Skip to navigation Skip to main content

5 activiteiten tijdens een wintersport in Mittersill

51691 - 5 activiteiten tijdens een wintersport in Mittersill (3)
© Michael Huber

Het Oostenrijkse wintersportdorp Mittersill ligt in in het Salzburgerland. De meeste wintersporters die dit dorp bezoeken zullen gaan skiën in het Tiroolse skigebied Kitzbühel & Kirchberg , maar ook het skigebied van Zell am See-Kaprun bevindt zich op een steenworp afstand. Na het skiën en snowboarden valt er in het skidorp zelf ook nog genoeg te beleven. Wij zetten de leukste activiteiten in Mittersill voor je op een rijtje.

#1. Winterwandelen

Als je graag wandelt door de natuur dan is Mittersill een perfecte wintersportbestemming. In Mittersill en omgeving zijn er tal van wandelwegen die gedurende de winter begaanbaar gemaakt worden. Hierdoor kun je de natuur uitgebreid verkennen. Een wandeling die je niet over mag slaan is die van Mittersill Pass Thurn. Dit is een bijna twee uur durende wandeling, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het Salzachtal en de Hohe Tauern.

51691 -  (9)
(Foto: © Mittersill plus Tourismus / Michael Huber)
(Foto: © Mittersill plus Tourismus / Michael Huber)

#2. Nationalpark Hohe Tauern Center

Is het een wat mindere skidag? Dan is het Nationalpark Hohe Tauern Center een leuk uitje voor de hele familie. Door middel van 10 belevenisstations kom je op een interactieve manier meer te weten over het Nationalpark Hohe Tauern. Zo kunnen de kinderen als een marmot door de tunnels kruipen, wordt in de 5 meter hoge luchtbioscoop een simulatie gegeven van hoe het is om middenin een waterval te staan en kun je precies zien hoe het gletsjerijs zich door de jaren heen heeft ontwikkeld.

#3. Arrensleetocht

Op een winteravond (of winterdag) je door paarden op een slee voort laten trekken door de met sneeuw bedekte straten. Het klinkt bijna als een sprookje, maar in Mittersill kan dit de werkelijkheid zijn. Terwijl jij onder een dekentje geniet van het prachtige uitzicht, stuurt de koetsier de paarden door Mittersill en omgeving. Het zal hoe dan ook een onvergetelijke ervaring zijn.

51691 -  (10)
(Foto: © Mittersill plus Tourismus / Michael Huber)
(Foto: © Mittersill plus Tourismus / Michael Huber)

#4. Zwemmen

Na een lange skidag is het heerlijk om nog even in het water te duiken. Dit kan in het binnenzwembad Kogler. In dit zwembad vind je diverse baden om in te ontspannen. Bovendien zijn de zwembaden gevuld met speciaal 'Granderwasser', wat ervoor zorgt dat je spieren extra ontspannen en dat je huid en haar lekker zacht worden. Verder wordt er onderwater rustgevende muziek afgespeeld. Tot slot kun je als kers op de taart hier ook nog genieten van heerlijke massages en een saunawereld van 1500 vierkante meter.

#5. Langlaufen

Langlaufers hebben vanuit Mittersill de beschikking over meer dan 200 kilometer aan loipes. Deze zijn er voor zowel beginners als gevorderden en zullen je iedere keer weer uitdagen. In Mittersill zelf vind je de Blizzardloipe, vernoemd naar de gelijknamige skifabriek. Dit is een makkelijke route van zo'n 3,1 kilometer. Voor wie op zoek is naar wat meer uitdaging is er de Hochmoorloipe. Dit is een hoger gelegen loipe die vaak ook bij mindere sneeuwcondities open is. Tijdens deze tocht heb je een prachtig uitzicht op de drieduizenders van het Nationalpark Hohe Tauern.

51691 -  (11)
(Foto: © Mittersill plus Tourismus / Gerald Lobenwein)
(Foto: © Mittersill plus Tourismus / Gerald Lobenwein)1222 - Winter - Wendy

Over Wendy

Als klein meisje van 5 had Wendy niet kunnen denken hoe groot haar passie voor wintersport zou worden. Zodra de eerste sneeuw valt, slaat het wintersportvirus bij haar toe en telt ze af tot haar volgende wintersportvakantie.