20 februari 2020 door Florien in Nieuws

Niks is fijner dan op wintersport de gordijnen opendoen en zien dat er een laagje verse sneeuw gevallen is. Op zo'n moment maakt ons wintersporthart een sprongetje en wil je niks liever dan zo snel mogelijk de ski's onderklikken en genieten van een heerlijke afdaling in de verse sneeuw. Vandaag is zo'n dag. Gisteren en vannacht heeft het gesneeuwd in een groot deel van de Alpen. We zetten een aantal fijne beelden voor je op een rijtje.

Heerlijk wakker worden

Gistermiddag kwam de sneeuw met bakken uit de hemel en ook vannacht was dat het geval. Aan de west- en noordkant van de Alpen, in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk, is lokaal zo'n 20 cm sneeuw gevallen. Dat was ook wel nodig, aangezien er best wel wat is weggesmolten door de hoge temperaturen van de afgelopen dagen. Vandaag kunnen de meeste skigebieden rekenen op een combinatie van zon en wolken. Morgen is het overwegend zonnig en in de nacht naar zaterdag kan er aan de noordkant van de Alpen opnieuw een vlok sneeuw vallen. In het weekend schijnt op de meeste plaatsen de zon.

Webcam-update

Benieuwd hoe fijn het op dit moment is in de skigebieden? 

Avoriaz
Lech am Arlberg dorp
Lech am Arlberg

Bekijk hier onze tips voor een wintersport in Lech >

Skigebied Tiroler Zugspitz Arena
Tiroler Zugspitz Arena
Silbertal
Silbertal
Lammertal Sneeuw
Lammertal
Tiroler Zugspitz Arena verse sneeuw
Tiroler Zugspitz Arena
Zillertal Arena skigebied
Zillertal Arena
Avoriaz verse sneeuw
Avoriaz
Obertauern
Obertauern
Val Thorens
Val Thorens
Lech am Arlberh
Lech am Arlberg
Hinterglemm
Hinterglemm

Tips voor een wintersport in het Skicircus >

Werfenwengg
Werfenweng
Zauchensee
Zauchensee
Zauchensee image widget

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.