Skip to navigation Skip to main content

Eerste keer skiën? 5 handige tips!

53166 - Eerste keer skiën? 5 handige tips! (3)

Heb je binnenkort een toffe ski-trip op de planning staan en beginnen de zenuwen nu al te komen omdat je straks voor het eerst op de piste staat? Geen zorgen, we geven je een aantal handige en vooral praktische tips die ervoor zorgen dat jij straks vol zelfvertrouwen op de piste staat!

1. Zoek vast een verhuurbedrijf

Gezien je nog niet weet of het skiën je eigenlijk wel bevalt, is het verstandig om je materialen te huren. Zorg dat je zeker bent van een goed en betrouwbaar verhuurbedrijf zoals Sport 2000 rent zodat afspraken nagekomen worden en je van hoge kwaliteitsmaterialen wordt voorzien. Door de website van de verhuurder vooraf vast te bezoeken weet je ook meteen waar je hun verhuurlocatie kunt vinden en wat de kosten van de huur van de benodigdheden zijn! Een goed voorbereid mens telt natuurlijk voor twee.

2. Kies het juiste skigebied

Mocht je input hebben in de uiteindelijke eindbestemming, kies dan het juiste skigebied. Het aanbod is natuurlijk gigantisch - maar het is vooral belangrijk dat je de focus legt op een skigebied waar ook beginners uit de voeten kunnen. Denk ook vast na over wat je naast skiën nog wilt doen. Wil je lekker kunnen ontspannen na een actieve dag? Is er een oppas nodig voor de kinderen of wil je leuke trips kunnen maken? Maak een overzicht van al je wensen en behoeften en neem deze zeker mee in het kiezen van een skigebied!

3. Breng je conditie op niveau

Skiën kan ontzettend intensief zijn: zeker wanneer je net begint. Je zult al snel merken dat je spieren gebruikt waarvan je niet eens wist dat je ze had! Het is dan ook zeker niet onverstandig om jezelf een paar weken of zelfs maanden voor vertrek vast voor te bereiden op je skivakantie. Ga vast wat hardlopen om je conditie op peil te brengen en bezoek de sportschool wat vaker om specifieke spiergroepen te trainen.

4. Boek wat lessen

Het kan erg vervelend zijn wanneer je als beginner op de piste staat en nog nooit ski’s aan je voeten hebt gehad. Het kan dan ook echt geen kwaad om een paar weken voor de vakantie een paar basislessen in te plannen. Zo leer je de juiste techniek vast en kun je straks op de piste makkelijker uit de voeten. Hoe meer je weet, hoe leuker je vakantie zal zijn en hoe kleiner de kans is op ongelukken en blessures!

53166 -  (3)
Tips

5. De juiste uitrusting

Hoewel je skimaterialen het beste op locatie kunt huren, is het wel fijn om een eigen uitrusting mee te nemen. Zo weet je namelijk zeker dat je een outfit hebt die past, comfortabel zit en er ook nog eens voor zorgt dat je lekker in je vel zit. Ga daarentegen niet op zoek naar al te dure items: een mooie outlet winkel kan je gegarandeerd voor een klein budget van de juiste uitrusting voorzien. Heb je eigenlijk geen budget om een eigen uitrusting aan te schaffen? Kijk dan of je er eentje kunt huren op locatie of leen een outfit van een kennis!

Volg deze handige tips, kijk vast een paar YouTube tutorials, lees wat meer over skigebieden en de mogelijkheden, en jouw eerste skivakantie wordt gegarandeerd een succes!

Florien Winter

Over Florien

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.