21 oktober 2020 door Joris in Auto

Op Wintersport met je private lease auto, mag dit, kan dit en waar moet je om denken? Er gaan gemiddeld een kleine miljoen Nederlandse gezinnen ieder jaar op wintersport vakantie. Iedereen doet dat natuurlijk op zijn eigen manier, de één gaat met het vliegtuig en de anders gaat met de auto, of zelfs met de trein of bus.

Een private lease auto, waar moet je rekening mee houden?

Hoe zit het eigenlijk als je met je auto op wintersportvakantie gaat en je auto is geen eigendom maar betreft een private lease? In bijna alle gevallen kan je gewoon met een gerust hart met je private lease auto op wintersport. Je moet alleen wel even met een paar dingen rekening houden, wij hebben hiervan een aantal punten voor je op een rij gezet:

???????

  • In Duitsland en bijvoorbeeld Oostenrijk zijn winterbanden verplicht bij slecht weer. Het is daarom verstandig om winterbanden onder je private lease auto te laten zetten. Over het algemeen kan dit tegen een meerprijs per maand. De wettelijke voorschriften over het gebruik van winterbanden per Europees land vind je hier.
  • Het kan zijn dat je niet in bepaalde landen mag komen met de auto. Normaal gesproken staat er in je leasecontract of er ook landen zijn uitgesloten, mocht dit niet het geval zijn dan kan je ook altijd op de groene kaart kijken want doorgaans staat hierin in welke landen dekking is.
  • Niet heel gebruikelijk, maar je een caravan of aanhanger en wil je deze mee nemen op je wintersport dan moet je dit zeker even afstemmen met je leasemaatschappij. Het is waarschijnlijk dat dit niet meegenomen is in de verzekering van de auto.
  • Valt pechhulp in het buitenland onder de voorwaarden van je private lease contract en hoe zit het met vervangend vervoer? Krijg je direct een andere auto of binnen 24 uur? Over het algemeen is pechhulp en vervangend vervoer mogelijk tegen een verhoging van de maandprijs. Op Autonomer.nl kan je per private lease aanbieder zien wat de voorwaarden zijn.
  • Mocht je inderdaad pech onderweg krijgen of een ongeluk overleg dan altijd eerst met je leasemaatschappij voordat je iets doet. Mocht het een zeer ernstig ongeluk zijn bel dan uiteraard altijd wel de plaatselijke hulpdiensten.
  • Check ook altijd even hoeveel kilometers je gaat rijden en kijk even of de kilometerbundel dit toestaat. Mocht je deze overschrijden dan moet je altijd een meer kilometerprijs betalen aan de leasemaatschappij.

Kortom, als je goed voorbereid op wintersport wilt doe je er verstandig aan om de  bovenstaande punten na te lopen en af te stemmen met je leasemaatschappij.

Tijdelijk een grotere auto nodig?

Heb je een kleine private lease auto en heb je voor je wintersport even wat meer ruimte nodig dan hebben sommige leasemaatschappijen hier een oplossing voor. Je kan dan tegen een relatief kleine meerprijs tijdens je vakantie beschikken over een grotere auto. Regel dit wel op tijd want het is vaak niet binnen een paar dagen geregeld en daarbij komt dat je niet de enige bent die op wintersport gaat.

Fijne vakantie

We kunnen eigenlijk wel concluderen dat je (met winterbanden) veelal veilig op wintersportvakantie kan gaan met je private lease auto. Vanzelfsprekend moet je je ten alle tijden gewoon aan de geldende regels van houden van het betreffende land of je nu een eigen of een private lease auto rijdt. Denk hierbij aan veiligheidsvestjes, pionnen en sneeuwkettingen.

Joris is een bergliefhebber in hart en nieren. Al van kinds af aan komt hij in de bergen, zowel in de zomer als winter. Inmiddels brengt hij veel tijd per jaar door in de bergen en zijn er weinig plaatsen waar hij niet geweest is.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen