekken van de skiregio neemt, zodat je de mooiste afdalingen kunt maken. De dag start om 07.30 uur met een uitgebreid ontbijt, waarna je om een uur of 9 rond de bully verzamelt. Het skiën of snowboarden duurt vervolgens de hele dag, want je wordt naar alle prachtige hellingen gebracht die je je maar voor kunt stellen, en bovendien zoeken de gidsen zorgvuldig uit welke afdalingen verantwoord zijn om te nemen. Uiteraard uitgerust met al het lawinemateriaal dat je nodig hebt, beleef je hier een onvergetelijke dag. Die wordt vervolgens afgesloten met een aantal uurtjes ontspannen in de spa en een overheerlijk diner met typische gerechten uit de Noord-Macedonische keuken.

Bekijk de Catski-programma's in Noord-Macedonië
53645 -  (13)
© SharOutdoors

Toerskiën en splitboarden

Andere manieren om de verse poeder op te zoeken tijdens een wintersport in Noord-Macedonië is door toerskitochten te maken en/of te gaan splitboarden. Ook deze tours doe je met minimaal twee ervaren gidsen van SharOutdoors. Deze activiteiten zijn ideaal voor wintersporters die de meest onontdekte en verborgen afdalingen van de Noord-Macedonische bergwereld willen opzoeken. Hier kun je meestal je 'handtekening' zetten, oftewel, de eerste lijn in een verse laag sneeuw graveren. De groepen worden verdeeld in beginnende en gevorderde freeriders, zodat de juiste uitdagingen voor ieder niveau kunnen worden opgezocht.

Alle toerski-programma's in Noord-Macedonië
53645 -  (14)
© SharOutdoors

Ontdek de omgeving na het skiën

Boek je de pakketten die SharOutdoors biedt voor een wintersport in Noord-Macedonië, dan bestaat dat niet alleen uit onovertroffen ervaringen op latten, maar ook alles ervoor en erna. Je wordt van het vliegveld in Skopje opgehaald en gebracht en transfers zijn inbegrepen bij de prijs. De gidsen nemen je mee naar de beste restaurants in de omgeving om de lokale keuken te proberen en weten de gezelligste bars te vinden voor een avond uit.

Over SharOutdoors

De organisatie van SharOutdoors bestaat uit een team van ervaren en professioneel gecertificeerde berggidsen die onder veilige omstandigheden wintersporters meenemen om de sneeuw op te zoeken in de mooiste hoeken van Noord-Macedonië. Hun doel is om skiërs en snowboarders de ervaring van hun leven te geven op de meest unieke locatie die je maar kunt bedenken. Alle gidsen hebben minimaal 6 tot 10 jaar ervaring als begeleiders, kennen de omgeving als hun broekzak en zijn zelf ervaren freeriders. Wintersporters worden altijd door minimaal twee gidsen meegenomen en alleen als dat veilig en verantwoord kan.

Lees hier meer over SharOutdoors

Belangrijk: Heb je geen ervaring buiten de piste, ga dan altijd met een gids op pad. Zorg bovendien dat je de juiste uitrusting (lawinepieper, schep, sonde en eventueel een airbag) en kennis hebt voor je je in het off-piste terrein begeeft.

53645 -  (15)
© SharOutdoors

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SharOutdoors.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.