Skip to navigation Skip to main content

8 redenen om dit jaar op wintersport naar SkiWelt te gaan

52864 - 8 redenen om dit jaar op wintersport naar SkiWelt te gaan (3)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is al jaren een van de populairste skigebieden van Oostenrijk en dat is niet voor niets. Met 288 km aan pistes is het een van de grootste en modernste skigebieden van de Alpen. Tel daarbij de ruim 80 knusse berghutten op waar die typische fijne Tiroolse sfeer hangt, vier toffe funparken én het feit dat het op slechts een uur rijden van München ligt, en je hebt een topbestemming. Wat er nog meer zo leuk is aan dit omvangrijke skigebied? In dit blog 8 redenen waarom het een goed idee is om naar SkiWelt op wintersport te gaan!

#1. Negen verschillende opstappunten om het skigebied in te gaan

Dat het een omvangrijk skigebied is, blijkt niet alleen uit het aantal pistekilometers, maar ook het grote aantal kanten waarvandaan je de pistes kunt betreden. In het skigebied van SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental liggen maar liefst negen verschillende dorpjes die allemaal op een eigen manier gekarakteriseerd kunnen worden. Zo kenmerkt Westendorf zich als uitdagend en uitbundig, is Ellmau ideaal voor gezinnen met kinderen en is Brixen im Thale zonnig en vriendelijk. Alle negen dorpen in SkiWelt hebben allemaal eigen liften die het skigebied ingaan.

Bekijk alle negen dorpen in SkiWelt

#2. Eenentwintig dalafdalingen

Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, zo blijkt ook in SkiWelt. Hier vind je niet één, maar eenentwintig afdalingen die terug leiden naar het dal! Je kunt direct naar alle negen dorpen van de regio skiën en de mogelijkheden zijn niet alleen qua afdalingen, maar ook qua niveau ontzettend uitgebreid. Zo kun je ervoor kiezen om pittige zwarte afdalingen te pakken, maar ook om een skiroute te nemen of gewoon van een lekkere blauwe piste te genieten aan het eind van de dag.

Afdalingen en pistekaart
52864 -  (9)
© Tourismusverband Wilder Kaiser / Roland Defrancesco

#3. Het grootste avondskigebied van Oostenrijk

Kun jij geen genoeg krijgen van de pistes en baal je zodra je hoort dat de lift de laatste ronde gaat maken? In SkiWelt hoeft dat niet het einde van je skidag te betekenen. Avondskiën is hier een waar fenoneem, want hier ligt zelfs Oostenrijks grootste avondskigebied. Van woensdag tot en met zaterdag is er 10 km aan verlichte pistes opengesteld voor wintersporters die bij maanlicht nog een paar heerlijke afdalingen willen maken. De liften draaien van 18.30 tot 21.30 in zowel Söll als Brixen en de dalafdaling naar Söll is zelfs tot 22.30 uur verlicht.

Meer informatie over avondskiën in SkiWelt

#4. Ruim 80 knusse berghutten

Het aanbod aan pisterestaurants is enorm in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Op elke 3 km piste ligt wel een knusse berghut waar je even pauze kunt houden. De hutten zijn over het algemeen kleinschalige familiebedrijven, die gastvriendelijkheid en authenticiteit hoog in het vaandel hebben staan. Heerlijk van de zon op het terras genieten van een pan Tiroler Gröstl, of binnen in de sfeervolle hut even opwarmen met je handen om een kop Heiße Schoko gevouwen? Met ruim 80 oergezellige berghutten door het hele skigebied geniet je altijd van een heerlijke lunch of moment om te ontspannen.

Bekijk het overzicht van de berghutten in SkiWelt
52864 -  (10)
© Tourismusverband Wilder Kaiser / Peter von Felbert

#5. Er is een waanzinnig iglodorp

De winterpret in SkiWelt houdt niet op bij skiën en snowboarden. Absoluut uniek is het iglodorp, dat ook voor wintersporters die niet skiën eenvoudig te bereiken is. Het dorp bestaat uit maar liefst 18(!!!) iglo's en kan eigenlijk meer een beleveniswereld dan een dorp worden genoemd. Naast de iglo's, die je kunt bewonderen middels een rondleiding, is er een kerk, ijsbar, iglo-hotel, restaurant, zonnelounge en de ijskunstexpositie 'ICE LAND'. Daar kun je onder andere handgemaakte ijssculpturen bekijken. Je vindt het bijzondere ALPENIGLU® dorp bij het bergstation van de gondel in Hochbrixen.

Lees meer over het ALPENIGLU® dorp

#6. Vier toffe funparken en een skiparcours

Met meer dan 280 km aan pistes zijn er ruim voldoende afdalingen voor iedere soort wintersporter, maar daarnaast is ook de freestylende skiër of snowboarder in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental aan het juiste adres. Het skigebied telt maar liefst vier funparken én een super leuk skiparcours waar zowel jong als oud terecht kan. De meeste actie en uitdaging vind je in de Big Playground aan de kant van Westendorf en het Intersport Kaiserpark in Ellmau. Kleine wintersporters vermaken zich vooral op het skiparcours Hans im Glück (waar je bovendien ook 's avonds een avontuurlijke ski-ervaring kunt beleven) en de spannende Hexenwelle.

Bekijk de funparken van SkiWelt

#7. Ontdek het hele skigebied met de SkiWelt Tour

Zoveel afdalingen, dorpen, hutten en kilometers, zoveel variatie in één regio. Het leukste is natuurlijk om tijdens je wintersport in SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental het hele skigebied te ontdekken. De SkiWelt Tour biedt uitkomst, een geweldige skitocht die je langs alle mooie hoeken van het gebied meeneemt. Je kunt de ronde beide kanten op skiën, met de klok mee (de groene route) of er tegenin (de oranje route). Volg je die eerste route, dan leg je maar liefst 69 km aan pistes af. De oranje versie is voor de echte fanatiekelingen, want die telt zeker 84 km aan afdalingen. Je kunt de SkiWelt Tour eenvoudig splitsen over meerdere dagen, want je kunt ieder moment terug naar het dal skiën. Op deze manier maak je geen enkele dag dezelfde afdaling en beleef je een ontzettend diverse wintersport.

Alles over de SkiWelt Tour
52864 -  (11)
© SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental / Mathäus Gartner

#8. Gastvrijheid zoals altijd

Maar naast alle bovenstaande redenen, is het belangrijkste argument misschien wel de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking. SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental is niet alleen geliefd vanwege het uitgebreide aanbod aan mogelijkheden, maar vooral omdat wintersporters jaar in jaar uit met open armen worden ontvangen. Niet verder dan een uur rijden van München bereik je al deze afwisselende wintersportregio, waar je eigenlijk alles kunt vinden waar je naar op zoek bent tijdens een skivakantie. Al zodra je een van de dorpen binnenstapt, voel je die typische, Tiroolse gezelligheid en kan een heerlijke week in de sneeuw beginnen.

Bekijk de beste aanbiedingen naar SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental

Dit weblog is geschreven in samenwerking met SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental.

Marlous Winter

Over Marlous

Skiën en Marlous zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Na de nodige wintersportvakanties waarbij ze zowel op de ski’s als het snowboard stond, is ze nog een stapje verder gegaan. Zo heeft ze met veel plezier een aantal seizoenen gewerkt als skilerares in Ski Juwel.