29 december 2020 door Florien in NieuwsAlpenweer

Eén ding is zeker, in de Alpen sluiten ze 2020 af met een dik pak sneeuw. Corona of niet, Koning Winter heeft er zin in. Dat bewijzen de dump van begin én eind deze maand maar weer. Gisteren en vannacht is er opnieuw veel verse sneeuw gevallen. Vooral in Osttirol en Noord-Italië. Lokaal viel er ruim een meter verse sneeuw. De mooiste webcambeelden hebben we in dit weblog voor je op een rijtje gezet.

Veel verse sneeuw

Er is weer ontzettend veel verse sneeuw gevallen in delen van de Alpen. Wederom lag het zwaartepunt aan de zuidkant van de Alpen, maar ook elders viel een heerlijk wit laagje. Lokaal wel een meter! Vanwege de koude temperaturen en lage sneeuwgrens zijn ook veel dalen wit gekleurd. Wederom heeft de sneeuwval voor flink wat chaos gezorgd. Onder andere in Noord-Italië. Het lawinegevaar is daar momenteel vrij hoog en inmiddels zijn er al meerdere lawines afgegaan. Onder andere bij Alemagna in het Pustertal. Gelukkig zijn daar geen personen bij betrokken geraakt. Voor aankomende week is het weerbeeld wisselvallig. Af en toe schijnt de zon, maar het is ook bewolkt en de kans op verse sneeuw blijft aanwezig. 

Zelfs sneeuw bij het Gardameer

En dan nog bijzonder nieuws op deze laatste dinsdag in december. Gisteren viel er zo'n 40 cm verse sneeuw tot aan de oevers van het Gardameer. De laatste keer was in 2009. 

© Active Italia, Sytske Maaijen

Witte webcams

Het is ontzettend jammer dat we nu niet live van de sneeuw kunnen genieten. Ondanks dat worden we wel blij van de sneeuwbeelden en delen we ze graag met je. Wat is het weer mooi in de bergen!

Toblach
Toblach
Falkertsee
Falkertsee
Ellmau
Ellmau
Oberstdorf
Oberstdorf
Sillian
Sillian
Tschaggruns
Tschagguns (Montafon)
St. Jakob im Ahrntal
St. Jakob im Ahrntal
Alta Badia
Alta Badia
St. Veit
St. Veit im Defereggental
Val Gardena
Val Gardena
Alpbach
Alpbach
Brixen Plose
Brixen Plose

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen