Skip to navigation Skip to main content

Freeriden in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

51666 - Freeriden in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (3)
© saalbach.com, Mirja Geh

Nadat freeride walhalla Fieberbrunn een paar jaar geleden werd aangesloten op het gebied, werd Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn één van de populairste freeride hotspots in de Alpen. Inmiddels is het een vaste locatie van de Freeride World Tour en vinden er verschillende andere freeride-evenementen plaats. Maar niet alleen de pro's kunnen hier freeriden. Ook beginnend freeriders kunnen hier uitstekend terecht. In dit blog lees je alles wat je moet weten over freeriden in het Skicircus.

Freeride walhalla

In het Skicircus vind je eindeloos veel mogelijkheden voor je freeride afdalingen, het wordt niet voor niets een freeride walhalla genoemd. Of je nou expert of beginner bent, iedereen kan freeriden in het skicircus. De meeste plekken zijn te bereiken na een korte hike, dus je hoeft nooit uren te lopen voor de perfecte afdaling. Vergeet niet dat freeriden risico's met zich meebrengt. Je bevindt je namelijk op ongezekerd en onbewaakt terrein, dus zorg dat je weet waar je aan begint. Ga nooit zonder de juiste uitrusting en een ervaren gids op pad, zodat hij of zij je kan vertellen waar het wel en niet veilig is.

Freeride veiligheidsmaatregelen

Freeriden gaat altijd gepaard met verschillende risico's, maar het Skicircus heeft er alles aan gedaan om het zo veilig mogelijk te maken. Hiervoor hebben ze verschillende faciliteiten geïnstaleerd in het skigebied, waaronder LO.LA. Dit is een systeem dat je voorziet van informatie over het sneeuwdek en je waarschuwt voor mogelijke lawines. Je vindt LO.LA bij het dalstation van de Streuböden lift in Fieberbrunn. Daarnaast vind je verschillende ORTOVOX-checkpoints in het gebied. Hier kun je controleren of je lawinepieper goed werkt voordat je begint met freeriden. Verder vind je op de Schattberg in Saalbach en bij de Zillstatt lift in Fieberbrunn nog velden waar je met je pieper kunt trainen. Hier zijn verschillende ontvangers begraven, zodat je kunt kijken of je pieper werkt en zodat je kunt blijven trainen op dit soort noodsituaties. Gedurende het seizoen organiseert het Skicircus verschillende cursussen, freeridecamps en workshops, zodat zelfs beginners hier hun freeride avontuur kunnen beginnen.

Freeride World Tour

Met zoveel mogelijkheden tot freeriden in het Skicircus is het niet gek dat Fieberbrunn jaarlijks één van de locaties van de Freeride World Tour is. Deze winter is daarop geen uitzondering. Het evenement staat dit jaar gepland voor 7 tot en met 13 maart. De wedstrijd staat 7 maart op de planning, maar dat is afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is een spectaculaire wedstrijd waarbij de deelnemers zich wagen aan het ruige terrein van de Wildseeloder. Voordat ze aan hun afdaling beginnen, zullen de atleten eerst een 40 minuten durende hike moeten doen naar de top van 2118 meter hoogte. Hier wacht een afdaling van 620 hoogtemeters en vol poedersneeuw op ze. Je kunt de wedstrijd live volgen op enorme schermen in de Contest Village op de Lärchfilzkogel, te bereiken met de gondel. Ben jij er dit jaar bij?

Freeride Testival

Meteen na de Freeride World Tour is het tijd voor het Freeride Testival. Tijdens dit evenement op 14 en 15 maart kun je gratis het nieuwste materiaal gratis testen. Ook worden er workshops, cursussen en veiligheidsoefeningen georganiseerd waar je aan kunt deelnemen. Daarnaast kunnen experts op pad met de lokale gidsen en worden er voor de beginnende freeriders ook sessies off-piste skiën georganiseerd. 's Avonds wordt de dag goed afgesloten met een drankje, goede muziek en natuurlijk je mede freeriders. Van beginners tot professionele atleten, ieder type freerider is hier aanwezig!

Freeride Park

Freeriden in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn kun je ook bij de Muldenbahn 8er doen. Bij deze lift in Leogang vind je een innovatief freeride park met verschillende obstakels en schansen die in het open terrein gebouwd zijn. Het park is zo'n 300 meter lang en het is één van de eerste freeride parken in Europa. Verder vind je in het Skicircus ook verschillende 'freeride routes'. Dit zijn ongeprepareerde pistes of gemarkeerde, deels off-piste, afdalingen. Het Skicircus blijft de freeride mogelijkheden ontwikkelen en verbeteren, dus de komende jaren zullen er nog veel meer parken, routes en checkpoints bij komen. Kortom: voor freeriden in het Skicircus zijn meer dan genoeg mogelijkheden!

215 - Winter - Jahna

Over Jahna

Jahna staat al vanaf jongs af aan op de ski's en daarvan heeft ze bijna 10 jaar wedstrijden geskied. Ze is verslaafd aan wintersport en in de wintermaanden is ze bijna alleen maar in de sneeuw te vinden. Niet alleen om te skiën, maar ook om te assisteren bij verschillende wintersportevenementen.