16 oktober 2020 door Thijs in Nieuws

En wéér valt er sneeuw in de Alpen! Tijdens het voorseizoen is er al diverse keren sneeuw gevallen. Zo viel er eind september al een behoorlijke dump en werd vorig weekend de zuidflank van de Alpen verrast met een flinke laag sneeuw. Dit keer komt de sneeuw opzetten vanuit het zuidoosten en vallen de grootste hoeveelheden (max. 40 cm) in Oostenrijk en het noordoosten van Italië. We hebben de fijnste webcambeelden weer voor je op een rijtje gezet!

Sneeuwgrens rond 1000 meter

De afgelopen weken hebben we in Midden-Europa te maken met diverse depressies. Daarnaast is de temperatuur regelmatig laag genoeg om de neerslag als sneeuw naar beneden te doen laten dwarrelen. Dat de temperatuur laag is, wordt duidelijk wanneer we naar de sneeuwgrens kijken. Op diverse webcams is te zien dat de sneeuw ook op 1000 meter blijft liggen. En dat halverwege oktober! Vanaf morgen is het gedaan met het winterse weer en neemt de temperatuur toe. De zon keert terug, waardoor er de komende dagen heerlijk geskied kan worden in de gletsjerskigebieden.

Alleghe

Alleghe

Alta Badia

Alta Badia

Brixen

Brixen

Fal di Fassa

Fal di Fassa

Obergurgl

Obergurgl

Ötztal (Längenfeld)

Längenfeld

Saalbach-Hinterglemm

Wurzeralm

Wurzeralm

Villgraten

Villgraten

Sillian

Sillian

Weissensee

Weissensee

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen