3 februari 2020 door Wendy in Skigebieden onder de loep

Skigebied Gurgl staat bekend om de sneeuwzekerheid. Het skiseizoen loopt hier van november tot april en de pistes reiken maar liefst tot 3082 meter. Je hebt hier meer dan 110 kilometer aan pistes tot je beschikking. In dit blog neem ik je mee naar skigebied Gurgl en vertel ik je welke 5 afdalingen je echt moet doen!

#1. Rode piste 42

Mijn absolute favoriet is rode piste nummer 42 in Hochgurgl. Deze vind je aan de linkerkant van het skigebied als je met de Kirchenkarbahn I omhoog gaat. Deze rode piste geeft je genoeg mogelijkheden om een strakke afdaling neer te zetten. Daarnaast is deze piste over het algemeen niet zo druk, waardoor je genoeg ruimte hebt.

Skiër Gurgl

  

#2. Blauwe piste 6

Voor wie een mooie ontspannen afdaling wil maken is blauwe piste nummer 6 een echte aanrader. Deze afdaling begint op de Festkogl. Hiervandaan loopt de piste richting de Hohe Mut. Wil je tijdens de afdaling nog iets eten of drinken, stop dan bij de Nederhütte. Dit restaurant serveert veel huisgemaakt eten en dat proef je! De afdaling eindigt in het dal van Obergurgl.

#3. Rode piste 30

Als je al in Hochgurgl bent om piste nummer 42 te proberen, dan moet je ook naar rode piste nummer 30 gaan. Hier ga je met de gondel 'Top Schermerbahn 3000' richting de Schermerspitze, die is gelegen op een hoogte van 3116 meter. Eenmaal boven ligt er een piste met een lengte van 5990 meter voor je klaar. Kortom dat wordt genieten.

#4. Zwarte piste 11

Voor degene die op zoek zijn naar wat meer uitdaging hebben we zwarte piste nummer 11 in de aanbieding. Deze piste op de Festkogl is misschien niet bijzonder lang, maar het is wel een piste waar je even heerlijk kunt knallen. Je bereikt deze zwarte piste door met de Festkoglbahn of Roßkarbahn naar boven te gaan.

Skiers op de piste

#5. Blauwe piste 26

Als beginnende skiër ski je het liefst op overzichtelijke pistes. Hiervoor is blauwe piste nummer 26 een aanrader. Deze lange blauwe piste geeft je de ruimte om op je gemak bochtjes te draaien. En de snellere skiërs? Die hebben genoeg ruimte om te passeren! Je komt op deze piste met de Hochgurglbahn II. Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen