1 september 2020 door Thijs in Nieuws

In Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn maakt men zich langzaam op voor het wintersportseizoen 2020/2021. Er kan in het Skicircus ‘gewoon’ geskied gaan worden, maar daarbij dienen wel de coronarichtlijnen in acht worden genomen. Op basis van de ervaringen in het geslaagde zomerseizoen en de regels die zijn opgelegd vanuit de overheid heeft het Skicircus coronamaatregelen opgesteld voor komende winter. In dit weblog een overzicht van de coronarichtlijnen in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn.

Overzicht coronamaatregelen Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn*

Op basis van de huidige richtlijnen is men er in het Skicircus van overtuigd dat het een geslaagd winterseizoen zal worden. In het skigebied (dat verbonden is met Zell am See - Kaprun) is met meer dan 120 liften en 400 kilometer aan pistes ruimte genoeg voor iedereen. 23 liften zorgen dat het skigebied vanuit het dal ontsloten wordt, waardoor de drukte goed gespreid kan worden. Tel hier de opgestelde maatregelen bij op en niets staat een fijn wintersportseizoen nog in de weg. Hieronder een overzicht waar je tijdens wintersportseizoen 2020/2021 in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn rekening mee moet houden:

  • Op diverse plekken in het skigebied kom je informatieborden tegen met daarop de geldende coronamaatregelen.
  • Het dragen van een mondkapje is verplicht in het openbaar vervoer (incl. skiliften) en in afgesloten gebouwen zoals dal- en bergstations, skiverhuur, winkels, WC’s en kassa’s.
  • Er geldt geen maximum aantal mensen in het skigebied en in de liften. Wel wordt in rustige periodes aangeraden om niet met het maximaal aantal personen plaats te nemen in cabines en stoeltjes.
  • Skiliften, sanitaire voorzieningen, ski depots, etc. worden regelmatig gedesinfecteerd.
  • Wachtrijen voor skiliften worden zo georganiseerd dat de afstandsregels (1 meter) in acht kunnen worden genomen.
  • De après-ski is komend seizoen stiller en ingetogener van aard. Momenteel wordt er door de après-ski bars en de autoriteiten gepraat over de exacte invulling hiervan.
  • Personeel dat voor de liftmaatschappij werkt moet een coronatest ondergaan voordat zij voor het eerst aan het werk gaan. Medewerkers die in direct contact met gasten staan kunnen regelmatig getest worden en dienen een mondkapje te dragen. De lichaamstemperatuur van medewerkers wordt dagelijks gemeten voor aanvang van de werkdag.
  • Desinfectiemiddelen zijn o.a. voorhanden in de dal- en bergstations van de skiliften. Desinfecteer je handen regelmatig.
  • Betaal contactloos

Meer informatie over Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn 

Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn beschikt over 270 kilometer aan pistes. Met 140 kilometer aan blauwe pistes is het skigebied zeer geschikt voor beginners. Ervaren skiërs kunnen zich hier uitleven door het maken van urenlange skitochten en kilometerslange dalafdalingen. Mocht het piste-aanbod voor jou nog niet groot genoeg zijn, dan heb je door de komst van de zellamseeXpress ook aansluiting op de pistes van Zell am See - Kaprun. Hierdoor is het aantal pistekilometers uitgegroeid naar meer dan 400. Daarnaast wordt het Skicircus geroemd om de levendige après-ski. In 20/21 zal de après-ski bij de Goaßstall, Hinterhag Alm of Hendl fischerei echter van een compleet andere aard zijn.

*Snowplaza is niet verantwoordelijk voor eventuele wijzigingen in de bovenstaande lijst. Raadpleeg voor je vakantie altijd de website van het skigebied en neem daarnaast de regels in acht die door de overheid zijn opgesteld.

media widget

Tijdens de wintersport staat Thijs het liefst ’s ochtends als eerste bij de lift en komt hij als laatste weer beneden. Tussendoor is er altijd tijd voor een goede Apfelstrudel of Schnitzel. Ook de après-ski slaat hij niet over.