27 oktober 2020 door Thijs in Nieuws

In oktober hebben we al diverse keren webcams met verse sneeuw kunnen delen. Zo viel er aan het begin van de maand twee weekenden achter elkaar de nodige sneeuw. Halverwege oktober was Oostenrijk en het zuidoosten van de Alpen aan de beurt, waarbij de hoeveelheden opliepen tot ruim 40 cm. Dit keer begon het gistermiddag met sneeuwen in Frankrijk. Het sneeuwgebied trok oostwaarts en heeft afgelopen nacht in grote delen van Oostenrijk een flink pak achtergelaten. 

Sneeuwgrens onder de 1000 m

De sneeuwgrens ligt behoorlijk laag, want ook onder de 1000 meter is er sneeuw gevallen. Diverse dorpen en dalen kleuren wit. In de loop van de dag trekt het sneeuwgebied verder oostwaarts en klaart het in het westen van Oostenrijk (Vorarlberg) alweer op. Verder naar het oosten, in Steiermark, Karinthië en Osttirol, blijft het de hele dag bewolkt met kans op verse sneeuw. In Frankrijk is het weerbeeld al een stuk stabieler en laat de blauwe lucht zich op veel plekken zien. Na vandaag gaat de temperatuur een paar graden omhoog en tijdens het weekend zal de zon weer veelvuldig gaan schijnen.

Pontresina

Pontresina

Montafon / Kristberg

Montafon / Kristberg

Brandnertal

Brandnertal

Saalbach-Hinterglemm (Wildenkarkogel)

Saalbach-Hinterglemm

Lech am Arlberg

Lech am Arlberg

Zillertal Arena

Zillertal Arena

Längenfeld

Längenfeld

Davos

Davos

Tschiertschen

Val Gardena

Val Gardena

Garmisch-Partenkirchen

Garmisch-Partenkirchen

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen