Skip to navigation Skip to main content
51866 - 10 must do's in Gurgl (3)

Wanneer je voor het eerst in een skigebied komt moet je alles nog ontdekken, de mooiste pistes, de lekkerste berghutten, de leukste activiteiten. Het is dan ook fijn als je van tevoren al een beetje weet wat je kunt verwachten en welke dingen je absoluut niet mag missen. Daarom hebben wij alle hoogtepunten van het skigebied Gurgl voor je op een rijtje gezet. Wanneer ga jij erheen?

#1. Fun Mountain

Ben jij een echte durfal en is niks jou te gek? Dan moet je in het funpark Funmountain zijn. Het bijzondere aan dit Funpark is dat het door een team van zes dames, die zichzelf de Diamond Girls Crew noemen, wordt ontworpen en gemaakt. Iedere dag zorgen zij ervoor het park er in topconditie bijligt, zodat jij gave sprongen kan maken en over de rails kan glijden.

#2. Avondskiën

De echte fanatiekelingen die de latten in de avond nog niet op kunnen bergen, kunnen op dinsdagavond ook skiën. Tijdens deze avond is blauwe piste nummer 6 geopend, waardoor je gebruik kan maken van 8 kilometer aan pistes. Om 21.00 uur wordt de avond leuk afgesloten met een skishow van de skischolen in Festkogl Alm. Op de donderdagavond zijn er ook mogelijkheden. Dan kunnen wintersporters met de Hochgurglbahn I omhoog om vervolgens

#3. Bobsla

Skiën, snowboarden, rodelen, laten we eerlijk wezen, dat hebben we allemaal al eens geprobeerd. Maar ben jij weleens in een kart de piste af gegaan? Nee?! Dan is dit je kans, want sinds deze winter kun je in Gurgl ook met de Bobsla, een soort kart naar beneden. Dit bijzondere voertuig is ontworpen door Bobsla GmbH, een bedrijf dat voertuigen maakt die ook met een lichamelijke beperking toegankelijk zijn.

#4. Piste nummer 42

Als je een beetje goed uit de voeten kan op je ski's of snowboard dan is piste nummer 42 een echte aanrader. Je vindt deze piste aan de linkerkant van het skigebied, in Hochgurgl. Ga met de Kirchenkarbahn omhoog en geniet van een heerlijke afdaling waar je een strakke run kunt maken. Op zoek naar meer leuke pistes? 5 pistes in Gurgl die je gedaan moet hebben???????.

#5. Eten in de Nederhütte

Als je een paar keer op wintersport bent geweest, dan hoef ik je vast niet te vertellen dat er een wereld van verschil zit tussen de ene en de andere berghut. Niet alleen kwa uiterlijk en met of zonder bediening, maar ook op het gebied van smaak. En daar noem ik wat, terwijl het ene restaurant zijn uiterste best doet met lekkere huisgemaakte gerechten, krijg je bij de ander een opgewarmde hap op je bord. De Nederhütte valt gelukkig in die eerste categorie. In dit restaurant serveren ze veel huisgemaakte gerechten en dat proef je. De Kaiserschmarrn, de Apfelstrudel het is allemaal even lekker!

51866 -  (4)

#6. Rodelen

Een leuke activiteit voor jong en oud is rodelen. Hiervoor kun je in Hochgurgl terecht. Wanneer je met de Hochgurglbahn naar boven gaat, ligt er een 3 kilometer lange rodelbaan voor je klaar. Tijdens je rit op de slee ga je door 25 spannende bochten heen. Liever in de avond rodelen? Dit kan op de donderdagavond tijdens het avond rodelen en night skiën.

#7. Motormuseum

Ben jij een echte motorliefhebber? Dan mag je zeker Hochgurgl niet overslaan. Bij het dalstation van de Kirchenkarbahn heb je namelijk een kleine motortentoonstelling die zeker de moeite waard is om te bekijken. Hier staan overigens niet alleen oude motormodellen, maar ook voertuigen als een oude sneeuwscooter. Wanneer je uitgekeken bent kun je in stijl naar boven. De gondels zijn namelijk versiert met afbeeldingen van de verschillende motoren.

#8. First Line

Klinken strak geprepareerde pistes jou ook als muziek in de oren? Vanaf 7 februari 2020 kun je op vrijdag om 7.30 uur de gondel pakken van de Festkogel. Samen met een skigids en een klein groepje ski je over zowel steile als vlakke pistes, terwijl je omringd wordt door de prachtige omgeving. Daarnaast zijn de pistes om dat tijdstip super strak geprepareerd! Na een aantal mooie afdalingen staat er bij de Hohe Mut Alm een heerlijk ontbijtbuffet voor je klaar.

51866 -  (5)

#9. Selfie Camera

Voor een unieke foto moet je bij de Wurmkogel zijn. Hier maak je een selfie terwijl jij hoog zwevend in de stoeltjeslift zit. Hoe dat in zijn werk gaat? Voordat je in de Wurmkogelbahn I stapt verbind je je telefoon met wifi. Stap in de stoeltjeslift en hou de pagina van Gurgl open. Op het moment dat je bij de Selfie Camera bent druk je op het knopje op je telefoon. Vervolgens vind je jullie foto terug in de fotogalerij.

#10. Funslope

Een leuke afdaling voor het hele gezin is de Funslope in Hochgurgl. Zoals de naam al een beetje doet weggeven is dit een afdaling vol fun. Onderweg kan je een high five geven, ga je onder tunneltjes door en kom je verschillende heuvels tegen. De kinderen zullen deze afdaling niet snel vergeten en er keer op keer vanaf willen. Je komt bij de funslope via de Wurmkogelbahn I of de Hochgurglbahn II.

Misschien ook interessant:

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.