Skip to navigation Skip to main content
52848 - 7 redenen waarom Ski Juwel zo'n leuke wintersportbestemming is (3)
© Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Vier bergen, twee dalen en meer dan genoeg mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Dit én meer kun je verwachten tijdens een wintersport in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau . Het is één van de grootste skigebieden in Tirol en ieder type skiër kan hier van een fijne wintersport genieten. Er zijn genoeg lange, brede afdalingen voor beginners, uitdagende pistes voor de gevorderde skiërs en ook aan extra's voor kinderen ontbreekt het niet. Daarom hebben we in dit blog 7 redenen op een rijtje gezet, waarom Ski Juwel zo'n leuke wintersportbestemming is.

1. Ideaal voor families

Ski Juwel hoort absoluut thuis in het lijstje met kindvriendelijke skigebieden in de Alpen. Dat is natuurlijk niet zonder reden. De pistes liggen direct voor de deur en je vindt hier tien skischolen waar de kinderen hun eerste bochtjes kunnen leren skiën. Vijf zijn er zelfs speciaal voor kinderen. De allerkleinsten vermaken zich in het kinderland en de oudere kinderen verkennen met hun skileraar of -lerares de rest van het skigebied. In het gebied liggen twee snowparks en een funslope waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven. Daarnaast is er ook buiten de pistes genoeg te doen! De Alpbachtaler Lauser-Sauser, verschillende rodelbanen of iglo's bouwen, het kan hier allemaal! Ook leuk: het nieuwe Drachental Family Park in Wildschönau!

52848 -  (9)
De pistes van Ski Juwel zijn ideaal om te leren skiën! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
De pistes van Ski Juwel zijn ideaal om te leren skiën! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

2. Goed bereikbaar

Ski Juwel wordt gevormd door vier bergen, gelegen in de twee dalen Alpbachtal en Wildschönau. Deze regio, tussen de Kitzbüheler- en Zillertaler Alpen, is eenvoudig te bereiken met de auto, het vliegtuig of de trein. Vlieg je naar Innsbruck, dan kun je vanaf daar met een taxi of de trein naar je vakantiebestemming. Reis je toch liever met de auto? Dan ben je vanaf Utrecht een kleine 10 uur onderweg.

3. Nachtskiën

Voor iedereen die geen genoeg kan krijgen van het skiplezier is Ski Juwel een absolute aanrader. Je vindt hier maar liefst twee mogelijkheden voor nachtskiën. In Reith im Alpbachtal kun je elke vrijdag en zaterdag van 18.30 uur tot 21.15 uur genieten van maar liefst 6 km aan verlichte pistes. Daarnaast heeft ook Wildschönau een nachtskigebied. Hier kun je elke woensdag en donderdag vanaf 19.00 uur terecht op de Roggenboden in Oberau. Leuk extraatje: je kunt op deze avonden ook rodelen in Oberau!

4. De mooiste uitzichtpunten

Skigebied Ski Juwel ligt verspreid over vier bergen, dus aan mooie uitzichten geen gebrek! Stop tussen het skiën door eens bij het bergstation van de Hornlift 2000 en geniet van een prachtig 360° uitzicht. Maar ook het uitzicht vanaf de Schatzberg moet je gezien hebben! Klik je ski's even uit en loop een klein stukje omhoog naar het kruis. Bij mooi weer kun je kilometers ver kijken! En geef maar toe, uitzicht op besneeuwde bergtoppen verveelt nooit, hoe vaak je het ook ziet!

52848 -  (10)
Geniet van de mooiste uitzichten tijdens het skiën! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
Geniet van de mooiste uitzichten tijdens het skiën! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

5. Breng een bezoekje aan het Drachental Family Park

Komende winter heeft Ski Juwel ook nog iets nieuws: het Drachental Family Park. Dit grote familiepark in Wildschönau biedt zowel 's zomers, als 's winters genoeg plezier voor het hele gezin. Op het moment worden de laatste werkzaamheden afgerond en als dit allemaal volgens planning verloopt, gaat het park komende winter open! Wat je er straks kunt verwachten? Onder andere een restaurant, schaatsbaan en een 2 km lange alpinecoaster!

6. De Alpbachtaler Lauser-Sauser

Groot of klein, jong of oud, een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser mag niet ontbreken tijdens je wintersport in Ski Juwel. Deze moderne alpinecoaster start op 1845 m hoogte, bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn. Vanaf hier ga je alleen of met z'n tweeën via het parcours naar beneden. Onderweg kom je twee jumps en twee 360° twisters tegen en kun je snelheden behalen tot 42 km/h! Een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser duurt zo'n 7-8 minuten en je daalt 134 m. 's Winters is de alpinecoaster geopend van 12.30 uur tot 16.00 uur, als het weer het toelaat.

7. Winterwandelen in Ski Juwel

Winterwandelen wordt steeds populairder. Een dagje wandelen als afwisseling tussen het skiën door, nog een korte wandeling na een dag op de latten en er zijn zelfs mensen die meer wandelen dan skiën tijdens hun wintersportvakantie! Ook hiervoor ben je in Ski Juwel aan het juiste adres. Op verschillende plekken in het gebied vind je winterwandelpaden die je langs de mooiste stukjes van het gebied leiden. Zo kun je wandelen rond de Reither Kogen in Reith im Alpbachtal, bij het bergstation van de Markbachjochbahn en bij het middenstation van de Schatzbergbahn.

Nog meer redenen waarom Ski Juwel zo'n leuke wintersportbestemming is >

52848 -  (11)
Geniet van de winter in Ski Juwel! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)
Geniet van de winter in Ski Juwel! (Foto: © Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau)

Facts & Figures over Ski Juwel

In Ski Juwel kan iedereen genieten van een heerlijke wintersport. Het skigebied ligt verspreid over vier bergen en twee dalen en het grootste deel is met elkaar verbonden. Meer feitjes en cijfers over Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau zetten we hieronder voor je op een rijtje:

  • 1 skigebied, 4 bergen
  • 109 km aan pistes
  • 45 liften
  • 10 skischolen
  • 25 gezellige berghutten
  • Ruim 100 km aan langlaufloipen
  • Meer dan 100 km aan winterwandelpaden
  • Hoogste skiberg: Wiedersbergerhorn (2025 m)

Coronamaatregelen Ski Juwel

Ook in Ski Juwel doen ze er alles aan om je wintersportvakantie zo veilig mogelijk te houden. Als alles goed gaat, opent het skigebied op 4 december met strikte maatregelen. Naast de maatregelen van de Oostenrijkse overheid, heeft Ski Juwel zelf ook coronamaatregelen ingevoerd waar je je aan moet houden. Zo moet je thuis blijven als je klachten hebt, houd je waar mogelijk afstand tot anderen, volg je de hygiëneregels en betaal je zoveel mogelijk contactloos. Daarnaast geldt ook hier een plicht voor mond- en neusbescherming in afgesloten ruimtes, liften, het openbaar vervoer en op plekken waar je geen afstand kunt houden. Meer informatie over de coronamaatregelen in Ski Juwel vind je hier >

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.