12 december 2019 door Florien in NieuwsLive vanuit de sneeuw

Over iets meer dan een week gaat de kerstvakantie van start. Dat is het moment dat de eerste grote groep wintersporters richting de skigebieden trekt. Voor alle Winterbergfans is het op dit moment een spannende periode. Ligt er genoeg sneeuw, zodat het skigebied open kan gaan? Vandaag is er in ieder geval een verse laag sneeuw gevallen. Bekijk de foto-update in dit weblog.

Ligt er genoeg voor kerst?

De afgelopen dagen is er regelmatig verse sneeuw gevallen in Winterberg. Helaas ligt er nog niet genoeg om het skigebied te kunnen openen. De temperatuur is momenteel te hoog om de sneeuwkanonnen te laten draaien en daarom is het nog onzeker wanneer het skiseizoen officieel van start kan gaan. Dat laat het skigebied weten in een nieuwsbericht op de website. We kunnen op dit moment dus nog niet zeggen of er genoeg sneeuw ligt voor de kerstvakantie.


Witte webcams

Het heeft vannacht lekker gesneeuwd in Winterberg. Zoals je op onderstaande webcambeelden kunt zien, ziet het er vandaag echt winters uit. Ook voor de aankomende dagen is nog sneeuw voorspeld. Helaas schiet vanaf zaterdag de temperatuur weer omhoog. Laten we maar hopen dat dit van korte duur is!

Sneeuw in Winterberg
Besneeuwde piste en sneeuwkanon in Winterberg
Skilift in Winterberg
Winters Winterberg
Skilift en skihut in Winterberg met sneeuw
Sneeuwpiste in Winterberg
Winter in Winterberg
Sneeuw op bomen in Winterberg

Wintersport in Winterberg

Skiliftkarussell Winterberg is het bekendste en meest populaire skigebied in het Sauerland. Wintersporters hebben hier toegang tot 27 km aan pistes en die worden ontsloten door ruim 20 skiliften. Het skigebied ligt verspreid over 6 bergen en dat betekent dat je makkelijk een aantal leuke tochten kunt skiën. Winterberg is een ideale bestemming voor een wintersport dichtbij huis. Vanuit Nederland rijd je in 3 à 4 uurtjes naar het skigebied. Vooral families en beginners voelen zich hier thuis. Echt moeilijk wordt het nooit en dat is ideaal om lekker op te oefenen.

Florien ging op haar 12e voor het eerst op wintersport en was meteen verkocht. Sindsdien gaat ze ieder jaar en geniet ze van de magie van de witte bergtoppen, lekker skiën, veel lol en een feestje in de après-ski.