Skip to navigation Skip to main content

Wintersport in Ramsau am Dachstein: skigebieden, activiteiten & tips

51803 - Wintersport in Ramsau am Dachstein: skigebieden, activiteiten & tips (3)
© Schladming-Dachstein, Herbert Raffalt

Aan de voet van de imposante Dachstein Gletscher ligt Ramsau am Dachstein. In de omgeving rond Ramsau vind je een ruime keus aan skigebieden en activiteiten, waardoor er voor ieder type wintersporter genoeg te beleven is. In dit alles over een wintersport in Ramsau am Dachstein.

Skigebieden Ramsau am Dachstein

De bijna 240 kilometer aan pistes van Schladming - Dachstein zijn verdeeld over verschillende skigebieden. Wanneer je naar Ramsau am Dachstein gaat heb je dan ook de keuze uit verschillende skigebieden. Dat deze niet aaneengesloten zijn, is eigenlijk geen enkel probleem. Dankzij de skibus kun je namelijk gemakkelijk van het ene naar het andere skigebied pendelen. Daarnaast zijn er zowel skigebieden voor beginners als voor gevorderden.

Dachstein Gletscher
Van de herfst tot in het voorjaar kun je op de sneeuwzekere Dachstein Gletscher skiën. De vijf liften in het skigebied geven je toegang tot zo'n vijf kilometer aan pistes. Tel hier het panoramische uitzicht naar Tsjechië en Slovenië bij op en je begrijpt waarom deze gletsjer onder wintersporters zo geliefd is. Ook is er het ijspaleis en de Sky Walk.

Schladminger 4-Berge-Skischaukel
Wintersporters met wat meer ervaring zullen eerder kiezen voor het '4-bergen-skigebied'. De ruim 120 kilometer aan piste waar dit skigebied rijk aan is, liggen verdeeld over de bergen Hauser Kaibling, Planai, Hochwurzen en Reiteralm. Deze bergen zijn door de jaren heen met liften verbonden, waardoor je prachtige tochten door dit uitgestrekte skigebied kunt skiën. In dit skigebied kun je niet alleen fantastisch skiën, maar ook heerlijk eten en après-skiën. 10 must do's in Schladming >

51803 -  (9)

Ramsau am Dachstein
Ramsau am Dachstein zelf beschikt ook over een eigen skigebied. De circa 25 kilometer aan pistes zorgen ervoor dat de hele familie zich vermaakt. Voor de beginnende wintersporter zijn er genoeg blauwe pistes om het skiën onder de knie te krijgen. Terwijl de wintersporter met wat meer ervaring een ruime keuze heeft aan rode pistes. Daarnaast heeft dit skigebied veel voor kinderen te bieden. Zo zijn er voor hen bijvoorbeeld speciale liften en zullen zij hun ogen uitkijken in Kalis Winterwelt.

Fageralm
Een bescheiden skigebied in de regio is de Fageralm. Dit gebied beschikt over ruim 10 kilometer aan pistes die perfect zijn voor beginners en families. Dit komt doordat er vooral blauwe en rode pistes zijn en het hierdoor nooit echt moeilijk wordt. De mooiste afdaling op de Fageralm is de afdaling die vanaf de top naar Forstau gaat. Deze afdaling is over het algemeen vrij breed en gaat gedeeltelijk door het bos. Deze piste is ook voor de beginnende wintersporter goed te doen.

Galsterbergalm
De Galsterbergalm bereik je door met de skibus naar de Pruggerberg te gaan. Vanaf hier kun je met de gondel naar boven, zodat je kunt genieten van dit compacte skigebied. De circa 17 kilometer aan pistes zijn vrijwel allemaal rood. Hierdoor is het gebied vooral geschikt voor wintersporters met al enige ski-ervaring. Vanuit het skigebied is het wel mogelijk om naar het dorp Pruggern terug te skiën.

Stoderzinken
Het skigebied Stoderzinken is klein maar fijn. De kleine 10 kilometer aan pistes zijn voor iedere wintersporter goed te doen. Vooral wie van glooiende en rustige pistes houdt, is in dit skigebied aan het goede adres. Daarnaast komen wachtrijen bij de liften hier eigenlijk niet voor. Helaas is dit skigebied tijdens het wintersportseizoen van 2019/2020 gesloten.

Wintersport met kinderen in Ramsau am Dachstein

Voor kinderen die voor het eerst op wintersport gaan zijn vooral de skigebieden Ramsau am Dachstein, Fageralm en Stoderzinken erg geschikt. Dit komt vooral doordat deze gebieden vanwege de kleinschaligheid erg overzichtelijk zijn en orver voldoende blauwe pistes beschikken. Daarnaast zijn er leuke kinderlanden en kindvriendelijke liften, zodat de kleintjes zonder problemen hun eerste bochtjes kunnen leren. Voor kinderen met wat meer ervaring is ook het '4-bergen-skigebied' erg leuk. Hier zijn niet alleen diverse kinderlanden, maar ook verschillende funslopes die het skiën nog net iets leuker maken.

51803 -  (10)
(Foto: © Photo-Austria/Herbert Raffalt)

Wandelen en langlaufen in Ramsau am Dachstein

Tijdens een wintersport in Ramsau am Dachstein kun je ook heerlijk wandelen en langlaufen. De bijna 300 kilometer aan winterwandelwegen zorgen voor eindeloos wandelplezier op ieder niveau. Daarnaast zullen ook langlaufers in deze omgeving moeiteloos aan hun trekken komen. De 220 kilometer aan loipes zorgen voor voldoende uitdaging voor zowel beginnende als gevorderde langlaufers. Daarnaast is er ook een 2,5 kilometer lange verlichte loipe. Waardoor je ook in de avond niet stil hoeft te zitten.

Tips in Ramsau am Dachstein

  • Met een winterwandelticket kun je bij verschillende skiliften zonder skimateriaal naar boven. Hierdoor kun je ook op de berg prachtige wandelingen maken.
  • Gek op paarden? Ramsau am Dachstein kent een lange traditie met paarden. Het is dan ook ontzettend leuk om je ski's een middagje te verruilen voor een ritje in de paardenkoets of om zelf op het paard te stappen.
  • Breng een bezoek aan de Dachstein Gletscher en loop over de Sky Walk, een unieke loopbrug die 366 meter boven de grond hangt. Daarnaast kun je in het ijspaleis een kijkje nemen binnenin de gletsjer.
  • Wil je een keer wat anders proberen. Stap dan eens op de fatbike. Vanuit het centrum van Ramsau en Schladming Hochwurzen worden er dagelijks tochten georganiseerd ,waarmee je op een soort mountainbike met brede banden bergafwaarts door de sneeuw en langs de bomen fietst.
51803 -  (11)
(Foto: © alpinefatbike.com)

Vervoer naar Ramsau am Dachstein

Auto
Het Oostenrijkse Ramsau am Dachstein is iets meer dan 1000 kilometer rijden vanaf Utrecht. Wanneer je bij Arnhem de grens overgaat rij je via het Duitse Keulen, Frankfurt, Neurenberg en München richting Oostenrijk. Vanaf de Oostenrijkse grens is het nog ruim een uur rijden.

Vliegtuig
Wanneer je besluit om met het vliegtuig te gaan, is de dichtstbijzijnde luchthaven Salzburg. Hier gaan vanuit Nederland dagelijks vluchten naartoe. Eenmaal in Oostenrijk aangekomen kun je een auto huren, een taxi nemen of gebruik maken van het openbaar vervoer om je weg naar Ramsau am Dachstein te vervolgen.

Trein
Reis je liever met de trein, dan kun je vanuit Nederland via diverse transfers naar het treinstation in Schladming. Hiervandaan vertrekken er bussen naar Ramsau am Dachstein. Uiteraard kun je ook gebruik maken van een taxi.

1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.