29 januari 2020 door Florien in TipsSkigebieden onder de loep

Alta Badia is één van de skigebieden in het Italiaanse Zuid-Tirol. Dit prachtige pareltje in de Dolomieten is een ideale vakantiebestemming voor families met kinderen van alle leeftijden. Je kunt er niet alleen heerlijk skiën, maar ook tal van andere activiteiten ondernemen. In dit weblog geven we je een aantal fijne tips voor een familiewintersport in Alta Badia.

Wintersport voor families in Alta Badia

Alta Badia is een geweldige wintersportbestemming in Zuid-Tirol. Wintersporters van alle leeftijden en niveaus voelen zich er thuis. Niet alleen omdat je er heerlijk kunt skiën, maar ook vanwege de fijne sfeer, schitterende natuur, goede restaurants en leuke activiteiten. Het skigebied telt 500 km aan pistes. Stuk voor stuk toegankelijk met één skipas: de Dolomiti Superskiskipas. De gezellige dorpen zijn stuk voor stuk ideaal voor families. Je vindt er goede lesfaciliteiten en voor de allerkleinsten zijn er fijne kinderlanden.

Tip 1: het Movimënt Park

Een absoluut hoogtepunt voor families is het Movimënt Park tussen Col Alto, Piz La Ila en Piz Sorega. Kinderen kunnen zich de hele dag vermaken in het snowpark, op de funslopes en in de ruimtes met spelletjes. Ook zijn er meerdere uitzichtpunten met gratis photo points, waar de kinderen een blijvende herinnering mee naar huis kunnen nemen.

Tip 2: paardrijden of in de paardenslee

Paarden spelen een belangrijke rol in de geschiedenis van Alta Badia. Toe aan een beetje romantiek met het hele gezin? Maak een ritje in een echte paardenslee. Kruip dicht tegen elkaar aan en geniet vanaf de slee van het prachtige uitzicht. Stap je liever zelf op de rug van het paard? Ook dat is mogelijk. 

Tocht met paardenslee in Alta Badia
(Foto: © IDM Südtirol, Alex Moling)

Tip 3: Rodelen

In Alta Badia kun je naast skiën nog veel meer activiteiten ondernemen. Een tip voor families is om te gaan rodelen. Het maakt niet uit hoe oud je bent, met een echte slee naar beneden zoeven is ontzettend leuk. In Alta Badia vind je verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld de Tru liösa Foram rodelafdaling, of de Rit - Biei rodelafdaling.

Tip 4: Winterwandelen

Wil je het prachtige landschap rondom Alta Badia eens op een andere manier verkennen? Ga wandelen! Er zijn veel mooie routes. Trek de sneeuwlaarzen aan en bind de sneeuwschoenen onder. Wedden dat de kids dit ontzettend leuk vinden.

Tip 5: ski een skitocht

Zijn de kinderen ervaren en oud genoeg om een mooie tocht te skiën? Dan ben je in Alta Badia aan het juiste adres. Uiteraard mag de befaamde Sella Ronda niet aan het lijstje ontbreken. Deze skitocht is 40 km lang en neemt je mee rondom het imposante Sellamassief. Andere tips voor families zijn de La Crusc skitocht of de Lagazuoi ronde.

Meer tips voor families in Alta Badia >

Skiën in Alta Badia
(Foto: © IDM Südtirol, Alex Moling)

Leuk om te weten

Het leuke aan een wintersport in Alta Badia is, dat je het beste tegenkomt van verschillende culturen. Enerzijds is dat de typisch Italiaanse (mediterraanse) cultuur en anderzijds is het de Ladinische cultuur. Die laatste is eeuwenoud en typerend voor een wintersport in Zuid-Tirol. Beide kom je overal tegen. In de keuken, maar ook in het dagelijks leven, de gezelligheid en gastvrijheid. In Alta Badia spreekt men drie talen: Duits, Italiaans en Ladinisch. 

Vervoer Alta Badia

Ben jij van plan om met de familie op wintersport te gaan naar Alta Badia? Je kunt ervoor kiezen om met de auto, het vliegtuig of de trein te gaan. Met de auto rijd je via Duitsland naar Oostenrijk. Daar neem je de Brennerautobahn naar Italië. Het is zo'n 1000 km rijden vanaf Utrecht. Vliegen kan naar verschillende luchthavens. Onder andere München, Innsbruck, Milaan, Verona of Venetië. Vanaf daar leg je het laatste stuk af met een taxi, huurauto of transfer. Liever met de trein? Ook dat kan! Vanaf Nederland reis je met de trein via München naar Bolzano. Met de taxi of het OV kun je het laatste stukje overbruggen.

Advertisement

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.

Wintersport aanbiedingen
travel Top 3
Wintersport aanbiedingen