Lech Zürs wordt ook wel gezien als de bakermat van het moderne alpineskiën. Sinds de eerste sleeplift van Oostenrijk hier in gebruik werd genomen, is de populariteit van deze wintersportbestemming alleen maar toegenomen. Skimekka Lech Zürs biedt toegang tot de pistes van skigebied Ski Arlberg. Met ruim 300 pistekilometers is dit het grootste aaneengesloten skigebied van Oostenrijk.

Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden meer dan voldoende mogelijkheden in Lech Zürs. Op de piste, maar ook daarbuiten. En dan bedoelen we niet alleen de vele andere winterse activiteiten, maar ook de ruim 200 km aan off-piste afdalingen. Een walhalla voor freeriders! Lech Zürs is daarnaast een perfecte bestemming voor families. De skischolen hebben een goede reputatie en er zijn leuke kinderlanden. Niet gek dus dat de Koninklijke familie het skigebied al jaren weet te waarderen!

Skiën in het grootste skigebied van Oostenrijk

Lech Zürs is onderdeel van skigebied Ski Arlberg. Met 303 km aan pistes is dit het grootste aaneengesloten skigebied in Oostenrijk. De pistes reiken tot een maximale hoogte van 2810 meter en dat, in combinatie met de ligging in een ‘Schneeloch’, maakt dit skigebied ook nog eens één van de meest sneeuwzekere van Oostenrijk. De pistes worden ontsloten door een modern netwerk aan skiliften. Elke dag kun je een andere route skiën en er is altijd wel een leuke berghut waar je kunt pauzeren.

Pistekaart Ski Arlberg
Klik op de pistekaart om te vergroten

 • Lekker eten en genieten

  berghut lech zurs

  In Lech Zürs draait het natuurlijk niet alleen om skiën of snowboarden. In het dal en op de pistes zijn tal van fijne berghutten en goede restaurants aanwezig. Je geniet hier van Oostenrijkse- en internationale gerechten. Op en top genieten dus!

  Ontdek het hier >

 • Activiteiten na het skiën

  na het skiën

  Buiten de pistes valt er in Lech Zürs nog veel meer te beleven. Uiteraard mag een middag shoppen niet ontbreken, maar denk ook aan activiteiten als sneeuwschoenwandelen of een tocht met de paardenslee.

  Bekijk de mogelijkheden >

Geweldige skitochten

Tijdens je wintersport in Lech Zürs kun je elke dag een andere tocht skiën. Een tip voor families en minder geoefende wintersporters is de Der Weiße Ring skitocht. De skitocht is ruim 60 jaar oud en 22 km lang. Onderweg passeer je twee uitzichtpunten en een aantal leuke berghutten. Een andere tip is de RUN of FAME. Deze 85 km lange skitocht neemt je mee langs de mooiste plekjes van Ski Arlberg. Je overbrugt maar liefst 18.000 hoogtemeters. Let op: een gevorderd skiniveau is wel een vereiste.

Der Weisse Ring

Evenementenkalender

Tijdens het skiseizoen van Lech Zürs vinden er tal van evenementen plaats. Zo wordt de start van het skiseizoen ingeluid tijdens Fantastic Gondolas en leer je tijdens de Snow & Safety Conference alles over off-piste skiën. Een overzicht van alle hoogtepunten hebben we voor je op een rijtje gezet.

 • Fantastic Gondolas: 29 – 30 november 2019
 • Arlberg Weinberg: 3 – 7 december 2019
 • Snow & Safety Conference: 13 – 14 december 2019
 • Der Weiße Ring (Das Speed Race): 16 januari 2020
 • Der Weiße Ring (Das Rennen): 18 januari 2020
 • Het Tanzcafé Arlberg Music Festival: 29 maart – 13 april 2020
 • Food Festival Zürs: 4 – 5 april 2020
 • Rüfi 900: 4 april 2020
Fantastic Gondolas

freeriden

Freeriden Ski Arlberg

wintersport ski arlberg

Der Weisse Ring wedstrijd