8 juli 2020 door Luna in Skigebieden onder de loep

In het skigebied Les Sybelles kun je heerlijk genieten van ruim 300 kilometers aan pistes. De pistes zijn erg gevarieerd waardoor wintersporters van elk niveau zich hier helemaal kunnen uitleven. Ga je voor het eerst op wintersport naar Les Sybelles? Zorg dan dat je dit lijstje hebt gelezen voor je vertrekt. Je vindt hier namelijk 10 tips voor een wintersport in Les Sybelles, met activiteiten voor zowel op als naast piste.

#1. Skiën in alle zes de skiresorts

In Les Sybelles kun je genieten van ruim 300 kilometer piste. Het is dan ook niet voor niets het grootste skigebied van de Maurienne vallei. Les Sybelles bestaat uit zes skiresorts die allemaal met elkaar in verbinding staan, namelijk Saint Sorlin d'Arves, Le Corbier, St-Jean-d'Arves, La Toussuire, Les Bottières en St. Colomban des Villards. Dankzij de hoge ligging van het skigebied blijven de pistes tot in de lente sneeuwzeker. Als het echt nodig is kunnen tot 50% van de pistes nog besneeuwd worden met sneeuwkanonnen. Ga voor een uitdaging en ski in alle zes de skiresorts van het prachtige Les Sybelles.

Saint Sorlin d'Arves
Saint Sorlin d'Arves


#2. Alle 71 liften nemen

Met 71 liften is Les Sybelles één van de meest uitgebreide skigebieden van Frankrijk. Het skigebied is enorm milieubewust. De liften zijn daarom ook op die manier bedacht dat ze het landschap van Les Sybelles beschermen. Als je nummer één van deze lijst gaat doen, kun je maar net zo goed alle skiliften eens uitproberen. Het is een hele uitdaging, maar wat zou het vet zijn om te kunnen zeggen dat jij alle 71 liften hebt genomen!

#3. Eten bij de hut “L’Alpe”

Ben je met het hele gezin op wintersport? Dan is de berghut “L’Alpe” een mooie plek om samen te lunchen. Neem de Plan du Moulin Express-lift naar boven en zoek hier een plaatsje bij de houten berghut. Na een heerlijke lunch kunnen ouders hier lekker uitbuiken terwijl kinderen plezier maken op het grote luchtkussen of op de minirodelbaan. Een echte aanrader!

#4. Freestylen in het Snowpark

Klaar voor wat meer actie tijdens het skiën of snowboarden? Op een hoogte van 2.370 meter ligt het grote snowpark waar freestylers zich volledig kunnen uitleven. Maar ook voor beginners of wintersporters die het iets rustiger aan willen doen heeft Les Sybelles een oplossing. Het aangrenzende easypark is perfect voor je eerste kennismaking met obstakels.

#5. Rodelen op de drie rodelbanen

Naast pistes voor het skiën en snowboarden is het skigebied Les Sybelles ook voorzien van drie spannende rodelbanen. Zowel in La Toussuire (Espace Ludique), in Saint-Jean-d’Arves (piste de Luge du Grand Ours) als in Saint-Sorlin-d’Arves (piste Luge des Iles) kun je met het hele gezin genieten van spannende en lachwekkende momenten op de rodelbanen.

#6. Sneeuwwandelen door het landschap van de Maurienne

Als je zin hebt in wat afwisseling op je wintersport, kun je ervoor kiezen te gaan sneeuwwandelen door de prachtige sneeuwvelden van de Maurienne-vallei. Er lopen maar liefst 18 sneeuwschoen wandelroutes in het domein Les Sybelles. Samen met een gids geniet je van de panoramische uitzichten en de prachtige natuur die de vallei van de Maurienne te bieden heeft. Iedere winterwandelroute vertrekt vanuit een van de zes skiresorts van Les Sybelles.

#7. Genieten van het uitzicht bij twee lange dalafdalingen

Les Sybelles heeft twee prachtige lange dalafdalingen waarbij je kunt genieten van het mooie uitzicht over de Aiguilles d’Arves. De eerste dalafdaling is een afdaling van 7,8 km die loopt vanaf de top van de Ouillon naar Saint-Colomban. De tweede dalafdaling is met 6,1 km iets minder lang, maar daarom niet minder mooi. Hierbij ski je vanaf de top van de Les Perrons naar het dal van Saint-Sorlin. Wil je meer weten over skiën in het prachtige skiresort Saint-Sorlin-d'Arves in Les Sybelles? Kijk dan onderstaande aflevering van 24 UUR IN.

#8. Leren sleeën met honden

Hebben skiën, snowboarden, rodelen en sneeuwschoenwandelen geen geheimen meer voor jou, ga dan voor een nieuwe activiteit in de sneeuw. Bij “White Forest” in Saint-Jean-d’Arves kun je namelijk zelf leren sleeën met honden! Neem hier dus zelf de touwtjes in handen en laat je tijdens een prachtige tocht door de bergen van Les Sybelles door drie of vier honden door de sneeuw leiden.

#9. Vliegen over het hele skigebied

Wil je echt alle bergtoppen gezien hebben van het prachtige Les Sybelles? Neem dan de uitdaging aan om over het hele skigebied te vliegen. Bij de Speed-Riding-school in La Toussuire kun je met een valscherm op je rug van een helling afspringen. Wil je nóg hoger vliegen over het hele skigebied, dan kun je in Le Corbier samen met een professionele paraglider genieten van een tandemvlucht over de topjes van het skigebied.

#10. Après-skiën bij “La Grotte du Yéti”

We horen het je al denken, ‘Après-ski in Frankrijk? Dat is toch alleen leuk in Oostenrijk?’. Nee hoor, zelfs in Frankrijk is het mogelijk om de tijd van je leven te beleven na het skiën.  Wintersport is nooit compleet zonder een leuk avondje après-skiën. De meest populaire après-ski bar in heel Frankrijk ligt in dit prachtige skigebied. La Grotte du Yéti, ook wel bekend als de Yétibar, zorgt met verschillende evenementen voor onvergetelijke avonden. Zeker de moeite waard dus om eens een kijkje te gaan nemen!

Luna is niet alleen gek van skiën, maar ook van après-skiën. De hele zomer telt ze de dagen af tot het moment dat ze weer op de ski's mag staan. Skilerares worden staat hoog op haar bucketlist.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen